چگونه موقعیت مکانی خود را در اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی مخفی کنیم؟

|
۰ دیدگاه
تصویر شاخص

امروزه استفاده از شبکه های اجتماعی در بین کاربران اینترنت رواج زیادی یافته است که با وجود مزیت های زیاد، دردسرهای زیادی را نیز به همراه داشته است. یکی از این دردسرها مشخص بودن موقعیت مکانی کاربر است. در این آموش قصد داریم تا روش مخفی سازی موقعیت مکانی از دید سایر کاربران را آموزش دهیم.

کلیک_ گاهی عضویت در شیکه های اجتماعی می تواند کاربران را دچار خطرهای بزرگی کند. مثلا فرض کنید که یک فرد سرشناس که برای یک ماموریت محرمانه به شهر یا کشوری سفر کرده است، مدام عکس های مختلف از هتلی که در آن اقامت دارد را در صفحه مجازی خود به اشتراک بگذارد. با این کار بسیاری از کاربران محل اقامت او را تشخیص می دهند و ممکن است برای وی دردسرهایی را ایجاد کنند. برای رهایی از این مشکل چه کاربر فرد مشهوری باشد و چه فرد عادی باشد باید برای آنچه در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارد نهایت دقت را به خرج دهد. اما علاوه بر این ها راهی وجود دارد که با استفاده از آن می توان موقعیت مکانی کاربر را از دید سایر کاربران مخفی کرد. البته روش این کار در هر اپلیکیشن شبکه اجتماعی متفاوت است. در این آموزش سعی می کنیم تا روش مخفی سازی موقعیت مکانی را در شبکه های اجتماعی معروف و پر کاربر آموزش دهیم.

  • اپلیکیشن Snapchat

درست است که Snapchat به کاربران اجازه نمی دهد تا موقعیت دقیق مکانی خود را روی پست های خود نمایش دهند، اما در شبکه های اجتماعی دیگر مثل Facebook و Instagram این امکان را به کاربران خود می دهند تا موقعیت دقیق مکانی خود را روی پست های به اشتراک گذاشته شان نمایش دهند. اما Snapchat نیز به نوبه خود اطلاعاتی بیش از آنچه کاربران نسبت به ان آگاه هستند در اختیار دیگران قرار می دهد. اما برای مخفی سازی موقعیت مکانی کاربر در Snapchat می توان  از گزینه Geofilters استفاده کرد. البته با استفاده از این گزینه می توان حتی اطلاعات بیشتری از موقعیت مکانی را نیز به اشتراک گذاشت.

حالت پرواز

اگر به تصویر بالا دقت شود، مشاهده می شود که یک گزینه به عنوان حالت Airplane در تمام گوشی های هوشمند وجود دارد. استفاده از این گزینه باعث می شود که دسترسی کاربر به اینترنت قطهع می شود. اگر این گزینه انتخاب شود به کاربر این امکان داده می شود که پست های را که به صورت story در Snapchat  در مواقعی که دسترسی کاربر به اینترنت قطع است، به اشتراک گذاشته می شود ذخیره سازی کند و وقتی به اینترنت وصل شد با استفاده از گزینه retry تصاویر بارگذاری می شوند. روش دیگر که می توان این تصاویر را به صورت Story به اشتراک گذاشت، استفاده از memories update است که تصاویری که در Camera Roll ذخیره شده اند را در Story به اشتراک گذاری کرد. این تصاویر تا ۲۴ ساعت بعد از ذخیره شدن به صورت عادی در Story نمایش داده می شوند.

  • اپلیکیشن Instagram

خوشبختانه اینستاگرام به صورت پیش فرض برچسب گذاری مکانی را غیر فعال گرده است اما با این وجود هنوز هم امکان دسترسی به موقعیت مکانی کاربران وجود دارد. در نسخه های قبلی اینستاگرام، به کاربران این امکان داده می شد که موقعیت جغرافیایی کاربر روی عکس های به اشتراک گذاشته شده،  به صورت خودکار برچسب گذاری شود. حتی اگر کاربر به صورت دستی موقعیت مکانی خود را روی تصویر برچسب گذاری نکند. این قابلیت باعث می شد که برخی از موقعیت های مکانی مهم را ناخواسته به اشتراک بگذراند.

نقشه اینستاگرام

برای اطلاع از اینکه آیا موقعیت مکانی و جغرافیایی در تصاویر برچسب گذاری می شوند، می توان از برگه Photo Map که در صفحه پروفایل کاربر وجود دارد و زوم کردن روی آن و بررسی اینکه آیا موقعیت دقیق مکانی کاربر در آن نمایش داده می شود، استفاده کرد. برای برداشتن برچسب های موقعیت مکانی می توان از گزینه ‌Edit که گوشه سمت راست گزینه حذف موقعیت جغرافیایی و سپس گزینه Done را انتخاب کرد. البته یکی از قابلیت های خوب اینستاگرام این است که امکان دسترسی به نقشه را فقط به کاربرانی می دهد که حساب کاربری در اینستاگرام داردند. یکی دیگر از راه ها برای حذف برچسب های موقعیت مکانی استفاده از قابلیت حذف Photo Map است. اما اگر کاربران از این قابلیت استفاده کنند، باز هم بهتر است مراحل ذکر شده در بالا را انجام دهند تا از عدم برچسب گذاری عکس ها در اینستاگرام اطمینان حاصل کنند.

  • Facebook و Twitter

اپلیکیشن‌ های Facebook و Twitter به صورت خودکار موقعیت مکانی کاربران را در پست های به اشتراک گذاری آن ها، نمایش می دهد. در واقع به نظر می رسد که این اپلیکیشن ها به صورت پیش فرض به موقعیت جغرافیایی کاربر دسترسی دارند. البته می توان گفت موقعیت دقیق کاربر از جمله آدرس دقیق محل اقامت کاربر، در این اپلیکیشن ها مشخص نیست. به غیر از نام شهر اطلاعات دیگری توسط اپلیکیشن های صفحات اجتماعی Facebook و Twitter نمایش داده نمی شود.

اما اگر کاربری بخواهد موقعیت دقیق مکانی خود را در پست های به اشتراک گذاشته شده مشخص کند، می تواند با استفاده از تنظیمات Facebook و یا تنظیمات Twitter این کار را انجام دهد.

در هر دو مورد اگر موقعیت دقیق مکانی کاربر مشخص باشد، در این صورت پست های کاربر استفاده از جستجو بر روی موقعیت مکانی قابل جستجو و قابل دسترسی خواهد بود. البته در Twitter یک گزینه وجود دارد به نام Share Precise location وجود دارد که در بسیاری از مکان های جغرافیایی و شاید در بسیاری از کشورها غیر فعال هستند.

اما گذشته از تمام راه حل های اشاره شده در بالا برای قطع دسترسی به موقعیت مکانی کاربر بهتر است از به اشتراک گذاری محتوایی که ممکن است موقعیت مکانی کاربر را لو دهد، اجتناب شود. البته این روش در برخی موارد عملی نیست. راه دیگر هم این است که اگر کاربر در هر موردی شکی دارد و مطمئن نیست که آیا موقعیت مکانی در پست به اشتراک گذاشته شده، نشان داده می شود یا نه، می تواند به راحتی پست را حذف کند.

0 پسندیده شده
سمیه شماعی زاده
لیسانس کامپیوتر گرایش نرم افزار و لیسانس زبان انگلیسی و ارشد زبانشناسی رایانشی یا مهندسی پردازش زبان طبیعی هستم. عاشق دنیای کامپیوتر و یادگیری زبانهای جدید هستم.
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره قرمز مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.