حالت DFU در آیفون چیست و با حالت recovery چه تفاوتی دارد؟

|
۰ دیدگاه
تصویر شاخص

کاربران گوشی های آیفون شرکت اپل در دنیا بسیار زیاد هستند. با این وجود ترفندها و نکته های زیادی در سیستم عامل iOS، سیستم عامل شرکت اپل وجود دارد که بسیاری از کاربران این گوشی های از آن ها بی خبرند. در این مطلب می خواهیم در مورد حالت DFU در این گوشی ها صحبت کنیم.

به گزارش کلیک، در روزهای گذشته گزارش هایی مبنی بر وجود مشکل در restart شدن آیفون ها از طرف کاربران این گوشی ها منتشر شده است. در این گزارش ها کاربران ادعا کرده اند که صفحه سیاهی که روی آن لوگو اپل قرار دارد برای چند لحظه نمایش داده می شود و ناپدید می شود و این چرخه ظاهر شدن و ناپدید شدن بارها تکرار می شود. با وجود اینکه دلیل این اتفاق هنوز برای کارشناسان مشخص نیست اما برخی دلیل این مشکل را به روزرسانی های اخیر سیستم عامل iOS می دانند.

روش کاربردی و امتحان شده ای وجود دارد که کاربران بتوانند با استفاده از آن دستگاه های اپل خود از آیفون گرفته تا آی پد و آی پاد را به حالت اولیه برگردانند. این روش در واقع استفاده از حالت recoveru یا حالت برگرداندن DFU است.

به گزارش مجله OS X حالت DFU عبارت است از حالتی که گوشی آیفون کاربر که اطلاعات آن توسط iTunes ذخیره شده است بدون استفاده از iTunes  به صورت خودکار آخرین نسخه سیستم عامل iOS را دانلود کرده و روی خود نصب کند.  اما تفاوت این حالت با حالت recovery  در این است که در حالت Recovery از iTune برای برگرداندن تنظیمات گوشی به تنظیمات کارخانه استفاده می شود در حالی که  در حالت DFU نه تنها نیازی نیست که از iTune برای تغییر دادن تنظیمات استفاده شود بلکه تنظیمات را حتماً نباید به تنظیمات کارخانه برگرداند بلکه کاربر می تواند انتخاب کند که چه تنظیماتی روی گوشی اعمال شود. مثلاً کاربر می تواند با استفاده از حالت DFU برای نصب نسخه قبلی سیستم عامل iOS و یا از قفل در آوردن سیم کارت روی گوشی استفاده کند. در صورتی که کاربر نتواند مشکلات ایجاد شده برای گوشی را با استفاده از حالت Recovery استاندارد تغییر دهد در این صورت می تواند از حالت DFU استفاده کند.

البته توجه به این نکته مهم است که از هر حالتی که برای بازیابی گوشی استفاده شود‌ تنظیمات و تغییرات دستی اعمال شده روی گوشی مثل دفترچه تلفن و یا هر اپلیکیشنی که روی گوشی نصب شده است از دست خواهد رفت و برای بازگرداندن آن ها باید گوشی را با iTunes هم گام سازی یا به عبارتی sync کرد.

برای وارد شده به حالت DFU مراحل زیر باید طی شود. البته این مراحل می تواند با توجه به مدل سال تولید گوشی کمی متفاوت باشد.

  • گوشی را با استفاده از کابل USB به کامپیوتر متصل کرده و iTUnes را باز کنید.
    تصویر متن 1
  • در این مرحله گوشی را خاموش کنید. برای خاموش کردن گوشی دکمه خاموش و روشن گوشی که در سمت راست گوشی وجود دارد را پایین نگه داشته و انگشت خود را روی گزینه Slide to power off که بر روی صفحه نمایش گوشی ظاهر شده است بکشید. در صورتی که با استفاده از این روش گوشی خاموش نشد برای چند لحظه دکمه Home و دکمه خاموش و روشن گوشی را همزمان نگه دارید و وقتی صفحه نمایش سیاه رنگ ظاهر شد آن ها را رها کنید.
    تصویر متن 2
  • به محض اینکه گوشی خاموش شد، به مدت ده ثانیه هم دکمه خاموش و روشن و هم دکمه Home گوشی را پایین نگه دارید. بعد از ده ثانیه دکمه خاموش و روشن را رها کنید اما دکمه Home را همچنان پایین نگه دارید تا پیامی مبنی بر ورود به حالت recovery بر روی صفحه نمایش برای شما ظاهر شود. در صورتی که بخواهید فقط به حالت Recovery وارد شوید لازم نیست هر دو دکمه Home  و روشن و خاموش را به مدت ده ثانیه نگه دارید. کافی است گوشی را در حالتی که دکمه Home پایین نگه داشته شده است به کامپیوتر متصل کرده و منتظر شوید تا پیام اتصال به iTune برای شما ظاهر شود.
  • گزینه Ok را انتخاب  کنید تا به حالت DFU وارد شوید.

اگر بعد از طی کردن مسیر بالا متوجه شدید که لوگو اپل روی صفحه ظاهر شده است و یا گزینه Connect to iTunes همچنان مشاهده می شود یعنی هنوز به حالت DFU وارد نشده اید زیرا در صورتی که به حالت DFU وارد شوید صفحه نمایش گوشی کاملاً سیاه و خاموش می شود.

برای خارج شدن از حالت DFU دکمه های خاموش و روشن و دکمه Home را همزمان پایین نگه دارید تا زمانی که در لیست iTunes گوشی شما خارج شود. سپس گوشی را در حالت استاندارد روشن کنید.

دوباره این نکته را یاد آور می شویم که در بسیاری از موارد هیچ تفاوتی بین حالت DFU و حالت Restore استاندارد وجود ندارد مگر اینکه در شرایطی باشید که گوشی در حالت عادی و استاندارد به حالت restore وارد نمی شود.

نکته مهم دیگر هم این است که زمانی که بازیابی اطلاعات را انجام می دهید توجه داشته باشید که کلیه اطلاعاتی که روی گوشی به صورت دستی وارد کرده اید پاک خواهد شد و برای بازیابی آن ها باید به iTunes متصل شوید و گوشی را با iTunes همگام سازی و یا به عبارتی Sync کنید.

0 پسندیده شده
سمیه شماعی زاده
لیسانس کامپیوتر گرایش نرم افزار و لیسانس زبان انگلیسی و ارشد زبانشناسی رایانشی یا مهندسی پردازش زبان طبیعی هستم. عاشق دنیای کامپیوتر و یادگیری زبانهای جدید هستم.
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره قرمز مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.