چطور ویندوز ۱۰ را نصب کنیم

اگر برای نصب و تجربه ویندوز 10 آماده اید، با ما در ادامه همراه باشید!

چطور ویندوز ۱۰ را نصب کنیم

کلیک- اگر هم‌اکنون، از ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ استفاده می کنید، وقت آن رسیده است تا با جدید ترین سیستم عامل مایکروسافت آشنا شوید.
در ادامه به نحوه نصب ویندوز 10 می پردازیم.

  • کدام نسخه را نصب کنیم؟

در حال حاضر، ویندوز ۱۰ به هفت نسخه مختلف تقسیم شده است که دو نسخه Windows10 Home و Windows10 Pro از مهم‌ترین آن‌ها هستند که بیشتر ویژگی‌های نسخه خانگی ویندوزی که قبلاً استفاده می‌کردیم را دارا می‌باشند.
Windows10 Home نسخه استانداردی است که شرکت مایکروسافت برای مصرف خانگی معرفی کرده است. این نسخه دارای تفاوت‌هایی نیز هست: شما ویژگی‌های جالب و جدیدی مانند نرم‌افزار Cortana و جستجوگر وب Edge خواهید داشت، همین‌طور ابزارهای امنیتی مناسب ویندوز مانند Secure Boot و Windows Defender.
اگر شما در حال حاضر از یکی از نسخه‌های Windows7 Starter، Home Basic یا Home Premium و یا ویندوز استاندارد ۸.۱ استفاده می‌کنید، این نسخه می‌تواند بخشی از نسخه ارتقاء رایگان شما باشد. نسخه Windows10 Pro برای کارایی‌های سطح بالاتر طراحی شده است و شامل تعداد بیشتری از ویژگی‌ها است، مانند توانایی برپایی جلسه Remote Desktop، امنیت داده‌های بیشتری مانند Bitlocker و سیستم فایل رمزگذاری شده (EFS)، اجزای شبکه‌ای بیشتر و Hyper-V که اجازه ساخت دستگاه‌های مجازی را به شما می‌دهد.
به‌علاوه، نگارش Pro این اختیار را به شما می‌دهد که نسخه به‌روزرسانی را برای مدت محدودی به تعویق بیندازید (نسخه Home به‌روزرسانی‌ها را به‌طور خودکار و بدون دخالت کاربر اعمال می‌کند) و از حافظه رم ۱۲۸ گیگابایتی تا ۵۱۲ گیگابایتی پشتیبانی می‌کند. نسخه‌های Professional یا Ultimate ویندوزهای ۷ یا ۸.۱ در برابر Windows10 Pro خیلی کند هستند.
سایر نسخه‌های این ویندوز شامل Windows10 Enterprise که برای استفاده‌های تجاری در سیستم‌های پایداری حساس طراحی شده و یک نسخه مشابه آن برای استفاده‌های دانشگاهی به‌نام Windows10 Education طراحی شده، اما این دو نسخه فقط برای افراد واجد شرایط و دارای مجوز طراحی شده است، بنابراین امکان استفاده از آن‌ها در خانه وجود ندارد.
ویندوز ۱۰ اجازه گسترش فعالیت در دستگاه‌های موبایل را با نسخه‌های Mobile و Mobile Enterprise نیز می‌دهد که می‌توانند جایگزین Windows Phone8 باشند. اثبات تطبیق‌پذیری ویندوز ۱۰ حتی از این نیز فراتر می‌رود، چرا که نسخه‌ای به‌نام Windows10 IoT Core نیز وجود دارد؛ یک نسخه قدیمی‌شده که برای دستگاه‌هایی که از خدمات شبکه Internet of Things استفاده می‌کنند. فکر می‌کنم مثل دستگاه‌های Raspberry Pi، کامپیوترهای کم قدرتی هستند که برای انجام وظایف به‌خصوصی طراحی شده‌اند.
سایر انتشارات ویندوز ۱۰ برای سایر دستگاه‌ها، مثلاً Xbox One هستند و شرکت مایکروسافت ویندوزی به‌نام Windows365 نیز تولید کرده است که بدان معناست که در آینده نزدیک، گزینه وجه اشتراک نیز اضافه خواهد شد.

  • نصب ویندوز ۱۰

همان‌طور که متوجه خواهید شد، نصب ویندوز ۱۰ بسته به به‌روزرسانی‌های نسخه‌ای که قبلاً انجام داده‌اید، فرآیندی واقعاً آسان است. ارتقاء ویندوز از درون آن، حتی ساده‌تر نیز هست. این فرآیند، فرآیندی ساده و یکپارچه است.
در آزمایش‌های ما، هیچ‌گونه فایل یا برنامه نصب شده‌ای حذف نشد. اگرچه باید این نکته را بدانید که برخی برنامه‌های پیش‌فرض ویندوز، حذف خواهند شد، مثلاً بازی‌های Solitaire و Hearts از ویندوز ۷ به ویندوز ۱۰ منتقل نخواهند شد، زیرا خود این ویندوز، این بازی‌ها را دارد.
خوشبختانه ویندوز ۱۰، سازگاری بالایی با نسخه‌های قبلی دارد و ما هنوز ندیده‌ایم که نرم‌افزاری که در ویندوز ۸.۱ به‌خوبی کار می‌کرده، در این ویندوز دچار مشکل شود. اگر شما واجد دریافت بروز رسانی رایگان هستید - بدان معناست که اگر شما از کپی مجوزدار ویندوزهای ۸، ۸.۱، ۷ که Service pack1 روی آن نصب شده باشد، استفاده می‌کنید - لوگوی این ویندوز را در قسمت نوار وظیفه، در گوشه پایین سمت راست دسکتاپ خود می‌بینید.
روی آن کلیک کنید، اقدام به به‌روزرسانی خود را ثبت کنید و به‌طور کاملاً رایگان از نسخه کامل و بدون محدودیت ویندوز ۱۰ استفاده کنید؛ اما راه‌های دیگری نیز برای به‌روزرسانی وجود دارد و در زمان انجام این کار، چیزهای دیگری نیز هست که باید در ذهن بماند. در اینجا، هر چیزی که شما باید بدانید را بیان می‌کنیم.
در اینجا می‌خواهیم به شما نشان دهیم که درصورتی‌که نمی‌خواهید به‌روزرسانی‌های ساده درون سیستم‌عاملی را انجام دهید، چطور باید ویندوز ۱۰ را نصب کنید.
این کار می‌تواند نصب درست ویندوز و یا نصب یک دستگاه مجازی باشد. مورد دوم، دستگاه شما را دست نخورده باقی می‌گذارد - که برای آزمایش ویژگی‌های پیشرفته ویندوز ۱۰ عالی است و خطر از دست دادن اطلاعات نیز وجود ندارد.

  • نصب با حذف نسخه قبلی (Clean Install)

بیایید با مدل نصب با حذف نسخه قبلی آغاز کنیم. اگر یک نسخه کپی از ویندوز ۱۰ خود روی DVD دارید، آن را درون درایو نوری بگذارید، دستگاه را مجدداً راه‌اندازی کنید و این‌گونه سیستم با دیسک بالا می‌آید. اگر این‌طور نشد، به‌نظر شما باید برای قرار دادن درایو نوری خود در رأس فهرست Boot order، یکی از تنظیمات بخش BIOS/UEFI کامپیوتر خود را تغییر دهید.
با تنوع گسترده سیستم‌های UEFI و بایوسی که وجود دارد، نمی‌توانیم بر روی تنظیماتی که باید تغییر یابد و چگونگی تغییر آن دقیق شویم، اما در زمان بالا آمدن سیستم، مراقب پیغامی که بر روی صفحه‌نمایش ظاهر می‌شود باشید - ممکن است پنجره کوچکی ببینید که از شما بخواهد یک دکمه مشخص را فشار دهید که معمولاً F2 یا Del است. برای راهنمایی‌های بیشتر، اگر مدل کامپیوتر یا مدل مادربرد درون کیس را در کامپیوترهای رومیزی مونتاژ شده خود می‌دانید، سری به وب‌سایت کارخانه تولیدکننده آن بزنید.
اگر شما برای نصب، یک فایل ISO Image را به USB فرستاده باشید، باز هم فرآیند بالا صادق است؛ درحالی‌که تا زمانی که رسانه نصب شما روی گزینه اول بوت تعیین شده باشد، پیش از اینکه عمل نصب را شروع کنید باید چند مرحله دیگر را نیز پشت سر بگذارید و مشکلی نخواهید داشت. برای انجام این کار، پیش از این‌که سیستم را از BIOS بوت کنید، باید مطمئن شوید که درایو را به درگاه وصل کرده‌اید.
فرآیند اصلی نصب نمی‌تواند از این آسان‌تر باشد، به‌خصوص این‌که از قبل ویندوز ۷ یا ویندوز ۸.۱ را نصب کرده باشید. زمانی که فایل نصب را اجرا کردید، از دستورالعمل‌های نمایش داده شده روی صفحه‌نمایش استفاده کنید. فرآیند نصب ویندوز ۱۰، بسیار ساده و آسان‌تر از هر ویندوز دیگری است و اگر مواظب هستید که در حین نصب، روی پارتیشینی که استفاده می‌کنید پارتیشن دیگری ساخته نشود، نگران نباشید چون مشکلی نخواهید داشت.
اما صبر کنید! اگر می‌خواهید در کنار ویندوز ۱۰، یک ویندوز ۷ یا ۸.۱ نیز داشته باشید، دست نگه دارید؛ قبل از اینکه عمل نصب را آغاز کنید، درصورتی‌که درایو جداگانه‌ای برای ویندوز ندارید، باید برای تغییر اندازه پارتیشن اصلی و جدا کردن فضای اندکی از آن برای نصب ویندوز ۱۰ در آن، از ابزار Disk Management در سیستم‌عامل قبلی خود استفاده کنید.
ابزار در هر دو سیستم‌عامل، تقریباً یکسان هستند؛ اما ... مجدداً صبر کنید! پیش از این‌که درایو اصلی خود را به‌طور مؤثری تغییر اندازه دهید، باید با یکپارچه‌سازی، فایل‌ها را کنار هم بچینید و اندازه‌ای از فضای حافظه را برای اختصاص فایل در انتهای درایو باقی بگذارید.
از پنجره Windows Explorer روی درایو اصلی‌تان راست کلیک کنید، گزینه Properties را انتخاب کنید، سربرگ Tools را باز کنید و روی Defragment now کلیک کنید. حالا برای آغاز فرآیند یکپارچه‌سازی روی Defragment Disk کلیک کنید.
برای سایر گزینه‌ها، به قسمت ابزار Disk Management بروید.

  • قسمت Disk Management

با فشار دادن دکمه‌های windows + R پنجره Run را اجرا کنید و با تایپ عبارت diskmgmt.msc درون کادر آن، ابزار Disk Management را اجرا کنید. رابط آن، پارتیشن‌های موجود در کامپیوتر شما را نشان می‌دهد - شما باید حداقل دو درایو داشته باشید، یک پارتیشن بازیابی کوچک و یک پارتیشن اصلی بسیار بزرگ‌تر که ما با همین مورد دوم کار داریم.
در فهرست قسمت‌هایی که در بالای صفحه قرار دارد بررسی کنید که پارتیشن انتخابی شما فضای آزاد کافی دارد یا خیر (حداقل ۱۶ گیگابایت برای ویندوز ۱۰، ۱۶ بیتی و ۲۰ گیگابایت برای ۳۲ بیتی، اگرچه پیشنهاد حتمی ما این است که فضای بیشتری برای آن اختصاص دهید). اگر فضای کمی دارید، باید برای ادامه کار برخی فایل‌ها را پاک کنید.
روی درایو مقصدتان در ابزار Disk management راست کلیک کرده و گزینه Shrink Volume را انتخاب کنید و مقدار فضایی را که می‌خواهید پس بگیرید را وارد کنید. در نظر داشته باشید که این ابزار، مقدار حافظه وارد شده را به مگابایت در نظر می‌گیرد، نه گیگابایت، بنابراین جلوی مقدار موردنظر خود، سه صفر اضافه کنید.
روی OK کلیک کنید تا ابزار شروع به‌کار کنید و آن‌وقت روی درایو شما، ناحیه‌ای به‌نام Unallocated space دیده می‌شود. حالا ما باید آن را تبدیل به یک پارتیشن کنیم. روی آن کلیک راست کنید، گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید و بعد روی Next کلیک کنید. شما می‌توانید هر حرفی برای نام این پارتیشن جدید وارد کنید.
همچنان روی Next کلیک کنید تا زمانی که گزینه‌های پاک‌سازی را ببینید. پیش از پاک‌سازی درایو، مطمئن شوید که NTFS را به‌عنوان سیستم فایل خود انتخاب کرده‌اید و نامی نیز برای درایو خود انتخاب کرده باشید (احتمالاً "ویندوز ۱۰"؟). هر وقت خواستید تغییرات ایجاد شده را برگردانید و فضای حافظه را پس بگیرید، می‌توانید از ابزارهای Delete Volume و Extend Volume از ابزار Disk management استفاده کنید تا یک‌بار دیگر، پارتیشن اصلی خود را گسترش دهید.
هر وقت عمل نصب را درون VirtualBox انجام دادید، برای داشتن بالاترین میزان کارایی دستگاه مجازی (VM) خود، ویژگی‌های اضافی را نیز نصب کنید.

  • مجازی سازی

آخرین گزینه برای آزمایش ویندوز ۱۰ به شکلی که آسیبی به سیستم وارد نکند، نصب آن درون یک دستگاه مجازی است. می‌توانید این کار را با هر وسیله‌ای انجام دهید - DVD، USB یا ISO -، اگرچه اجرای آن اندکی پیچیده است، اما این روش به‌شما این فرصت را می‌دهد که بدون هیچ خطری، تجربه کسب کنید.
آخرین نسخه VirtualBox را دریافت کنید، آن را نصب کرده (به‌همراه اجزای آن) و اجرا کنید. روی دکمه New کلیک کنید، نامی تایپ کنید و از فهرست کشوئی Version، نسخه مناسب ویندوز ۱۰ را انتخاب کنید و روی Next کلیک کنید. بگذارید تمام تنظیمات روی حالت پیش‌فرض خود باشند و روی Next و OK کلیک کنید تا زمانی که نصب جدید خود را ببینید که به رابط اصلی VirtualBox اضافه شده باشد.
حالا، با آن VM (دستگاه مجازی) انتخاب شده، روی Settings کلیک کرده، به صفحه Storage بروید، زیر Controller: IDE روی دیسکی که علامت Empty روی آن است و سپس روی نماد CD در سمت راست پنجره کلیک کنید. درایو نصب مناسب (یا اگر از فایل ISO استفاده می‌کنید، روی image دیسک) را انتخاب کنید، سپس روی OK کلیک کنید. روی دکمه Start کلیک کنید تا عمل نصب آغاز شود.

  • راهنمایی‌هایی در مورد وسایل

اگر شما ویندوز ۱۰ را در قالب یک فایل ISO دانلود کرده‌اید، باید قبل از نصب کردن آن، آن را به یک فایل معتبر قابل بوت تبدیل کنید. اگر دیسک قابل نوشتن مانند DVD-R دارید، این کار بسیار ساده خواهد شد: فقط آن را درون درایو کامپیوتر خود بگذارید، روی فایل ISO راست کلیک کنید و برای رایت کردن مستقیم بر روی دیسک، گزینه مناسب را انتخاب کنید.
برای انتقال فایل ISO به یک فلش مموری قابل‌راه‌اندازی سیستم، اول مطمئن شوید که فلش مموری شما حداقل ۸ گیگابایت فضای خالی دارد و از آنجایی‌که تمام فایل‌های درون درایو طی فرآیند مربوطه پاک خواهند شد، فایل‌هایی که می‌خواهید نگه دارید را از آن فلش بردارید. سپس ابزار Windows 7 USB/DVD Download Tool مربوط به شرکت مایکروسافت را دانلود نمایید - به‌نام آن توجهی نکنید، این ابزار برای هر نسخه‌ای از ویندوز، معتبر است - آن را نصب کرده، اجرا کنید و فایل ISO ای را که به‌عنوان منبع اصلی دانلود کرده‌اید، به‌همراه درایو USB را به‌عنوان مقصد انتخاب کنید. اجازه دهید اجرا شود، حالا یک فلش مموری قابل‌راه‌اندازی دارید که می‌توانید ویندوز ۱۰ را روی دستگاه مقصد نصب کنید.
اگرچه بسیار به‌ندرت اتفاق می‌افتد که اتفاق اشتباهی در مسیر ارتقاء به ویندوز ۱۰ بیفتد، اما ما همچنان امنیت را به‌شما توصیه می‌کنیم - نصب ویندوز ۱۰ جدید می‌تواند بهانه خوبی برای تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعاتتان باشد. اگر شما می‌خواهید نصبی کامل یا ارتقاء داشته باشید، باید مطمئن شوید که در طول این فرآیند، چیز باارزشی را از دست نخواهید داد.
اطلاعاتی مطمئن است که در سه نقطه مختلف، ذخیره شده باشد - مکان اصلی‌اش و دو کپی جداگانه دیگر. این بدان معنا نیست که پارتیشن جداگانه‌ای ساخته شود، بلکه می‌تواند همان مکان فیزیکی باشد که اطلاعات اصلی در آنجا ذخیره شده است؛ باید از یک درایو ذخیره‌سازی بزرگتر و یک نوع منبع ذخیره‌سازی آنلاین ابری استفاده کنید.
بیشتر سرویس‌های رایگان - Dropbox، Google Drive و سایر سرویس‌های مشابه - دارای فضای ذخیره‌سازی محدودی هستند، بنابراین اگر نمی‌خواهید هزینه‌ای بپردازید، فقط فایل‌هایی که خیلی مهم هستند را در فضاهای ذخیره‌سازی آنلاین ذخیره کنید. سرویس‌هایی مانند Carbonite یا Crashplan که هزینه‌ای ماهانه به‌عنوان حق اشتراک دریافت می‌کنند، گزینه‌های پشتیبان‌گیری بسیار متنوع‌تری ارائه می‌دهند و اساساً هر کار سختی داشته باشید، انجام می‌دهند.

  • یافتن فایل‌ها

مهم‌ترین مکان برای نگه‌داری فایل‌های پشتیبانی، پوشه شخصی شماست که در درایو اصلی‌تان در پوشه Users واقع شده است. این پوشه شامل تمام فایل‌های کتاب‌خانه‌ای شما - شامل اسناد، تصاویر و سایرین - و فایل‌های دسکتاپ ویندوز شماست؛ اما به‌عنوان هشدار باید اعلام کنیم که این پوشه نمی‌تواند همه‌چیز را کاملاً امن نگه دارد. احتمال کمی وجود دارد که فایل‌های سیستم شما کاملاً ترتیب‌یافته باشند و شما بدانید که هر نوع مختلف فایل در کجای درایو واقع شده‌اند. احتمال بیشتری وجود دارد که همه‌چیز در مکان‌های مختلف دیسک سخت پراکنده شده باشد و شما مجبور باشید برای یافتن یک فایل، کل دیسک سخت را زیر و رو کنید.
از امکان جستجوی ویندوز برای یافتن آنچه به‌دنبال آن می‌گردید، استفاده کنید؛ درایو کامپیوتر خود را به حالت پنجره Explorer باز کنید و برای جستجو از نوار جستجوی بالای صفحه استفاده کنید، مثلاً، *.Jpg را برای یافتن تمام تصاویر موجود در دیسک سخت، یا *.mp3 را برای یافتن تمام فایل‌های موسیقی وارد کنید.
فایل‌های مربوط را از نتایج جستجو انتخاب کرده و اگر فضای کافی در سرویس ذخیره‌سازی ابری خود دارید، یک کپی از آن‌ها در این درایو داشته باشید.

  • تکمیل توضیحات

اگر یک درایو خارجی حجیم دارید، یک راه وجود دارد تا برای هر احتمالی آماده باشید - یک نسخه پشتیبان کامل از تمام درایو ذخیره‌سازی خود، پوشه ویندوز و همه‌چیز داشته باشید. ما برای این کار، استفاده از نرم‌افزار Macrium reflect Free را توصیه می‌کنیم؛ این یک روش کامل مرتبط و مخصوص برای کپی گرفتن از یک درایو است و نه‌تنها ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند پشتیبان‌گیری‌های افزایشی ندارد - این‌ها برای نسخه‌های پولی، ذخیره شده‌اند - بلکه هرکاری که از آن بخواهید، برایتان انجام می‌دهد.
برخی مواقع، مسائل درست انجام نمی‌شوند؛ و این ممکن است یکی از موارد ویندوز ۱۰ باشد. ما سلیقه شما را مورد قضاوت قرار نمی‌دهیم. شاید اتفاق اشتباهی نیز رخ دهد.
شاید شما نرم‌افزار Insider Preview را امتحان کردید و حالا می‌خواهید آن را پاک کرده و نسخه کامل را نصب کنید و یا شاید از پاک کردن چیزی پشیمان شده‌اید و می‌خواهید آنچه قبلاً داشتید را دوباره داشته باشید.
اگر ویندوز کنونی شما، ارتقاءیافته نسخه قبلی ویندوز بوده است، هر چیزی که بالاتر از ویندوز XP بوده باشد، احتمال این وجود دارد که بدون هیچ دردسری به تنظیمات نصب قبلی خود - تنظیمات، نرم‌افزارها و سایر فایل‌ها مانند تصاویر و اسنادی که به ساختار ویندوز ۱۰ خود اضافه کرده بودید - بازگردید.
پوشه قدیمی Windows را در ریشه پارتیشن اصلی خود پیدا کرده و برای حفاظت از آن، نام آن را تغییر دهید.
پس از نصب ویندوز ۱۰ و پیش از انجام هر کار دیگری، نام پوشه Windows.old را که در درایو C: واقع شده است را تغییر دهید. نام آن را چیزی مانند Win8.old بگذارید. هر وقت ویندوز نیاز به عقب‌گرد داشته باشد، به‌دنبال Windows.old می‌گردد و هرزمانی که شما، مدل جدیدی از ویندوز نصب کنید، پوشه دیگری جایگزین این پوشه خواهد شد - این بدان معناست که نصب نسخه جدیدی از ویندوز ۱۰ باعث می‌شود پوشه جدیدی روی این پوشه، جانویسی (Overwrite) شود.
به‌محض اینکه نام این پوشه را تغییر بدهید، دیگر این پوشه، جانویسی نخواهد شد. همچنین می‌توانید یک کپی از این پوشه در درایو خارجی داشته باشید.

  • بازگشت

اگر آماده هستید تا به نسخه ویندوز قبلی خود بازگردید، نام آن پوشه‌ای که تغییر داده بودید را به Windows.old باز گردانید (اگر Windows.old وجود دارد، اول آن را تغییر نام دهید)، یا اگر آن را درجای دیگری ذخیره کرده‌اید، مجدداً آن را در درایو خودتان کپی کنید.
سپس، از عملکرد جستجوی ویندوز ۱۰ برای یافتن "عملکردهای بازیابی" استفاده کرده و بر روی بالاترین عوض فهرست نتایج کلیک کنید. زیر عبارت Go back to earlier build بر روی Get Started کلیک کنید، گزینه‌ها را انتخاب کنید، سؤالات را پاسخ دهید و برای اندکی انتظار، آماده باشید.
اگر به نسخه قبلی خود بر می گردید، به قسمت Update بروید و از قسمت Setting panel، گزینه Recovery را انتخاب کنید.
متناوباً، تمایل دارید که درزمان بالا آمدن کامپیوتر خود، یک گزینه Windows Rollback نیز داشته باشید، به‌خصوص زمانی که از نسخه نمایشی ویندوز ۱۰ استفاده می‌کنید - که همان ویژگی‌ها را داراست. در نظر داشته باشید که تمام برنامه‌هایی که در ویندوز ۱۰ خود نصب کرده‌اید را از دست خواهید داد، بنابراین شما باید تمام این‌ها را در سیستم‌عامل جدید (قدیمی) خود نصب کنید، اما باید بدانید که فایل‌های شخصی باقی می‌مانند.
همچنین باید از رمز عبور قدیمی خود استفاده کنید، اگر برای ویندوز ۱۰ آن را تغییر داده‌اید، این تغییر قابل بازگشت نخواهد بود.
در نظر داشته باشید که ویندوز ۱۰، علامت خود را در قالب پوشه‌ای به‌نام Windows.xxx در مسیر درایو C: شما ذخیره شده، باقی خواهد گذاشت. این پوشه می‌تواند خیلی سنگین باشد - حدود ۲۰ گیگابایت - بنابراین بهتر است پس از بالا آمدن ویندوز سابق خود، اقدام به حذف این پوشه بکنید.
ابزار Disk Cleanup به‌طور خودکار این کار را انجام می‌دهد. البته عکس این قضیه نیز صادق است؛ اگر ویندوز ۱۰ خود را نصب کرده‌اید و مطمئن هستید که نمی‌خواهید به سیستم‌عامل سابق خود بازگردید، می‌توانید با خیال راحت پوشه Windows.old را حذف کنید و فضای کمی به فضای دیسک سخت اضافه کنید.

  • شرایط سخت

اگر همه‌چیز آن‌قدر بد پیش رفت که نمی‌توانید از ویژگی بازگشت ویندوز ۱۰ استفاده کنید - اگر مثلاً، پوشه Windows.old خود را به‌طور سهوی با پوشه‌ای حاوی نسخه قبلی ویندوز ۱۰ جایگزین کرده باشید - باید از اطلاعات پشتیبانی که قبلاً تهیه کرده بودید، بازیابی انجام دهید.
اگر توصیه‌های ما در صفحه قبل را در مورد استفاده از Macrium Reflect انجام داده باشید، انجام این کار باید بسیار ساده باشد. کار خود را با برپایی محیط بازیابی Macrium Reflect بر یک فلش اموری یا DVD-R راه‌اندازی سیستم آغاز کرده (اگر این کامپیوتر شما به‌درستی کار نمی‌کند، از یک کامپیوتر دیگر استفاده کنید) و از اطلاعات پشتیبان خود برای بازنویسی سیستم‌عامل قدیمی در درایو، استفاده کنید.

نقاط مثبت

  • عملکرد بهتر
  • آیکون‌های ثابت
  • آیکون‌های انگشتی زیبا
  • حرکت فهرست‌ها و پرش پنجره‌ها، نمای ویندوز را جالب و مفید کرده است
  • روش‌های جدید دسته‌بندی فایل‌ها با کتابخانه‌ای کردن آن‌ها
  • پشتیبان‌گیری ارتقاءیافته
  • نوتیفیکشن های بهبود یافته

نقاط ضعف

  • حالت XP هنوز گزینه قابل‌دسترسی نیست.
  • شرکت مایکروسافت از حالت کتابخانه‌ای کردن فایل‌ها صرف‌نظر کرده و در عوض کلیدهای میانبر Ctrl + E پنجره My Computer را نشان می‌دهد.
  • شما نمی‌توانید درایو NAS را به فایل‌های کتابخانه‌ای اضافه کنید.
  • نسخه Ultimate آن، به‌جز اضافه شدن BitLocker - که باید در نسخه Professional باشد -و نسبتاً گران‌تر شدن آن، ضروری به‌نظر نمی‌رسد (مانند نرم‌افزارهای Anytime Upgrades).
ارسال نظر