10 مورد از تنظیمات کاربردی مرورگر سافاری در مک (بخش دوم)
رسانه کلیک - در این مطلب قصد داریم تا 10 مورد تنظیمات کاربردی مرورگر سافاری روی سیستمعامل مک را توضیح دهیم که به شما کمک میکند بهتر از قبل از این مرورگر استفاده کنید.

در مطلب قبل 5 مورد کاربردی از تنظیمات کاربردی مرورگر سافاری در سیستمعامل مک را بررسی کردیم. در این مطلب 5 مورد دیگر از این تنظیمات کاربردی که در بسیاری از موارد مشاهده و دسترسی به محتوای وبسایتها را سادهتر میکنند را معرفی میکنیم.
6- غیرفعال کردن نوتیفیکیشنهای وبسایتها
در برخی از موارد نمایش نوتیفیکیشنهای مرورگر برای کاربران بسیار مفید هستند. مثلاً وقتی شما وارد سرویس جیمیل شدهاید، در صورتی که ایمیل جدید دریافت کنید برای شما نوتیفیکیشن ارسال خواهد شد. اما این قابلیت در برخی از صفحات بسیار آزار دهنده است و گاهی باعث ایجاد مزاحمت برای کاربر میشود. اگر نمیخواهید این قابلیت روی مرورگر سافاری برای شما فعال باشد، از روشی که ر ادامه توضیح داده میشود برای غیرفعال کردن آن استفاده کنید.
ابتدا مرورگر سافاری را باز کنید و وارد بخش Preferences شده، روی برگه Websites کلیک کنید و گزینه Notification را از منوی سمت چپ انتخاب کنید. در این قسمت باید به وبسایتها اجازه نمایش نوتیفیکیشنها را بدهید یا آن را غیرفعال کنید. برای هر وبسایتی که میخواهی برای شما نوتیفیکیشن نمایش دهد گزینه Allow و برای هر وبسایتی که نمیخواهید برای شما نوتیفیکیشن نمایش دهد گزینه Deny را انتخاب کنید.
اگر بخواهید هر وبسایتی قبل از نمایش نوتیفیکیشنها از شما اجازه بخواهد گزینه Allow websites to ask for permission to send notification را فعال کنید.
7- فعال کردن قابلیت نمایش تصویر در تصویر برای ویدیوها
در مرورگر سافاری قابلیتی با نام تصویر در تصویر یا Picture in Picture یا PiP وجود دارد که به شما اجازه میدهد که ویدیویی که در حال مشاهده آن هستید را در یک پنجره کوچک در حالی که در وبسایتهای دیگر در حال گشت و گذار هستید مشاهده کنید.
برای استفاده از این قابلیت ابتدا وبسایتی که میخواهید ویدیویی را در آن مشاهده کنید باز کنید و سپس دکمه Volume را روی لپتاپ خود پایین نگه دارید و سپس گزینه Enter Picture in Picture را انتخاب کنید.
برای خارج شدن حالت تصویر در تصویر رو دکمه Exit که در کنار دکمههای Pause/Play قرا دارد کلیک کنید. این قابلیت بسیار کاربردی است و اما برای سرویسهای نمایش ویدیو آنلاین مثل Amazon Prime Video و از این دست سرویسها کار نمیکند.
برای اینکه بتوانید از قابلیت تصویر در تصویر برای سرویسهای نمایش ویدیو به صورت آنلاین استفاده کنید از افزونه PiPifier استفاده کنید. این افزونه را از فروشگاه اپ استور دانلود کنید، مرورگر سافاری را باز کنید، گزینه Preferences را انتخاب کنید و وارد بخش Extentions شده و دکمه PiPifier را فعال کنید.
وقتی این افزونه فعال شود، یک دکمه روی نوار ابزار نمایش داده میشود. وقتی ویدیوهای HTML5 را مشاهده میکنید روی این دکمه کلیک کنید. قبل از کلیک کردن روی این دکمه یکبار ویدیو را play وPause کنید.
8- مشاهده Favicons در نوار برگهها یا Tab Bar
وقتی برگههای زیادی روی مرورگر سافاری باز کرده باشید پیدا کردن برگه مورد نظر کار سختی است. برای این کار شما میتوانید آیکون Favicons را برای هر برگه فعال کنید تا برگه مورد نظر خود را بر اساس آیکون مخصوص به آن پیدا کنید.
برای این کار ابتدا مرورگر سافاری را باز کنید، روی گزینه Preferences کلیک کنید . سپس گزینه Tabs را انتخاب کنید. علامت کنار گزینه Show website icons in tabs را فعال کنید.
9- استفاده از قابلت جستجوی سریع وبسایت
در نوار آدرس مرورگر سافاری امکان جستجوی بسیاری از وبسایتها بدون استفاده از موتور جستجو مثل گوگل وجود دارد. مثلاً شما میتوانید عبارت Wikipedia [query] که به جاری کلمه query باید عبارت مورد جستجوی خود را قرار دهید، تایپ کنید و وارد Wikipedia شده و اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنید. این قابلیت به شما کمک میکند تا سریعتر به محتوای مورد نظر خود برسید.
برای مشاهده وبسایتهایی که از این قابلیت مرورگر سافاری میتوانید برای پیدا کردن آنها استفاده کنید کافی است مرورگر سافاری را باز کنید. وارد بخش Preferences شده و سپس گزینه Search را انتخاب کنید. گزینه Manage Website را انتخاب کنید.
10- ست کردن و انتخاب موتور جستجو
همه کاربران اینترنت تمایلی به استفاده از موتور جستجوی گوگل برای انجام جستجوهای خود ندارند. شما میتوانید در مرورگر سافاری تنظیمات پیشفرض مربوط به موتور جستجو را تغییر دهید. شما میتوانید از بین موتورهای جستجو مثل Google, Yahoo, Bing, or DuckDuckGo هر کدام را که بخواهید به عنوان موتور جستجوی پیشفرض خود انتخاب کنید.
برای انجام این تنظیمات ابتدا وارد مرورگر سافاری شده و سپس گزینه Preferences را انتخاب کنید و در صفحه باز شده برگه Search را انتخاب کنید. در کنار گزینه Search engine از منوی باز شده هر موتور جستجویی که میخواهید را انتخاب کنید.
بعد از انجام این تنظیمات موتور جستجوی پیشفرض شما همان گزینهای خواهد بود که انتخاب کردید.