4 راه سریع برای ایجاد نسخه پشتیبان از فایل ها در ویندوز (قسمت اول)
رسانه کلیک - استفاده از فضاهای ابری سازی یکی از بهترین راهها برای ایجاد و نگهداری نسخه پشتیبان از فایلها است. در این مطلب 4 راه سریع برای سخه پشتیبان از فایل ها در ویندوز را آموزش میدهیم.

اگر تا به حال برای فایلها و اطلاعات خود نسخه پشتیبانی تهیه نکردهاید بهتر است هرچه سریعتر این کار را انجام دهید. معمولاً برای همه زمانهایی پیش آمده است که بخشی از اطلاعات و فایلهایمان را بر اثر یک خطا از دست دادهایم. اما اگر از این اطلاعات یک نسخه پشتیبان تهیه کرده باشیم به راحتی میتوانیم این اطلاعات و فایلهای از دست رفته را برگردانیم. پس تا قبل از اینکه اطلاعات و فایلهای مهم خود را از دست ندادهاید بهتر است به فکر ایجاد یک نسخه پشتیبان از آنها باشید.
خوشبختانه برای ایجاد نسخه پشتیبان از فایلها و اطلاعات راههای بسیار زیادی وجود دارد. این روشها به دو دسته عمده و کلی تقسیم میشوند. یک روش استفاده از حافظههای محلی برای ایجاد و نگهداری نسخه پشتیبان از فایلها است. اما روش دیگری که امروزه بیشتر در بین کاربران رواج پیدا کرده است استفاده از فضای ذخیره ابری سازی برای ایجاد و نگهداری نسخه پشتیبان است.
در این مطلب و مطلب بعدی ما به معرفی 4 روش بسیار کاربردی در خصوص ایجاد و ذخیره نسخه پشتیبان از فایلها در سیستمعامل ویندوز صحبت میکنیم. اما قبل از اینکه این 4 روش را توضیح دهیم بهتر است در خصوص اینکه از چه فایلهایی باید نسخه پشتیبان ایجاد کنیم صحبت کنیم.
برای چه فایلهایی باید نسخه پشتیبان ایجاد کنیم؟
وقتی صحبت از ایجاد نسخه پشتیبان برای کامپیوتر به میان میآید، منظور ما این نیست که باید برای همه فایلها و فولدرهایی که روی سیستم خود دارید یک نسخه پشتیبان ایجاد کنید. در واقع ایجاد یکی کپی از همه فایلها، پوشهها و اپلیکیشنها و دادهها نه تنها بسیار زمانبر است بلکه نیاز به فضای ذخیره سازی بسیار زیادی دارد و برای برخی از فایلها واقعاً غیر ضروری است.
در هنگام ایجاد نسخه پشتیبان فقط از فایلهای شخصی خود نسخه پشتیبان ایجاد کنید. به جای اینکه بخواهید از اپلیکیشنها و یا مواردی به غیر فایلهای شخصی نسخه پشتیبان ایجاد کنید، در صورتی که اپلیکیشن یا فایل سیستمی را اشتباهی پاک کردید از قابلیت System Restore or a full factory Reset استفاده کنید. این قابلیت به شما این امکان را میدهد تا همه فایلها و فولدرهایی که به اشتباه پاک کردهاید را بدون داشتن نسخه پشتیبان از آنها برگردانید.
همچنین نیازی به ایجاد نسخه پشتیبان برای اپلیکیشنهای نصب شده روی سیستمعامل خود ندارید. اپلیکیشنها در هنگام ایجاد نسخه پشتیبان فضای زیادی را به خود اختصاص میدهند. بهتر است به جای ایجاد نسخه پشتیبان از کل اپلیکیشن فقط از فایل Configuration آن اپلیکیشن یک نسخه پشتیبان ایجاد کنید و بعد از نصب مجدد اپلیکیشن فایل جدی Configuration را با فایل قبلی که از آن بکآپ گرفتهاید جایگزین کنید.
البته نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که فایل Configuration در همه اپلیکیشنها در یک آدرس مشخص ذخیره نمیشود. برخی از اپلیکیشنها این فایل را در پوشه Installer ذخیره میکنند و برخی دیگر این فایل را در پوشه AppData ذخیره میکنند.
1- ایجاد نسخه پشتیبان با استفاده از Google Drive
اپلیکیشن ایجاد نسخه پشتیبان از طریق Google Drive در دسکتاپ به نام BackUp and Sync شناخته میشود. این اپلیکیشن به شما این امکان را میدهد تا نسخه پشتیبان خود را در فضای Google Drive ذخیره کنید. فضای دخیره سازی در Google Drive یک فضای ذخیره ابری سازی است و به شما این امکان را میدهد که حتی نسخه پشتیبان فایلهایی را که در Google Drive ذخیره نکردهاید در آنجا ذخیره سازی کنید.
حجم فضای ذخیره سازی در Google Drive در حدود 15 گیگابایت است و به همین دلیل یک گزینه مناسب برای ذخیره فایلهای مهم و شخصی شما به شما میرود. اگر به فضای بیشتری نیاز داشته باشید میتوانید با پرداخت هزینه ماهانه این فضاها را در اختیار داشته باشید.
برای ایجاد نسخه پشتیبان از این طریق به روش زیر عمل کنید.
ابتدا اپلیکیشن Backup and Sync را از این آدرس روی ویندوز نصب کنید و سپس آن را اجرا کنید.
اگر در همان ابتدای کار یعنی در طی انجام مراحل نصب نسخه پشتیبان خود را ایجاد نکردید روی آیکون Backup and Sync روی نوار وظیفه کلیک کنید و از صفحه باز شده روی منوی 3 نقطه کلیک کنید و سپس از منوی باز شده گزینه Preferences را انتخاب کنید.
روی برگه My Computer پوشههایی که میخواهید از روی آنها نسخه پشتیبان ایجاد کنید را انتخاب کنید. شما میتوانید هر تعداد فایل و فولدری که میخواهید انتخاب کنید البته اگر از نسخه رایگان Google Drive استفاده میکنید نباید حجم این فایلها بیشتر از 15 گیگ باشد.
اگر بخواهید که از روی فایلها یا مثلاً عکسها ویدیوهای خود نسخه پشتیبان تهیه کنید میتوانید روی گزینه change کلیک کنید تا پوشههایی که به صورت پیشفرض انتخاب شدهاند تغییر کنند. اگر بخواهید از فایلهای موجود روی حافظههای جانبی مثل USB نسخه پشتیبان ایجاد کنید روی گزینه USB Devices & SD Cards کلیک کنید.
به محض اینکه روی گزینه Backup and Sync کلیک کردید عمل پشتیبان گیری از روی سیستم آغاز میشود. برای اینکه در هر زمانی که سیستم را خاموش و روشن میکنید عمل ایجاد نسخه پشتیبان و همسانسازی آن به صورت خودکار شروع شود باید وارد بخش Setting شده و سپس گزینه Open Backup and Sync on System Startup را فعال کنید.
برای دسترسی به نسخههای پشتیبانی که ایجاد کردهاید وارد وب سایت گوگل درایو از این آدرس شده و سپس وارد حساب کاربری خود بشوید. از نوار کنار صفحه گزینه Computers را انتخاب کنید و روی گزینه My Compiter کلیک کنید.
برای مطالعه 3 روش دیگر ایجاد نسخه پشتیبان از فایل ها در ویندوز قسمت دوم این مطلب را مطالعه کنید.