رونمایی ARM از پردازندههای جدید Cortex-A73 و Mali-G71
هلدینگ ARM که فناوری آن اساس پردازندههای اپل و سامسونگ را تشکیل میدهد یک سیپییو و جیپییو (واحد پردازنده گرافیکی) جدید ساخته است که کار با هدستهای واقعیت مجازی را آسانتر کرده و انجام پردازشهای گرافیکی سنگین را امکانپذیر میکنند.

ممکن است با خود فکر کنید که پرچمداران فعلی دنیای موبایل مانند گوشیهای آیفون و گلکسی به خوبی از پس هر کاری برمیآیند. اما باید صبر کنید تا ببینید پس از مجهز شدن این گوشیها به تراشههای جدید در سال ۲۰۱۷ چه غوغایی برپا خواهد شد!
به گزارش کلیک، طول عمر بیشتر برای باتری، نمایش ویدئوهای واقعیت مجازی و اجرای بازیها با بیشترین سرعت ممکن بدون اتلاف توان، رهاورد این تراشههای جدید برای گوشی شما خواهد بود. شما حتی به کمک این تراشهها میتوانید تصاویر ۸ مگاپیکسلی را از درون یک ویدئو با وضوح ۴K استخراج کنید (همه میدانیم چقدر دشوار است که هنگام عکس گرفتن از همه بخواهیم به صورت همزمان به لنز دوربین نگاه کنند). بنابراین با توان پردازشی بیشتری که تراشههای جدید در اختیار شما قرار میدهند، قادر خواهید بود که کارهای بیشتری را در مدتزمانی طولانیتر با تلفن همراه خود انجام داده و از قابلیتهای جدیدی نظیر واقعیت افزوده و واقعیت مجازی بهره بگیرید.
جیمز بروس، مدیر بخش راهکارهای همراه هلدینگ بریتانیایی طراحی تراشه ARM طی مصاحبهای گفت:
"اگر شما با دقت به واقعیت مجازی و سایر فناوری مشابه نگاه کنید خواهید دید که فوق العاده به گوشیهای هوشمند وابسته هستند." وی افزود:"معمولا گوشیها برای یک مدتزمان طولانی در حال کار بوده و باید عملکرد قابل قبولی طی تماشای یک فیلم و یا انجام یک بازی از خود نشان بدهند."
به زودی گوشی شما قادر خواهد بود کارهای پردازشی سنگینتری را انجام بدهد و این به لطف معماری تراشههای جدید ARM شامل پردازنده محاسباتی Cortex-A73 و پردازنده گرافیکی Mali-G71 محقق میشود.
ARM یک کمپانی بریتانیایی است که طراحیهای آن، اساس بیشتر پردازندههای موبایل جهان را تشکیل میدهند، از جمله پردازندههای به کار گرفته شده در محصولات اپل و سامسونگ. این شرکت اعلام کرده است که در حال حاضر حدودا ۳ میلیارد گوشی هوشمند از تراشههای ARM استفاده میکنند و ۱٫۵ میلیارد گوشی دیگر نیز که تا پایان سال جاری به فروش خواهند رسید از این تراشه بهره خواهند برد.
Cortex و Mali
تراشه Cortex-A73 به گونهای طراحی شده است که گوشی شما بتواند در تمامی اوقات با بیشترین سرعت ممکن کار کند. در مقایسه با سایر تراشههای فعلی کمپانی ARM، این تراشه دارای ۳۰ درصد عملکرد بالاتر و همچنین ۳۰ درصد بهرهوری توان بهتر است. علاوه بر اینها، این تراشه دارای اندازه کوچکتری نسبت به نسل پیشین خود است.
جیمز بروس در ادامه گفت:
"اگر شما به تراشهای مانند A72 نگاه کنید میبینید که عملکرد آن در حالت پایدار کمتر از عملکرد آن در حالت اوج است چرا که ما در طراحی آن، محدودیتهای حرارتی گوشی را در اولویت بالاتری قرار دادیم." وی افزود:"در تراشههای جدید ۱۰ نانومتری Cortex-A73 معماری به گونهای طراحی شده است که عملکرد آن در هر دو حالت پایدار و اوج یکسان باشد."
تاکنون، ده تا از شرکای ARM از جمله هایسیلیکون، مارول و مدیاتک، لایسنس تراشه Cortex-A73 را مورد تایید قرار دادهاند. اما هنوز نام اپل در لیست لایسنسهای اولیه دیده نمیشود، هرچند این کمپانی در گذشته از فناوری تراشههای ARM در محصولات خود استفاده کرده است.
پردازنده گرافیکی Mali-G71 نیز بر اساس معماری جدید ARM موسوم به بیرفراست (Birfrost) طراحی شده و از ۵۰ درصد عملکرد بالاتر و ۲۰ درصد بهرهوری توان بهتر نسبت به نسل قبلی خود برخوردار است. این تراشه در بخش حافظه نیز بهبود یافته و به گوشی شما اجازه میدهد که تصاویر باکیفیت را برای نمایش روی نمایشگرهای با وضوح بالا بهتر پردازش کند. همچنین این تراشه دارای قابلیتی به نام نمونه گیری چندگانه ضد خطا است که در واقع تصاویر را صاف کرده و از پیکسل پیکسل شدن آنها جلوگیری میکند، در نتیجه به راحتی میتوانید از گوشی خود به عنوان یک هدست واقعیت مجازی استفاده کنید.
بروس طی اظهارنظری تصریح کرد که هدف اصلی ARM از ساخت این تراشههای جدید، افزایش کارایی و همچنین بهبود بازدهی توان گوشیهاست. وی گفت:
"اگر ما از دستیابی به این دو هدف باز بمانیم، نمیتوانیم تجربه کاربری لذت بخشی را در اختیار کاربران قرار بدهیم."
تا همین لحظه سامسونگ، هایسیلیکون و مدیاتک این فناوری پردازش گرافیکی را مورد تایید قرار دادهاند.
تراشههای جدید ARM از سال آینده میلادیی در دستگاههای الکترونیکی ظاهر خواهند شد.
منبع: Cnet