ساخت ربات هایی با قابلیت درک درد و برخی احساسات
دانشمندان به تازگی خبر از ساخت ربات هایی داده اند که قادرند درد و برخی احساسات را درک کنند.

دانشمندانی که پشت این اختراع هستند، میگویند یک دست مکانیکی مجهز به این پوست هوشمند، توانایی قابل توجهی در یادگیری واکنش به محرکهای خارجی مانند ضربه زدن به کف دست را دارد.
این سیستم از نوع جدیدی از سیستم پردازش مبتنی بر ترانزیستورهای سیناپسی استفاده میکند که مسیرهای عصبی مغز را تقلید میکند تا احساس درد را یاد بگیرد.
کارشناسان چند دهه است که برای ساختن پوست مصنوعی با توانایی حس لامسه کار میکنند و اکنون با یک روش که دارای مجموعهای از حسگرهای تماسی در سطح پوست الکترونیکی است تا به آن اجازه تشخیص تماس با یک جسم را بدهد، به آن رسیدهاند. اما مشکل این است که این حسگرها معمولاً حجم زیادی از دادهها را تولید میکنند که پردازش صحیح آنها توسط رایانه و پاسخگویی به آنها زمان میبرد و باعث تأخیر میشود.
اکنون گروهی از مهندسان دانشگاه "گلاسکو" نمونه اولیه جدیدی از این پوست الکترونیکی را ارائه کردهاند که به اعتقاد آنها یک پیشرفت بزرگ در زمینه رباتیک حساس به لمس است.
به محض اینکه پوست انسان یک ورودی دریافت میکند، سیستم عصبی محیطی شروع به پردازش آن در نقطه تماس میکند و قبل از ارسال به مغز، آن را به اطلاعات حیاتی تقلیل میدهد. این تقلیل دادههای حسی، امکان استفاده مؤثر از کانالهای ارتباطی مورد نیاز برای ارسال دادهها به مغز را فراهم میآورد و سپس مغز بلافاصله پاسخ میدهد تا بدن واکنش مناسب نشان دهد.
محققان برای ساختن یک پوست الکترونیکی که قادر به پاسخگویی سیناپسمانند و از نظر محاسباتی کارآمد باشد، شبکهای از ۱۶۸ ترانزیستور سیناپسی ساخته شده از نانوسیمهای "اکسید روی" را مستقیماً روی یک سطح پلاستیکی انعطافپذیر چاپ کردند. آنها سپس ترانزیستور سیناپسی را با حسگر پوست روی کف دست یک ربات که به شکل دست انسان ساخته شده است، متصل کردند.
این حسگر هنگام احساس لمس، تغییری در مقاومت الکتریکی خود ثبت میکند و با یک لمس سبک، یک تغییر کوچک و با یک لمس شدیدتر، تغییر بزرگتری ایجاد میکند.
دانشمندان میگویند، این ورودی برای تقلید از نحوه عملکرد نورونهای حسی در بدن انسان طراحی شده است.