محققان در پی ساخت انگشت شست انسان
کلیک - دنی کلود بر اساس طرحی موفق به ساخت سومین انگشت شست شد. انگشتی پروتزی که با پرینتر سه-بعدی ساخته شده است.

شست سوم شاید به نظر کمی عجیب بیاید اما فایدههای بسیاری نیز دارد. این طرح را دنی کلود از طریق پرینتری سه- بعدی ابداع کرد. به گفته وی این انگشت پروتزی حرکات مختلفی انجام میدهد؛ بهطوریکه اشخاص میتوانند کارهای مختلفی با آن انجام دهند.
شست سوم پروتزی سه بعدی است که به دست افراد وصل میشود و با پا کار میکند . هدف از این طرح، بررسی رابطه بین بدن اشخاص و تکنولوژی پروتزی، آن هم از طریق شیوهای نوین است. این طرح بخشی از ابزار، تجربه، و خود روشنگری است که باعث میشود درک بهتری از پاسخ انسان به استفاده از ابزار مصنوعی در بدن، داشته باشیم.
این طرح با استفاده از سیستم کابل بودنی (Bowden) ساخته شده که مشابه سیستم ترمز دوچرخه است و شامل سیم و لوله تفلون میشود . پرینتر سه بعدی بهترین وسیله برای عملی کردن این طرح است چراکه باعث میشود نمونههای اولیه آن را با سایزبندیهای مختلف و بهسرعت ساخت.
موتور پروتزی آن از طریق دو سنسور فشار قابل کنترل است؛ سنسوری که روی پای فرد قرار میگیرد که امواج را از طریق بلوتوث دریافت میکند . دلیل استفاده کلود از پا در این طرح این است که ما کار های مختلفی را با استفاده همزمان دست و پا انجام میدهیم ازجمله رانندگی، استفاده از چرخ خیاطی و نواختن پیانو. علتی که از دو سنسور فشار در این طرح استفاده شده است این است که یکی از سنسورها کار خمیدگی و بسط انگشت و دیگری عملکرد و ربایش آن را به عهده دارند . درنتیجه همانطور که انتظار میرود حرکاتی پویا و جالب توجه از این انگشت میبینیم .
به گفته کلود، قبل از اینکه این طرح وارد بازار شود، موتور آن می بایست بهبود پیدا کند . منبع انرژی و باتری یکی از چالش های همیشگی طرح هایی است که پوشیدنی هستند. این محصول بسیار منحصربهفرد است و تولید و ساخت آن بسیار جالب میباشد . این طرح زمانی خیلی موفق محسوب میشود که گستره استفاده از آن بیشتر شود. کودکان، دستیاران در مشاغل مختلف و دیگر افراد همگی میتوانند از این انگشت ابداعی استفاده کنند.
این طرح و دیگر طرحهایی که از پروژه افزوده در آن استفاده شده است نشاندهنده این است که دنیای سایبرگ فقط محدود به فیلمهای علمی-تخیلی نمیشود .