بررسی تخصصی گوشی Huawei Honor 8 Pro
رسانه کلیک - شرکت هواوی جدیدترین مدل از سری گوشیهای آنر (Honor) را به بازارهای جهانی عرضه کرده است. هواوی آنر ۸ پرو (Huawei Honor 8 Pro) پرچمدار جدید شرکت هواوی محسوب میشود که با ویژگیهای فنی فوقالعادهاش رقیب اصلی خود یعنی OnePlus 5 را به چالش کشانده است.

شرکت هواوی جدیدترین مدل از سری گوشیهای آنر (Honor) را با عنوان Honor 8 Pro معرفی و عرضه کرد. این گوشی هوشمند جانشین گوشی Honor 8 شده که در سال گذشته معرفی و به بازارهای جهانی عرضه شده بود. شرکت سازنده این گوشی هوشمند با طراحی جدید و حذف بدنه شیشهای پشت گوشی و فلزی کردن کل بدنه به نطر میرسد یک حرکت منحصر به فرد را در طراحی، توسعه و ساخت گوشیهای هوشمند جایگزین ایجاد کرده است. این گوشی هوشمند با قیمت ۴۶۵ دلار به بازارهای جهانی عرضه شده است.
سال گذشته شرکت هواوی با عرضه گوشی هوشمند Honor 8 توانست رقابت خوبی را با گوشی هوشمند OnePlus 3 داشته باشد. حالا این شرکت بر روی نقاط ضعف گوشی Honor 8 به خوبی کار کرده و مدل جدید Honor 8 Pro را با هدف رقابت با گوشی OnePlus 5 طراحی و به بازارهای جهانی عرضه کرده است. با توجه به مشخصات فنی هر دو گوشی هوشمند بر روی کاغذ، به نظر میرسد گوشی هوشمند Honor 8 Pro برتری نسبی نسبت به گوشی OnePlus 5 دارد. به صورت خلاصه، گوشی Honor 8 Pro مجهز به تراشه سختافزاری ۱۶ نانومتری homegrown Kirin 960 است در حالی که OnePlus 5 مجهز به پردازندهی ۱۰ نانومتری اسنپدراگون ۸۳۵ است. Honor 8 Pro دارای باتری بزرگتر و طول عمر بهتری است ضمن اینکه این گوشی از یک صفحه نمایش با کیفیت QHD LCD استفاده کرده است. اینها فقط بخشی از مزیتها و برتریها گوشی هوشمند Honor 8 Pro نسبت به گوشی OnePlus 5 محسوب میشود. آیا Honor 8 Pro میتواند OnePlus 5 را شکست دهد و پیروز این رقابت باشد؟ نظر شما چیست؟
طراحی و ساخت: ۸٫۵/۱۰
همانند سال گذشته (در طراحی و ساخت Honor 8) شرکت هواوی تمرکز زیادی بر روی طراحی و نحوه ساخت Honor 8 Pro داشته است. برای بسیاری از شما شاید خیلی متفاوت به نطر نرسد اما زمانی که گوشی هوشمند Honor 8 Pro را در دست میگیرید متوجه کیفیت و تلاش تیم سازنده و طراحی گوشی میشوید. شرکت هواوی امسال در طراحی Honor 8 Pro از بدنه شیشهای چشمپوشی کرده و یک بدنه کاملا فلزی را برای این گوشی طراحی کرده است که امروزه بسیاری از گوشیهای هوشمند از این طراحی غافل ماندهاند. از لحاظ ظاهر میتوان این گوشی را با گوشی هوشمند iPhone 7Plus مقایسه کرد چرا که شباهت بسیاری به این گوشی دارد. با در نظر گرفتن این جزییات ظاهری و برتریهای آنها، گوشی OnePlus 5 هیچ شانسی برای رقابت با Honor 8 Pro ندارد. طراحی در بهترین حالت در نظر گرفته شده و گوشههای این گوشی گرد شدهاند. فرایند ماشینکاری برای طراحی گوشههای این گوشی هوشمند برخلاف گوشی OnePlus 5 که گوشههای تیزی دارد، به نحو احسن انجام شده است. صفحه نمایش گوشی Honor 8 Pro از فناوری Corning Gorilla Glass 3 استفاده کرده که یک حس خوب و آسان به کاربر میدهد زمانی که با انگشت خود قفل صفحهنمایش را باز میکنید.
گوشی را برگردانید، متوجه تغییرات شگرفی در پشت گوشی میشوید. Honor 8 Pro مجهز به یک دوربین دوگانه است (در حالی که بسیاری از گوشیهای هوشمند امروزی یک دوربین دارند). این طراحی یک حرکت جالب و تحسینبرانگیز از طرف شرکت هواوی است و برای بسیاری از کاربران این سوال مطرح میشود که چگونه شرکت هواوی از دو دوربین مجزا در پشت گوشی Honor 8 Pro استفاده کرده است. زمانی که انگشت خود را بر روی دوربینها گوشی حرکت میدهید متوجه هیچ چیزی نخواهید شد چرا که دوربینهای Honor 8 Pro از برآمدگی خاص دوربین که اکثرا در گوشیهای هوشمند استفاده میشود، برخوردار نیست. کسانی که عاشق تایپ کردن با گوشی خود بر روی یک میز هستند بدون شک Honor 8 Pro یکی از انتخابهای آنها خواهد بود. به لطف طراحی تخت دوربینهای پشت گوشی Honor 8 Pro و یک فلش LED دوگانه فلت که با دقت میلیمتری با تمام قسمت پشت گوشی تنظیم و طراحی شده است، این گوشی برای کاربرانی که بصورت مداوم با گوشی هوشمند در حال تایپ کردن بر روی میز هستند یک انتخاب مطمئن و خوبی است. از دیگر جزییات بدنه پشت گوشی میتوان به درج دو نوار پلاستیکی آنتن اشاره کرد همچنین بدنه پشت گوشی Honor 8 Pro مجهز به حسگر اثر انگشت است بنابراین کاربران به راحتی میتوانند با سرعت گوشی خود را باز کنند.
گوشی Honor 8 Pro فقط ۶٫۹ میلیمتر ضخامت دارد و طراحی آن چشمگیر و بسیار زییا است. این گوشی در مقایسه با گوشیهای هوشمند Samsung's Galaxy S8 و OnePlus 5 نازکتر است. اگر شما یکی از کاربران OnePlus هستید بدون شک شیفتهی ویژگیهای جذاب Honor 8 Pro خواهید شد. مدل جدید Honor توانسته با ارائه جزییات و قیمت قابل توجه یک افتخار دیگری را برای شرکت هواوی بدست بیاورد. شرکتهای سازنده گوشیهای هوشمند میتوانند حتی با یک طراحی جدید انقلابی در صنعت پرچمداران گوشیهای هوشمند ایجاد کنند.
ویژگیها و صفحهنمایش: ۸/۱۰
صفحه نمایش ۵٫۷ اینچی Honor 8 Pro از پنل LTPS IPS LCD استفاده میکند که دارای رزولوشن ۲۵۶۰x1440 و تراکم پیکسلی ۵۱۵ppi میباشد. نمایشگر Honor 8 Pro توسط محافظ Corning Gorilla Glass 3 محافظت شده و قابلیت دریافت چندین لمس به طور همزمان را نیز دارد. چیپست به کار رفته در این گوشی جدیدترین چیست ساخت خود هواوی یعنی HiSilicon Kirin 960 میباشد که مجهز به دو پردازنده چهار هسته با فرکانس بالا است. حافظه رم در نظر گرفته شده برای این گوشی ۶GB و حافظه داخلی نیز برابر با ۱۲۸GB میباشد که البته حافظه داخلی گوشی را می توان با استفاده از کارت حافظه جانبی تا ۲۵۶GB نیز افزایش داد که در این صورت کاربر قادر به استفاده از سیم کارت دوم نخواهد بود. حافظه رم بالا و چیپست قدرتمند این گوشی، قدرت پردازش بالایی به گوشی Honor 8 Pro میدهد که این گوشی را قادر به اجرا برنامهها و بازیهای سنگین موجود در بازار به راحتی و بدون هیچ مشکلی میکند. دوربین اصلی این گوشی یک دوربین دوگانه ۱۲MP با دریچه دیافراگم f/2.2 می باشد که دارای ویژگیهای فوکوس خودکار لیزری، فوکوس خودکار از طریق تشخیص فاز، ثبت موقعیت جغرافیایی، فوکوس لمسی، قابلیت تشخیص چهره و عکس برداری پانوراما و HDR می باشد. دوربین جلو این گوشی نیز یک دوربین ۸MP با دریچه دیافراگم f/2.0 میباشد که کیفیت قابل قبولی نیز دارد. پشتیبانی از شبکه پر سرعت LTE Cat12، سیستم عامل جدید Android 7.0 Nougat، قابلیت حذف صداهای مزاحم هنگام مکالمه توسط میکروفن اختصاصی برای این کار، سنسورهای اثر انگشت، شتاب سنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطب نما، قابلیت شارژ سریع و باتری قدرتمند ۴۰۰۰mAh از دیگر ویژگیهای این پرچمدار جدید هواوی می باشند. همانطور که گفته شد Honor 8 Pro از پنل IPS LCD استفاده میکند و نمایشگر آن، توانایی تولید بیشتر از ۱۶ میلیون رنگ را دارد. خروجی رنگهای نمایشگر قابل قبول است؛ با اینحال، شاید به دلیل عدم اغراق نهچندان زیاد، رنگهای خروجی در پنلهای IPS LCD با پنلهای AMOLED قابل مقایسه نباشد. به عبارت بهتر، عمق رنگ مشکی در پنلهای AMOLED بیشتر است اما در پنلهای IPS LCD چنین نیست. با اینحال، خروجی رنگهای دیگر تولید شده توسط پنلهای IPS LCD، به واقعیت نزدیکتر خواهد بود؛ این در حالی است که پنلهای AMOLED برخی رنگها را با اغراق نمایش میدهد.
نرمافزار: ۸/۱۰
همانطور که انتظار میرفت، گوشی Honor 8 Pro مجهز به رام خود این شرکت یعنی EMUI است. نسخهی آن حال به ۵٫۱ ارتقاء یافته و سری محصولات جدید این شرکت را مزین کرده است. این سیستمعامل نه تنها مبتنی بر اندروید نوقا ۷ است، بلکه از جهات متعددی تازهسازی شده است. از نظر طراحی به نسبت نسلهای قبلی یک نوع طراحی شیک سادهتر دیده میشود. رنگهای جدید متفاوت و تمهایی به چشم میخورند که توسط تیم طراحی هوآوی شکل گرفتهاند. اکثر تغییرات رابط کاربری اموشن ۵٫۱ ظاهری نیست و بسیاری از جنبههای عملکردی را بهبود بخشیده است. مواردی که نسبتا ساده هستند مانند شناسایی بهبودیافتهی لمس، الگوریتمهای فرماندهی بهتر و قابلیت Moments برای مرتب کردن سادهتر تصاویر. قابلیت Ultra Memory الگوریتم جدیدی بوده که تمرکز آن بر بازیابی است و بنابراین فضای رم را سریعتر آزاد میکند. همچنین به واسطهی الگوی استفادهی کاربر از اپلیکیشنهای مختلف آموزش میبیند و چیزی که از نظر او مهم است را در رم نگه میدارد تا سرعت باز کردن و ادامهدادن استفاده از یک اپلیکیشن بیشتر شود. Ultra Response از طرف دیگر به لطف یک درایور جدید باعث میشود که پاسخ لمسی سریعتر باشد. صفحهنمایش حالا دارای تاخیر لمسی پایینتر بوده و این درایور پشتیبانی از دنبالکردن حرکت انگشت با پیشبینی عملکرد آن را اضافه میکند. براساس گفتهی هوآوی، نمایشگرهای آنها حال سرعت و دقتی مشابه با پنلهای نمایش آیفون دارند. در کنار این ویژگیها EMUI 5.1 از تمها نیز پشتیبانی میکند. همانطور که اشاره شد تیم طراحی هواوی تلاش زیادی کرده است تا اشکال و رنگهای رابطکاربری را با تغییرات زیادی روبرو کند. فروشگاه تم مجموعهی وسیعی از تمها دارد و برخی از آنها واقعا گزینههای هنرمندانهای در خود دارند که به خوبی با تصویر طراحی با کیفیت بالای Honor 8 Pro همخوانی دارند. البته همواره شما میتوانید اوضاع را ساده نگه داشته و تنها حالتهای انتقال صفحه و کاغذدیواری را شخصیسازی کنید.
عملکرد: ۸/۱۰
گوشی Honor 8 Pro از چیپست مشابه Kirin 960 استفاده میکند که داخل سری گوشیهای میت ۹ و P10 به کار گرفته شده بود. ساخت این تراشه را چیپساز خود هوآوی یعنی HiSilicon بر عهده داشته که برای اولین مرتبه در گوشی Huawei Mate 9 استفاده شد. حتی با آنکه چند وقتی از زمان حضور این چیپست در بازار میگذرد ولی باز هم یکی از قویترین و بهترین نمونههای موجود است. این چیپ از یک پردازنده ۸ هستهای بهره میبرد یعنی ۴ هسته Cortex-A73 با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز به همراه ۴ هسته Cortex-A53 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز. هستههای Cortex-A73 در مقایسه با طراحی قبلی A72 سی درصد کارآیی توان بیشتر دارند تا نویدی بر افزایش عملکرد نیز باشد. طبق معمول با بنچمارک GeekBench که قدرت پردازنده را بررسی کرده، شروع میکنیم.
انتظار میرود دو چیپست جدید اگزینوس سامسونگ و اسنپدراگون کوالکام در بالای جدول قرار گیرند، اما اشتباه میکنید. ظاهرا، عملکرد تک هستهی A73 پردازندهی گوشی Honor 8 Pro قابل مقایسه با سری جدید S8 سامسونگ و بهتر به نسبت هر پردازندهای است که در قلمروی اندروید دیده میشود، البته هستههای Hurricane اپل همچنان در تستهای تک هسته پادشاهی میکنند.گوشی آنر ۸ پرو در رقابت با سایرین در بخش عملکرد خوب ظاهر میشود و از یک پرچمدار چیزی کم ندارد. در بخش پردازنده واقعا درخواست بیشتری نمیتوان داشت. در رابطه با GPU، واقعیت امر این است که افت عملکرد به دنبال گرم شدن دستگاه چیزی خاصی نیست. حتی با این وجود Mali-G71MP8 هرگونه وظیفهی گرافیکی که به آن واگذار کردیم به خوبی مدیریت کرد. تحت فشار سنگین مصنوعی به واسطهی بنچمارکها، Honor 8 Pro در یک نقطهی به خصوص (و کوچک) در پشت گوشی داغ شد و اگر انگشت خود را در آنجا قرار دهید، ممکن است در دست گرفتن این گوشی راحت نباشد. اما این حرارت از خطرناک بودن به دور است و حتی هواوی چنین تفکری داشته است چون ظاهرا هیچگونه استراتژی کاهش عملکرد پردازنده برای جلوگیری از داغ شدن و افزایش دمای چیپ را در نظر نگرفته است.
دوربین: ۷٫۵/۱۰
درست مانند گوشی Honor 8 گوشی Honor 8 Pro دارای دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی، یکی نسبتا استاندارد که تصاویر رنگی میگیرد و دیگری تنها مونوکروم (تصاویر سیاه و سفید میگیرد) است. دوربین دوم فاقد فیلتر Bayer است که در دوربینهای دیگر برای ایجاد تصاویر رنگی به کار گرفته میشود. همچنین یک فلاش الایدی دوتایی به چشم میخورد. ما با همین سیستم دوربین در گوشی P9 هوآوی، البته بدون برند لایکا، مواجه شده بودیم. یعنی خبری از حالتهای فیلم Vivid و Smooth نیست. اما به عنوان یک امتیاز، دوربین گوشی آنر ۸ پرو برخلاف Honor 8، به شما اجازه میدهد مستقیما توسط سنسور مونوکروم تصاویر سیاه و سفید بگیرید. حالت عکاسی به صورت حرفهای وجود ندارد که تنها برای سری P گوشیهای هوآوی به چشم میخورد. Honor 8 Pro همانند با گوشیهای Honor 8 و P9 تکیه بر سنسور سیاه و سفید دوم، برای جذب نور بیشتر و گاهی اوقات بازی با عمق میدان، دارد. اغلب اوقات، زمانی که شما، با هر کدام از این دو گوشی، عکس میگیرید، یک تصویر با هر دو سنسور گرفته شده و از اطلاعات به دست آمده از تصویر سیاه و سفید به منظور بالا بردن کیفیت تصویر رنگی استفاده میشود. چنین قابلیتی باعث بالا بردن کیفیت تصاویر در شرایط نوری کم میشود و کمک به کاهش پارازیت موجود در تصاویر میکند. اپلیکیشن دوربین هواوی دارای حالات عکاسی به صورت دستی نیز میباشد که در بین آنها تصویربرداری RAW، فوکوس دستی، تنظیم سرعت شاتر دوربین و ایزو به همراه یکسری گزینههای دیگر دیده میشود. کار با اینترفیس حالت Pro بسیار راحت است، ولی اگر بدانید چطور از آن استفاده کنید. تمامی گزینه های مربوطه در منوهایی مخفی شدهاند که شما با سوایپ کردن به سمت بالا یا پایین صفحه نمایش میتوانید آنها را ظاهر کنید. ممکن است در ابتدا گیج کننده باشد ولی خیلی زود به آن عادت میکنید. در منوی اصلی تمامی حالت های عکسی دیده می شود یعنی Photo، پانوراما، HDR، مونوکروم، زیباییسازی و Light Painting. همچنین یک منوی تنظیمات پیشرفته وجود دارد که با یک سوایپ از بالا نمایان میشود. دوربین جلوی Honor 8 Pro یک ماژول ۸ مگاپیکسلی با قابلیت ثبت تصاویری با رزولوشن ۳۲۶۴ در ۲۴۴۸ پیکسل است. به همراه آن لنزهای دارای نسبت کانونیf/2.0 دیده میشود. حالت زیباسازی اجباری تصویر نیز برای این دوربین دیده میشود تا چین و چروکهای پوست اصلاح شود ولی اکثرا به دنبال آن شاهد حذف جزئیات ریز در تصویر هستیم. اگر یکی از تصاویر معمولی گرفته شده با این دوربین جلو را بررسی کنید متوجه میشوید سطح جزئیات کاملا رضایت بخش بوده، رنگ ها و کنتراست نیز عالی هستند ولی رنگها به نوعی شسته شده به نظر میآیند.
باتری: ۸/۱۰
این گوشی از یک باتری با ظرفیت ۴٫۰۰۰ میلیآمر ساعت بهره میبرد. باتری از فناوری شارژ سریع با یک شارژر ۹ ولت/ ۲ آمپر پشتیبانی میکند که در عرض ۳۰ دقیقه به مقدار ۳۵ درصد و در یک بازهی زمانی ۱ ساعت و ۵۰ دقیقه ۱۰۰ درصد شارژ میشود (دقیقا مطابق با وعدهای که شرکت هوآوی داده است). برای این قابلیت شارژ یک شارژر ۹ ولت/ ۲ آمپر در جعبهی فروش قرار داده شده است. در تست باتری ما، گوشی Honor 8 Pro امتیاز ۷۷ ساعت را به دست آورد، یعنی اگر روزانه یک ساعت تماس، گردش در وب و پخش ویدئو داشته باشید این گوشی تا ۳ روز کامل دوام خواهد آورد.
نتیجهگیری:
با وجود رم ۶ گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی گوشی Honor 8 Pro، قیمت ۴۶۵ دلار بسیار قیمت ایدهال و مناسبی است. آنر ۸ پرو در قیمت به خوبی میتواند گوشی OnePlus را مغلوب کند همچنین در طراحی،باتری ۴۰۰۰ میلیآمپری و نمایشگر QHD، گوشی OnePlus 5 حرفی برای گفتن ندارد. ضعف عملکرد نور دوربین که باعث میشود تصاویر نویزدار را ارائه دهد یک شکاف عملکردی در مقایسه با عملکرد دوربین OnePlus 5 شناخته میشود. این شکاف عملکرد خوشبختانه قابل توجه نیست و تحت یک به روزرسانی نرمافزاری برطرف میشود. به طور کلی تنها گوشی هوشمندی که میتواند به آنر ۸ پرو نزدیک شود گوشی هوشمند OnePlus 3T است که با قیمت ۴۶۵ دلار به بازارهای جهانی عرضه شده است. امروزه شما با این قیمت میتوانید یک گوشی با پردازنده تقریبا قدیمی، نمایشگر Full HD و دوربین با نور کم خریداری کنید اما آنر ۸ پرو چیز متفاوتی را به شما ارائه میدهد. بهترین چیپست و یک نمایشگر با رزولوشن بالا و آخرین سیستمعامل اندروید یقینا به Honor 8 Pro کمک میکند از اعتبار حرفهای بودن خود دفاع کند. نه تنها این گوشی ظاهرا چنین عنوانی را نیز دارد بلکه همانند یک حرفهای هم عمل میکند، ما شاهد استفاده از طراحی ممتاز و کیفیت ساخت بالای همیشگی سری گوشیهای آنر هستیم ولی Honor 8 Pro از نظر عملکرد و مشخصات در حد یک پرچمدار ظاهر شده است. با این حال خریدارانی که قبلا گوشی OnePlus را برای خرید در نظر داشتهاند اکنون نظرشان معطوف گوشی Honor 8 Pro خواهد شد. هر دو گوشی بی شک طرفداران خاص خود را دارد. OnePlus 5 برای کاربرانی که به دنبال نصب توییکها و رامهای کاستوم هستند گزینه خوبی است اما در مقابل Honor 8 Pro با ویژگیهای سختافزاری و نرمافزاری جذابش تحولی شگرف در صنعت گوشیهای هوشمند میانردهای ایجاد کرده است که با یک قیمت مقرون به صرفه در اختیار کاربر قرار میگیرد.