نگاهی کوتاه به کامپیوتر رو میزی Dell 5720
رسانه کلیک – در این مطلب به بررسی مختصر یکی از سریعترین و قدرتمندترین کامپیوترهای دسکتاپ لینوکس All in One یعنی Dell 5720 میپردازیم.

اگر به دنبال خرید یک کامپیوتر دسکتاپ لینوکس با قیمت مناسب و مشخصات سخت افزاری خوب هستید، ما کامپیوتر دسکتاپ Dell 5720 را به شما پیشنهاد میکنیم. در این مطلب قصد داریم به نقد و بررسی این کامپیوتر دسکتاپ به صورت مختصر بپردازیم. قیمت پایه این کامپیوتر از ۱۶۹۹ دلار آغاز میشود؛ اما قیمت مدلی که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت، ۳۲۰۰ دلار است که کاملا ارزش آن را دارد.
این کامپیوتر مجهز به پردازنده Xeon Processor E3-1275 هشت هسته ای اینتل با سرعت ۳٫۸ گیگاهرتز است که در یک کلام میتوان گفت بسیار سریع است. همچنین این کامپیوتر دارای رم ۶۴ گیگابایتی ECC DDR4 با فرکانس ۲۱۳۳ است که از سرعت بسیار بالایی برخوردار است. حافظه اصلی این کامپیوتر یک حافظه SSD از نوع M.2 PCIe با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت است و دو هارد HHD یک ترابایتی ۲٫۵ اینچی ساتا ۷۲۰۰ RPM نیز در کنار آن قرار دارد.
Dell 5720 AIO مجهز به کارت گرافیک قدرتمند AMD Radeon Pro WX 7100 با ۸ گیگابایت حافظه DDR5 است و قدرت این کارت گرافیک رده نیز ۵٫۷ ترافلاپس است.
این کامپیوتر دارای یک نمایشگر ۲۷ اینچی ۴K است. همچنین کارت گرافیک این کامپیوتر قادر است همزمان از دو نمایشگر ۴K پشتیبانی کند؛ بنابراین اگر نیازمند استفاده از دو نمایشگر هستید، میتوانید نمایشگر دوم را از طریق پورت HDMI یا پورت DisplayPort 2.1 این کامپیوتر، به آن متصل کنید.
وزن این کامپیوتر دسکتاپ در حدود ۱۶ کیلوگرم است. چنانچه به دنبال خرید یک کامپیوتر دسکتاپ مک با نمایشگر ۲۷ اینچی هستید، Dell 5720 هم میتواند یک انتخاب خوب برای شما باشد. صفحه کلید و موس این کامپیوتر از طریق بلوتوث با آن ارتباط برقرار است و تنها سیم این کامپیوتر، سیم برق آن است.
این کامپیوتر دارای شش بلندگو است که در ساندباری که در زیر نمایشگر تعبیه شده است، قرار گرفتهاند. باس بلندگوها برای تنظیم آهنگ در فضای باز کافی نیست، اما برای تنظیم پادکست با نرم افزار Audacity عالی است.
سیستمعامل این کامپیوتر Ubuntu 16.04 است که برای سالهای از آن پشتیبانی خواهد شد؛ اما این سیستمعامل تنها انتخاب شما نیست و شما میتوانید سیستمعامل Red Hat Enterprise Linux (RHEL) Workstation 7.3 را نیز انتخاب کنید؛ بنابراین چه کار با خانواده Debian یا Ubuntu را ترجیح دهید و چه انتخاب شما سیستمعاملهای Red Hat باشد، Dell 5720 نیاز شما را پوشش میدهد.
در کل میتوان گفت این کامپیوتر از هر آنچه که برای انجام یک پروژه لینوکس لازم است، برخوردار است.
در مورد پورتهای Dell 5720 میتوان گفت که این کامپیوتر دارای چهار پورت USB 3.0، دو پورت USB C، یک پورت HDMI، یک پورت DisplayPort، یک رم ریدر، یک خروجی صدا و یک پورت گیگابیت اترنت است. البته استفاده از تمام این پورتها آسان نیست؛ زیرا بیشتر آنها در پشت لولاهای متصلکننده پایه به کامپیوتر وجود دارند و تنها پورت رم ریدر و یکی از پورتهای USB 3.0 که در کنار کامپیوتر تعبیه شده اند، به سادگی قابل استفاده هستند. اگر تمام پورتها در کنار کامپیوتر قرار داشتند، بسیار عالی بود؛ زیرا به نظر میرسد فضای کافی برای تمام پورتها در این قسمت از کامپیوتر وجود داشته است.
کار کردن با موس این کامپیوتر بسیار راحت دارد؛ زیرا مجهز به حسگرهای مولتی تاچ است و سبک وزن است. ظاهرا صفحه کلید این کامپیوتر هم از چندین زبان پشتیبانی می کند. کلیدهای صفحه کلید این لپ تاپ به شکل مربع هایی با گوشههای گرد هستند که هر چهار طرف آنها کاملا صاف است (chiclet-style) و عادت کردن به چینش آنها کمی سخت است؛ به عنوان مثال دکمه "/" در سمت چپ دکمه L وجود دارد که کمی آزاردهنده است.
صفحهنمایش این لپ تاپ که بسیار براق است، از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است؛ البته این صفحهنمایش نور زیادی را منعکس میکند که باعث میشود چشمهای کاربر پس از چند ساعت استفاده از کامپیوتر خسته شوند. اگر این کامپیوتر از صفحه نمایش مات برخوردار بود، بهتر بود.
یکی از معایب این کامپیوتر این است که شبکه وایفای آن که AC 8260 اینتل با پهنا باند دوگانه است، در سیستمعامل Ubuntu کار نمیکند (حتی در صورتی که درایور آن نصب شده باشد). البته ممکن است با حذف درایور فای وای با استفاده از نرم افزار Drivers Unity این مشکل برطرف شود. بعد از حذف درایور وایفای، سیستم از درایور پیشفرض لینوکس یعنی iwlwifi استفاده میکند. البته شرکت Dell تلاش میکند تا هر چه زودتر این مشکل را برطرف کند.
در پایان باید گفت کامپیوتر Dell 5720 یکی از سریعترین کامپیوترهای لینوکس است و واقعا ارزش پولی را که برای آن میپردازید، دارد.