چرا سیری به راک بیشتر از راک به سیری نیاز دارد

رسانه کلیک - باید اعتراف کنم که اپل در تبلیغ دستیار صوتی دیجیتال خود، سیری، به خوبی از دواین راک جانسون (Dwayne “The Rock” Johnson) استفاده کرده و این تبلیغ بامزه و سرگرم‌کننده به شکل مضحکی خوب از آب در آمده است.اما همان قدر که این تریلر واقعی به نظر می‌رسد، وقتی در پایان راک از صحنه خارج می‌شود و می‌گوید «هی سیری، تو بهترینی. منم دوستت دارم» نمی‌توانم ناامید نشوم. مشکل این جا است که من سیری را دوست ندارم. هیچ‌کس دوست ندارد. در واقع، اکثر کسانی که آیفون دارند، به هیچ عنوان جذب صدای شیرین و بیشتر از همیشه انسانی او نشده‌اند.

چرا سیری به راک بیشتر از راک به سیری نیاز دارد

اما همان قدر که این تریلر واقعی به نظر می‌رسد، وقتی در پایان راک از صحنه خارج می‌شود و می‌گوید «هی سیری، تو بهترینی. منم دوستت دارم» نمی‌توانم ناامید نشوم. مشکل این جا است که من سیری را دوست ندارم. هیچ‌کس دوست ندارد. در واقع، اکثر کسانی که آیفون دارند، به هیچ عنوان جذب صدای شیرین و بیشتر از همیشه انسانی او نشده‌اند.

دلیلش این است که از سال ۲۰۱۱ که سیری همراه با آیفون ۴S معرفی شد تاکنون هیچ پیشرفت قابل توجهی نکرده است. در ابتدا بنا بود این دستیار صوتی درهای تازه‌ای از عصر جدید پردازش مبتنی بر صدا را در دنیای موبایل باز کند، ولی هرگز چنین نشد.

هنوز به یاد دارم که در اولین تبلیغ رسمی سیری چطور گفته شد که این دستیار صوتی قادر است برای شما پیامک بنویسد، موسیقی پخش کند، هشدارهای ترافیکی را نشان دهد، وضعیت هوا را به شما بگوید، واحدهای اندازه‌گیری را تبدیل کند و تایمر تنظیم نماید.

سیری به سادگیِ همین ویژگی‌ها فکر می‌کرد قرار است تغییر بزرگی در نحوه‌ی استفاده‌ی ما از تلفن‌هایمان ایجاد کند. این امکان همیشه در گوشه‌ی صحنه وجود داشت، اما هیچ وقت به ثمر ننشست. حتی استخدام ستاره‌هایی چون ساموئل ال. جکسون (Samuel L. Jackson) و زوئی دشانل (Zooey Deschanel) هم برای تبلیغ این سرویس نتوانست سیری را جذاب‌تر یا مفیدتر سازد.

سیری وقتی کار می‌کند عالی است، اما وقتی جوابی ندارد (که اکثر اوقات همین طور است)، بیشتر مردم دیگر تمایلی برای استفاده‌ی مجدد از آن در آینده ندارند. این رفتار مختص به سیری نیست، بلکه همه‌ی دستیارهای دیجیتالی و همه‌ی محصولات را تحت تاثیر قرار داده است.

پاییز امسال سیری شش ساله می‌شود، و با وجود این که در طول این سال‌ها اپل ویژگی‌های او را گسترش داده - سیری اکنون از ۲۱ زبان پشتیبانی می‌کند، می‌تواند دستگاه‌های هوشمند خانگی را کنترل کند، او اکنون به macOS و اپل TV هم راه پیدا کرده و غیره - اما در عمل سیری همچنان مثل زمان معرفی‌اش در سال ۲۰۱۱ است.

لیست کارهایی که راک در طول پرواز خود به رم، رنگ کردن سقف کلیسا و نابود کردن آن موجود بیگانه می‌گوید به شرح زیر است:

• هی سیری، برنامه‌ی زمانی من را بخوان.
• هی سیری، لیست اهداف زندگی من را نشان بده.
• هی سیری، به سرآشپز لودو (Ludo) پیامک بزن.
• هی سیری، یک صدم لیتر معادل چند انس است؟
• هی سیری، امروز دمای هوای رم چند درجه است؟
• هی سیری، آخرین ایمیلم را بخوان.
• هی سیری، پلی‌لیست آهنگ‌های زمان تمرینم را پخش کن.

خب، این دستورات با آن‌هایی که شش سال پیش دیدیم فرق چندانی ندارد. البته که سیری می‌تواند سفارش تاکسی بدهد، تماس FaceTime بگیرد یا به شما عکس نشان دهد، اما ماهیت کارها همچنان به همان شکل است: سیری، انجام بده ـــــ .

مشکل سیری این است که برای اکثر مردم اصلاً عرض اندام نکرده است. حتی اگر فرض کنیم که او قادر به انجام کارهای بیشتری می‌باشد، این طور به نظر نمی‌رسد یا مردم دیگر مایل نیستند که به آن یک فرصت دیگر بدهند، چون همان دفعه‌ی اول ناامید شده‌اند.

سیری در مقایسه با الکسا (Alexa) که اکنون از ۱۵ هزار مهارت (یا دستور) پشتیبانی می‌کند و ظاهراً به همه چیز وصل می‌شود، ناکارآمد است. آمازون مدام در مورد ویژگی‌های جدید الکسا به مردم می‌گوید، اما اپل چطور؟ شاید هر یک سال، در کنفرانس توسعه‌دهندگان WWDC؟

دستیار گوگل هم نسبت به سیری وضعیت بهتری دارد. Google Assistant باهوش‌ترین همراه دیجیتالی موجود است. این دستیار از سیستم قدرتمند Google Brain استفاده می‌کند و روز به روز نسبت به محتوا آگاهی بیشتری پیدا می‌کند.

من انتظار داشتم سیری دستیاری باشد که به صورت تمام و کمال کنترل دستگاه من را در اختیار بگیرد. می‌خواستم بتواند آخرین عکسی که گرفتم را به همراه یک توضیح در اینستاگرام پست کند. دوست داشتم بیشتر می‌توانست با اپلیکیشن‌ها تعامل داشته باشد.

این‌ها همین الان هم به لطف باز شدن سیری به روی توسعه‌دهندگان امکان‌پذیر است، ولی من خیلی امیدوار نیستم. اکنون با گذشت حدوداً یک سال از معرفی SiriKit، ابزاری که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا برای سیری ویژگی خلق کنند، هنوز چیز دندان‌گیری از طرف اپلیکیشن‌های معروف ندیده‌ام.

در حقیقت، چیزی که من الان از سیری می‌خوام بیکسی (Bixby) سامسونگ است. دستیار دیجیتالی سامسونگ فراتر از یک هوش مصنوعی صرف می‌باشد. سامسونگ طوری بیکسی را طراحی کرده تا بتواند همه‌ی کارهای موبایل و اپلیکیشن‌های شما را انجام دهد. به عبارت دیگر، هر کاری که با لمس کردن می‌توانید انجام دهید را باید با بیکسی از طریق فرمان‌های صوتی هم بتوانید انجام دهید.

حداقل این رویایی است که برای بیکسی در نظر گرفته شده است. آنچنان که ماه‌ها پس از معرفی این دستیار صوتی بر روی گلکسی S8 و S8+ یاد گرفتیم، استفاده از بیکسی برای شبیه‌سازی عملکردهای مختلف موبایل کار بسیار چالش برانگیزی است.

شکست استثنایی بیکسی در زمان معرفی مدرک خوبی است که نشان می‌دهد برخلاف تکامل متوقف شده‌ی سیری، حرکت آهسته هم استراتژی آنچنان بدی نیست. شاید بهتر باشد دستیار دیجیتالی داشته باشید که چند کار محدود را در چندین زبان مختلف انجام می‌دهد تا دستیاری که فقط در دو زبان تلاش می‌کند به همه‌ی کارها رسیدگی کند.

اشتباه نکنید! دواین راک جانسون و فیلم کوتاه سیری از نظر تبلیغاتی خیلی خوب است. این ویدیو به ما یادآوری می‌کند که «هی، سیری» هنوز وجود دارد و امروز قادر به انجام کارهای بیشتری است.

شاید اپل با ساخت این تبلیغ می‌خواهد ذهن‌ها را برای ویژگی‌های دیوانه‌کننده‌ای آماده کند که قرار است همزمان با معرفی آیفون بعدی ارائه شود. یا شاید هم این تبلیغ صرفاً برای معرفی مجدد قابلیت‌های سیری به کسانی است که احتمال دارد بخواهند HomePod بخرند. فعلاً تا ماه سپتامبر که آیفون بعدی معرفی شود چیزی نمی‌دانیم.

ارسال نظر