فیس بوک برای شناسایی اخبار جعلی با یک مجله حقیقت‌یاب همکاری می‌کند

رسانه کلیک – مجله محافظه‌کار «ویکلی استاندارد» که در آمریکا یک مرکز موثق حقیقت‌یاب محسوب می‌شود، برای شناسایی اخبار جعلی فیس بوک با این شبکه اجتماعی قرارداد بست.

فیس بوک برای شناسایی اخبار جعلی با یک مجله حقیقت‌یاب همکاری می‌کند

به گزارش کلیک ؛ به نقل از وب سایت انگجت ؛ فیس‌بوک برای آوردن طرف سوم برای کنترل کردن اخبار جعلی و حقیقت یابی مطالب، بسیار احتیاط کرده است. بسیاری از مراکز حقیقت یاب متهم هستند که به دلیل گرایش به جناح چپ، خودشان واقعیت‌ها را دست کاری می‌کنند. اکنون برخی منابع ادعا کردند که فیس‌بوک با مجله محافظه کار ویکلی استاندارد (Weekly Standard) به عنوان یکی از شرکای بررسی حقایق، قراردادی امضا کرده است. به نظر می‌رسد که این اقدام به خاطر راضی نگه داشتن همه جناح‌ها و جلوگیری از شایعات بیشتر انجام شده است.

وب‌سایت انگجت در ادامه گزارش خود نوشته است؛ عملکرد مجله استاندارد خیلی شفاف نیست. کارشناسان موسسه خبرنگاری Poynter در این خصوص می گویند: «این مجله همیشه در انتشار مطالبش به حقیقت توجه نکرده اما می‌توان گفت که سعی می‌کند تا از منابع شفاف استفاده کند و در صورت بروز مشکل، اصلاحیه آن را سریعاً منتشر می‌کند».

با وجود سایت‌های معروفی چون PolitiFact یا Snopes اینکه چرا فیس بوک مجله استاندارد را انتخاب کرده است جای سؤال دارد. البته گفته می‌شود که این مجله تیم جدیدی را برای چک کردن حقایق در ماه سپتامبر استخدام کرده است. همچنین گفته شده که مجله استاندارد قصد دارد تا تمایلات حزبی خود را کنار بگذارد.

فیس بوک در ماه‌های اخیر بارها به گسترش اخبار جعلی متهم شده است و نهادهای مختلفی این شرکت را متهم کرده‌اند که فضای مناسبی را در اختیار تروریست‌ها و جاسوسان برای فعالیت قرار داده است. این موارد باعث شده تا فیس بوک اقدامات زیادی را برای مبارزه با مشکل اخبار جعلی انجام دهد. مثلاً فیس‌بوک در اولین اقدام خود خبرهای جعلی را با برچسبی با عنوان Disputed علامت‌گذاری کرد (این عبارت به‌ طور کلی به معنای خبرهای مورد بحث و مشکوک با احتمال جعلی بودن زیاد است). اما این اقدام برای مبارزه با اخبار جعلی فیس بوک کافی نبود چرا که در ماجرای تیراندازی لاس‌ وگاس این شرکت مجبور شد به خاطر انتشار اخبار نادرست بار دیگر عذرخواهی کند.

ارسال نظر