زباله های الکترونیکی؛ فرصت یا تهدید؟

با وجود محدودیت های دیرینه در صادرات و واردات زباله های الکترونیکی به عنوان صنعتی عظیم به شما می رود.

زباله های الکترونیکی؛ فرصت یا تهدید؟

به گزارش کلیک، شهر گویو در جنوب شرقی چین، پس از اینکه سازمان غیردولتی شبکه عملیاتی بازل، مقدار عظیمی از زباله های الکترونیکی انباشته شده در آنجا را به نمایش گذاشت، مشهور شد. پوشش دهی اندک رسانه ها تاکنون ادامه داشته و در سال 2013 این شهر به عنوان بزرگترین بخش زباله های الکترونیکی جهان به رسمیت شناخته شده است. اما این عنوان نامطلوب اکنون به آگبوگبلوشی در حومه پایتخت غنا تعلق دارد. هزاران تن از زباله های الکترونیکی برای انباشته شدن در کشورهای شرقی، از راه قاچاق غیرقانونی وارد این کشور می شوند.

تصویر فوق یکی از عکس های مایکل کیاگلو بوده که با مجوز عکاس منتشر شده است. این عکس در آگبوگبلوشی گرفته شده که نشان می دهد مرد جوانی دسته های سیم را برای بازیافت مس می سوزاند. بازیافت اصطلاحی است که ما معمولا برای حفاظت از محیط زیست به کار می بریم. اما همیشه اینطور نیست. بیشتر لوازم الکترونیکی، خصوصا مدل های قدیمی تر، با مواد سمی اما با ارزش پر شده اند. در حالیکه وی برای بازیافت مس از یک سیم تلاش می کند، اثرات جانبی ویرانگری در پی خواهد داشت.

در حال حاضر تلاش هایی برای محدود کردن این عمل صورت می گیرد. موسسه غیردولتی زمین پاک یک مرکز بازیافت زباله های الکترونیکی با ابزارهای برهنه سازی سیم که نیاز به سوزاندن را از بین می برد دایر کرده است. با این وجود این کار همچنان ادامه دارد. کوین مک الوانی با بازدید از آگبوگبلوشی الجزیره متوجه شد که پسران 7 تا 25 ساله با درآمد روزانه 5/2 دلار مشغول به این کار هستند.
وی گزارش کرد: "پیامد این کار برای این افراد صدماتی چون سوختگی، زخم های غیرقابل درمان، مشکلات ریوی، آسیب چشمی و مشکلات کمر همراه با تهوع مزمن، بی اشتهایی، سردردهای کلافه کننده و مشکلات تنفسی است. تقریبا همه این افراد از بی خوابی رنج می برند. دود و سموم نامرئی (خصوصا کادمیم) به کارگران بی دقت آسیب می رسانند زیرا اغلب آنها چیزی راجع به خطرات نمی دانند و در آنجا با کفش های نامناسبی چون دمپایی انگشتی رفت و آمد می کنند. اکثر آنها در حدود 20 سالگی به دلیل ابتلا به سرطان می میرند. "
این تصویر بزرگ، بازگوی حرف های تکراری برجسته در تصاویر زیبایی است که داستان های بزرگی را در خود جای داده است. ما موضوعاتی به بزرگی سیاره خودمان یا به کوچکی زندگی فردی که از لنز تکنولوژی دیده می شود را کشف می کنیم!

منبع:msn

ارسال نظر