تلسکوپ هابل نزدیک ترین کهکشان به رویداد Big Bang را کشف کرد
تلسکوپ فضایی هابل اخیراً با مشاهده یک کهکشان بسیار دور که نزدیک به رویداد Big Bang است مورد آزمایش قرار گرفت.

به گزارش کلیک، طبق آخرین اطلاعیه ناسا، یک تیم بین المللی از ستارهشناسان با اندازه گیری دورترین کهکشانی که تاکنون دیده شده، رکورد جدیدی را برای تلسکوپ هابل رقم زدند. کهکشان جوان نورانی، به نام GN-Z11 ، عمری در حدود ۱۳٫۴ میلیارد سال دارد و این اطلاعات نشان از آن دارد که تنها ۴۰۰ میلیون سال با رویداد Big Bang فاصله داشته است.
ماحصل نتایج تحقیقاتی این تیم که شامل دانشمندانی از دانشگاه Yale و موسسه علمی تلسکوپ فضایی و دانشگاه کالیفرنیا بود، در مجله Astrophysical به چاپ رسیده است.
Pascal Oesch، سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه Yale میگوید: ما در زمان یک گام بزرگ به عقب برداشتهایم. ما انتظار داشتیم که با تلسکوپ هابل قادر به انجام این کار شویم.
چگونه می توان تشکیل این کهکشان را به خلق جهان نزدیک دانست؟ هنگامی که با تلسکوپ هابل به مشاهده فضا اقدام می شود در واقع به دنبال گذشته ای از خلق جهان میگردیم. با توجه به تحقیق صورت گرفته، کهکشان GN-Z11 می تواند یکی از نزدیکترین کهکشان هایی باشد که از نظر زمانی به رویداد Big Bang واقع شده است.
Gabriel Brammer یکی از همکاران حاضر در این مطالعه بیان داشت: مشاهدات طیف سنجی ما نشان میدهد این کهکشان خیلی دورتر از آن است که ما تصور می کردیم، این کهکشان درست در نهایت فاصلهای بود که با تلسکوپ هابل می توان مشاهده کرد.
اخترشناسان گمان نمی کردند تا سال ۲۰۱۸ میلادی که تلسکوپ فضایی ناسا موسوم به James Webb Space راه اندازی می شود بتوانند تا این مقدار فاصله را مشاهده کنند. Garth Illingworth محقق دانشگاه کالیفرنیا می گوید: به احتمال زیاد این رکود توسط تلسکوپ جیمز وب شکسته خواهد شد.
تلسکوپ جیمز وب با همکاری سازمانهای فضایی ناسا و اسا در حال ساخت است. این تلسکوپ قرار است تا سال ۲۰۱۸ تکمیل گردد و به وسیله موشک آریان۵ به فضا پرتاب شود. این تلسکوپ قرار است جایگزین تلسکوپ قدیمی هابل گردد. اهداف در نظر گرفته شده برای این تلسکوپ عبارتند از: جستجو برای یافتن پرتوهای مادون قرمز حاصل از Big Bang، مطالعه بر روی زایش ستارها و چگونگی تشکیل و گسترش کهکشان است.
Illingworth میگوید: تلسکوپ جیمز وب قطعاً بسیاری از کهکشانهای جوان را به ما نشان خواهد داد.
با کمک اندکی که تلسکوپ فضایی اسپیتزر (Spitzer Space Telescope) ناسا به تیم تحقیقاتی کرد، کهکشانی که اندازه آن کوچکتر از کهکشان راه شیری و تنها به اندازه ۱ درصد ستارههای کهکشان ما است کشف شد. اما GN-Z11 یک کهکشان ستاره ساز سریع است که برای پیدا کردن آن توسط ستاره شناسان روشنایی کافی وجود دارد.
فاصله GN-Z11 تا زمین بهوسیله طیف رنگ و طول موج دریافت شده توسط تلسکوپ هابل اندازه گیری شد. فاصلههای بیشتر در فضا و زمان به رنگ قرمز در طول موج ظاهر خواهد شد. این موضوع به redshift موسوم است.
پیش از کشف کهکشان GN-Z11 دورترین کهکشان شناخته شده دارای redshift به میزان ۸٫۶۸ و معادل فاصله ۱۳٫۲ میلیارد سال نوری بود. با توجه به اطلاعیه ناسا، GN-Z11 دارای redshift به میزان ۱۱٫۱ و تقریباً ۲۰۰ میلیون سال نزدیک تر به رویداد Big Bang است.
با وجود اینکه ۲۵ سال از عمر تلسکوپ هابل می گذرد اما هنوز هم این تلسکوپ در اکتشافات کیهانی پیشگام است.
منبع: orlandosentinel.com