ادامه ماموریت‌های فضایی فضانوردان ناسا با وجود شیوع کرونا

رسانه کلیک - اگرچه شیوع ویروس کرونا بخش زیادی از مردم جهان درگیر کرده است اما ناسا در تلاش است مأموریت‌های خود را طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده ادامه دهد.

ادامه ماموریت‌های فضایی فضانوردان ناسا با وجود شیوع کرونا

درحالی که همه‌گیری ویروس کرونا در ایالات‌متحده رو به گسترش است، سازمان فضایی این کشور همچنان می‌خواهد بسیاری از مأموریت‌ها ادامه پیدا کنند. این مأموریت‌ها شامل مأموریت‌های ارسال فضانورد به ایستگاه فضایی بین‌المللی نیز می‌شود.

در حال حاضر، ناسا تغییری را در این مأموریت‌ها ایجاد نکرده اما فرایندهایی را اعمال کرده تا از رسیدن هرگونه بیماری به فضا جلوگیری کند.

مرکز فضایی جانسون / Johnson Space Center

سخنگوی مرکز فضایی جانسون در بیانیه‌ای گفت: «سلامتی و ایمنی نیروی کار ناسا، اولویت اصلی این سازمان است. درحالی‌که نگرانی‌های مرتبط با کرونا رو به افزایش است، ناسا در حال برداشتن قدم‌هایی در جهت اطمینان از اطلاع‌رسانی به کارکنان و حفاظت از آن‌ها است.»

البته اغلب کارکنان مرکز فضایی جانسون در خانه می‌مانند؛ آن‌ها در حال آماده شدن برای مأموریت سرنشین‌دار بعدی به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی هستند. مأموریتی که روز ۲۱ فروردین (۹ آوریل) از پایگاه فضایی بایکانور در قزاقستان انجام می‌شود. راکت فضایی سایوز قرار است دو کیهان‌نورد روس و کریس کسیدی، فضانورد ناسا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برساند. این سه شخص در ایستگاه فضایی به سه همکار دیگر خود خواهند پیوست.

برنامه‌ پرتاب همچنان طبق برنامه‌ریزی پیش خواهد رفت و ناسا تغییری در فعالیت‌ها و زمان‌بندی‌های خود در رابطه با این مأموریت ایجاد نکرده است.

راکت سایوز / Soyuz Rocket

به گزارش رویترز ، قزاقستان از روز ۲۵ اسفند (۱۵ مارس)، پس از گزارش اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا، مرزهای خود را بسته است. در این شرایط، به‌جز مقامات سیاسی، شهروندان قزاقستان و افرادی که توسط دولت به این کشور دعوت شوند، شخص دیگری اجازه‌ ورود به قزاقستان را ندارد. ناسا در حال بررسی این مسئله است که آیا نیاز به اعمال تغییرات جهت سفر پرسنل به قزاقستان وجود دارد یا خیر.

با این وجود یکی از نگرانی‌ها این است که فضانوردان و کیهان‌نوردانی که راهی ایستگاه هستند، ممکن است به ویروس کرونا مبتلا باشند. به‌ادعای ناسا، این سازمان از مدت‌ها پیش راهبردی را برای پیش‌گیری از انتقال بیماری‌ها به فضا مورد استفاده قرار داده است.

بر این اساس، تمامی فضانوردان باید یک قرنطینه‌ دو هفته‌ای موسوم به دوره‌ «پایدارسازی سلامت» را طی کنند. بدین شکل ناسا پیش از پرتاب از نبود بیماری‌های پنهان در بدن فضانوردان اطمینان حاصل می‌کند. در عین حال، این سازمان اعلام کرد:«ناسا در همکاری با شرکای بین‌المللی و تجاری خود، به ارزیابی مجدد و شدت دادن به اقدامات پیشگیرانه ادامه می‌دهد.»

مأموریت‌های سرنشین‌دار ناسا صرفا به موارد فوق محدود نیستند. به‌زودی، شریک تجاری ناسا، اسپیس‌ایکس هم آماده می‌شود تا اولین گروه از فضانوردان ناسا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برساند. این مأموریت گامی اساسی در برنامه‌ پرتاب‌های سرنشین‌دار تجاری ناسا است. اسپیس‌ایکس زمان زیادی را صرف آماده‌سازی کپسول سرنشین‌دار دراگون (Crew Dragon) کرده و اولین نسخه از آن که انسان‌ها را به فضا می‌رساند نیز هم‌اکنون در فلوریدا است.

Crew Dragon

ابتلا به ویروس کرونا رو به گسترش است و شهرها، ایالت‌ها و کشورها ساعت‌به‌ساعت در حال ایجاد تغییراتی فوری هستند تا با این گسترش مقابله کنند. پایگاه فضایی اصلی اروپا در گویان فرانسه در آمریکای جنوبی، تا اطلاع ثانوی پرتاب‌های خود را به حالت تعلیق درآورده است تا کارکنان و مردم این منطقه را از مشکلاتی که سلامتی‌شان را تهدید می‌کند حفظ کند.

ممکن است پرتاب‌های فضایی آتی از خاک ایالات متحده نیز به زمان دیگری موکول شوند. همه‌چیز به واکنش شرکت‌ها و تصمیم احتمالی دولت برای اتخاذ تدابیر جدی‌تر مربوط می‌شود.

ارسال نظر