آیا حریم خصوصی افراد برای اندروید مهم است؟
امروزه هیچ گونه کمبودی برای برنامههای جالب وجود ندارد. از برنامههایی که دوربین گوشی شما را به یک چراغ قوه اضطراری تبدیل میکنند تا نرم افزارهایی که هوشمندانه برای تاکسی یا رستورانها جست و جو مینمایند.

به گزارش کلیک، همان گونه که این برنامه ها به نظر مفید و کاربردی میرسند، ممکن است جاسوسی شما را هم انجام دهند.
شرکتهای نرم افزارسازی که ترسی از سرقت اطلاعات کاربران ندارند، میتوانند برنامه های به ظاهر مفید و بی ضرری را تولید کنند و رایگان در اختیار شما قرار دهند، در حالی که تمامی متن ها و شماره های مخاطبین و تاریخچه تماس های شما را به سرقت میبرند. آنها به راحتی میتوانند وارد دوربین گوشی شما شوند و از شما عکس بگیرند. یا حتی با استفاده از میکروفون، صدای شما را ضبط کنند. اصلا به این فکر کرده اید چرا یک شرکتی که نرم افزاری را تولید می کند باید آن را رایگان در اختیار شما قرار دهد، در صورتی که برای آن هزینه کرده است؟
در حالی که وجدان عمومی با دعواهای سیاسی و تکنولوژی (مانند جنگ اپل و اف بی ای) جریحه دار شده است، برآورد میشود که حدود ۱٫۸ میلیارد از کاربران اندروید در نبردی که از دید عموم پنهان بود، شکست خورده باشند و اطلاعات شخصیشان به سرقت رفته است. البته دوران ما تنها زمانی نیست که اطلاعات به صورت مخفیانه و محرمانه به سرقت میرود.
دسترسی های اندروید چیست؟
هر زمان که کاربری نرم افزار جدید را بر روی گوشی خود نصب میکند، باید با برخی از دسترسی ها که نرم افزار میخواهد، موافقت کند. این دسترسی ها اجازه میدهد نرم افزار با سیستم عامل گوشی ارتباط برقرار کند و به هرگونه اطلاعاتی که میخواهد دسترسی داشته باشد.
به عنوان مثال، یک برنامه مکان یاب تاکسی نیاز به استفاده از GPS دارد تا مکان کاربران را برای نزدیک ترین تاکسی ارسال کند. این مجوز توسط کاربران در زمان نصب و راه اندازی نرم افزار جدید بر روی اکثر دستگاه ها داده میشود. کاربران که نمی دانند ممکن است در پشت پرده چه استفاده های دیگری از این دسترسی که دادهاند شود، همانند نصب یک برنامه بر روی کامپیوتر فقط آن را تایید می کنند.
یک نگاه سریع به مجوزهای ارائه شده در برنامه های Moto G من نشان داد که ۲۷ نرم افزار به دوربین، ۵۷ نرم افزار به مخاطبین، ۴۵ نرم افزار به محل GPS و ۲۰ نرم افزار به میکروفون دسترسی دارند .
برخی از برنامه هم به چند بخش اصلی به طور همزمان دسترسی دارند. البته آن چه گفته شد به این معنا نیست که تمام برنامه ها از مجوزها و دسترسی های داده شده خود سوء استفاده میکنند و اطلاعات شما را به سرقت میبرند. تعداد بسیار زیادی از تولید کنندگان نرم افزار هستند که نسبت به کاری که میکنند تعهد دارند و خود را امین مردم میدانند.
بسیاری از کاربران به دلیل عدم شفافیت در مورد مجوزهای دسترسی، از نصب نرم افزار خودداری میکنند. به منظور رسیدگی به چنین مشکلاتی بهتر است به توسعه دهندگان انگیزه داد تا مجوزهای مورد نیاز برای برنامه خود را فاش کنند و دلایل نیاز به این مجوزها را مطرح نمایند. شاید این گونه بتوان اعتماد تعداد زیادی از کاربران را به دست آورد. مثلا اگر یک برنامه تجارت الکترونیک توانایی خواندن اطلاعات مخاطبین شما و GPS را با هم دارد، باید آن را ملزم به افشای آن کرد که چنین داده ها و دسترسی هایی را برای چه می خواهد و آیا عمکرد برنامه وابسته به این دسترسی ها است یا خیر.
آنچه در این مقاله سعی شد تا به آن پرداخته شود، هشدار در مورد خطر نرم افزارهایی بود که می توانند به راحتی اطلاعات شخصی شما را سرقت کنند. بنابراین از این به بعد اگر قصد نصب نرم افزارهایی را دارید که مجوز برای دسترسی های نامربوط میخواهند، کمی بیشتر فکر کنید. این که شما یک برنامه را نصب نکنید، اتفاق مهمی نیست ولی این که اطلاعات شما به سرقت برود، می تواند اتفاق بسیار مهمی باشد.
منبع: ndtv