پیوستن یوتیوب به سرویس پخش زنده مجانی Binge on
گوگل برنامه ویدئوی موبایلی محبوب ولی بحث برانگیز «تی موبایل» به نام Binge On را دچار تغییرات اساسی کرده است.

به گزارش کلیک، این برنامه که پاییز سال پیش معرفی شد این امکان را به مشترکین تی موبایل می دهد تا بدون مصرف حجم اینترنت، از سرویس های ویدئویی آنلاین مانند نتفلیکس و HBO استفاده کنند. زمانی که تی موبایل این سرویس را عرضه کرد، سرویس یوتیوب گوگل جز این سرویس نبود.
ولی اکنون گوگل به این سرویس پیوسته و از آنجا که منتقد برنامه تی موبایل بوده، این همکاری جالب توجه است و تصمیم گوگل به این همکاری بحث های زیادی در مورد آینده محتوای وب و دسترسی به اینترنت به راه خواهد انداخت.
برنامه ویدئویی تی موبایل یک مشکل نیز دارد. با وجود این که کاربران محتوای رایگان دریافت می کنند و بدون استفاده از حجم اینترنت گوشی شان می توانند بر روی تلفن یا تبلت خود فیلم تماشا کنند، تی موبایل کیفیت بسیاری از ویدئوها را کاهش می دهد.
در ماه دسامبر، گوگل اعلام کرد تی موبایل نه تنها کیفیت ویدئوهای شرکای خود مانند نتفلیکس را بلکه کیفیت فایل های تصویری سایر سایت های غیر شریک مانند یوتیوب را نیز کاهش می دهد. از این رو هر کاربر تی موبایل که قابلیت Binge On برای او فعال بود، تجربه پایین تر از متوسطی از تماشای فایل های تصویری یوتیوب داشت و اگرچه این اپراتور تلفن همراه این قابلیت را برای تمام مشترکین خود به صورت پیش فرض فعال کرده، مشترکین می توانند به صورت دستی آن را غیرفعال کنند.
شاید پیش خودتان بپرسید چه چیزی در همان وهله اول مانع پیوستن گوگل به این سرویس شده بود؟ در واقع مشکلات فنی عامل این قضیه بودند و به خاطر این مشکلات، تی موبایل فایل های تصویری یوتیوب را به صورت فایل تصویری شناسایی نمی کرد و این خطر وجود داشت که تماشای فایل های ویدئویی یوتیوب باعث مصرف حجم اینترنت گوشی کاربر شود که این مسئله هدف Binge On را تامین نمی کرد. در حال حاضر به نظر می رسد مسائل فنی حل شده اند و گوگل علاوه بر مشارکت در این سرویس، اعلام کرده که تی موبایل در زمینه نحوه رفتارش با ویدئوی آنلاین تغییراتی در این برنامه داده و شفاف سازی بیشتر انجام داده است. همچنین تی موبایل غیرفعال سازی این سرویس برای مشترکین را آسان تر کرده است.
به گفته مسئولین گوگل، به نظر ما تغییراتی که تی موبایل برای تمام کاربران و ارائه دهندگان فایل های ویدئویی بر مبنای غیر اولویتی ایجاد کرده این اطمینان را می دهد که این برنامه برای تمام کاربران و تمام اکوسیستم های ویدئویی به خوبی کار می کند.
چنین توافقی به نفع هر دو شرکت خواهد بود. مشترکین تی موبایل تا امروز با تماشای فایل های ویدئویی از طریق این سرویس، حدود ۵۷ میلیون گیگابایت در حجم اینترنت صرفه جویی کردند و مشترکین در مقایسه با زمان پیش از عرضه این سرویس، دو برابر بیشتر به صورت آنلاین ویدئو تماشا می کنند که این خبر خوبی برای یوتیوب است؛ سرویسی که مصرف بیشتر به نفعش است و می تواند این افزایش را ناشی از همکاری با تی موبایل بداند.
بحث گسترده تر در اینجا این است که آیا چنین توافق هایی برای شرکت ها مناسب است یا خیر. برخی منتقدین معتقدند که معاف کردن سرویس های خاص از محدویت مصرف حجم (خصوصا اگر پول در آن دست به دست می شود)، کفه بازار را به سمت شرکت های بزرگ می برد و رقبای جدید به سختی می توانند به رقابت بپردازند.
Binge On در هیچ معامله شرکتی دخیل نیست و شرکت هایی که قصد مشارکت در این سرویس را دارند فقط باید مطمئن شوند که فناوری شان به خوبی با شبکه و شرایط تی موبایل کار می کند. ولی این برنامه و سایر برنامه های مشابه از اپراتورهایی مانند کام کست، ورایزون و AT&T توجه رگولاتورها را جلب کرده اند و به همین دلیل این افراد در ماه های اخیر جلساتی را با این شرکت ها برگزار کردند.
بنا بر نظر حاضرین در این جلسات، این گفتگوها بیشتر حول محور یافتن حقایق هستند و به تحقیق و تفحص از شرکت ها نمی انجامد. ولی به پیچیدگی تلاش برای نظارت بر گستردگی و تغییر اکوسیستم سرگرمی تاکید می کنند.
منبع:insider