احضار مدیران عامل گوگل ، فیس بوک و توییتر به جلسه دادرسی

رسانه کلیک - با حساس تر شدن شرایط سیاسی آمریکا در پی انتخابات ریاست جمهوری کمیته تجارت سنای آمریکا از مدیران عامل گوگل ، فیس بوک و توییتر درخواست کرده تا روز پنج شنبه 10 مهر ماه در جلسه دادرسی حاضر شوند. 

احضار مدیران عامل گوگل ، فیس بوک و توییتر به جلسه دادرسی

با حساس تر شدن شرایط سیاسی آمریکا در پی انتخابات ریاست جمهوری و حواشی پیش آمده در انتخابات دوره قبلی که منجر به بازخواست شدید مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک و اتهام به دستکاری انتخابات توسط این شبکه اجتماعی شد، کمیته تجارت سنای آمریکا از مدیران عامل گوگل ، فیس بوک و توییتر که به کمک ابزارها و وسایل در دسترسشان تاثیر زیادی بر افکار عمومی دارند درخواست کرده تا روز پنج شنبه 10 مهر ماه برای شفاف‌سازی در جلسه دادرسی حاضر شوند.

در صورتی که هر یک از مدیران عامل این پلتفرم‌ها در جلسه دادرسی حضور پیدا نکنند، احتمالا به صورت رسمی احضار می‌شوند و طبق بند 230 قانون ارتباطات آمریکا ملزم به حضور در جلسه دادرسی خواهند شد. این در صورتی است که بر اساس همین بند از قانون اساسی آمریکا شبکه‌های اجتماعی به عنوان یک پلتفرم شناخته می‌شوند و هیچ مسئولیتی نسبت به محتوای منتشر شده از سوی کاربران خود ندارند؛ اما این اجازه را دارند که در صورت لزوم و صلاح‌دید خود برخی از محتواهای منتشر شده مانند محتوای مستهجن، ترویج‌دهنده خشونت یا تبعیض نژادی را حذف کنند.

جالب است بدانید که ترامپ در فرمان اجرایی، تغییر این بند از قانون را خواستار شده و شبکه‌های احجتماعی را مسئول اصلی محتوای منتشر شده می‌داند. البته فیس بوک، توییتر و گوگل نسبت به این فرمان ترامپ واکنش نشان داده اند و ادعا می‌کنند که این گفته مخالف اصل آزادی بیان در آمریکا است.

جلسه دادرسی مذکور برای رفع این تنش‌ها میان پلتفرم های یاد شده و رئیس جمهور آمریکا تشکیل خواهد شد. این در حالی است که اوضاع مدیر عامل فیس بوک در اذهان عمومی خوب نیست و به دنبال رسوایی به وجود آمده در قضیه کمبریج آنالیتیکا، مارک زاکربرگ به جرم سواستفاده از اطلاعات محرمانه کاربران تحت نظر سنای آمریکا قرار داد.

این تغییر درخواست شده از سوی ترامپ به موضوعی پرجالش تبدیل شده است و مخالفان و موافقان زیادی دارد. بیشتر نگرانی کارشناسان درباره حذف این بند از قانون یا تغییر آن در باب مسئله آزادی بیان و شکل‌گیری پلتفرم‌های نوپا است. زیرا نظارت مستفیم بر محتوای تولید شده از سوی کاربران کار بسیار دشوار و هزینه‌بری است. از طرفی یکی از بزرگ‌ترین ویژگی های پلتفرم‌های ارتباطی را که ارتباط بدون حد و مرز است مستقیما تحت الشعاع قرار می دهد.

ارسال نظر