جریمه گوگل به جرم نقض حریم خصوصی توسط دادگاه فرانسه
بار دیگر گوگل به خاطر حفظ حریم خصوصی با مقامات اروپایی به مشکل برخورده است. این شرکت در روز پنج شنبه توسط سازمان حفاظت اطلاعات فرانسه به دلیل عدم تطابق درخواست ها برای گسترش حریم خصوصی کاربران اروپایی مبلغ ۱۱۲ میلیون دلار جریمه شد.

به گزارش کلیک، این جریمه مالی که مبلغ بسیار ناچیزی در برابر درآمد سالانه ۷۵ میلیارد دلاری گوگل است، مربوط به حقوق نادیده گرفتن شهروندان است که در سال ۲۰۱۴ توسط دادگاه عالی اروپا صادر شده است. این حکم به هر کسی که از اروپا به اینترنت متصل می شد اجازه می داد تا از موتورهای جست و جو مانند گوگل بخواهد لینک های مربوط به آن ها را از نتایج جست و جو حذف کند. گوگل با این محدودیت به شدت مبارزه کرده است و اعلام نمود که استفاده از این حکم در سراسر جهان آزادی بیان مردم را نقض می کند.
در روز پنج شنبه سازمان حفاظت اطلاعات فرانسه گفت این حق شهروندان است که بخواهند اطلاعات شان در سراسر جهان نمایش داده نشود یا حتی فقط در اروپا نمایش داده شود. این حرف به نظر کمی دور از انتظار است. مثلا چرا کاربران اروپایی باید بتوانند از منابع و اطلاعات دیگر مردم دنیا استفاده کنند ولی اطلاعات آن ها فقط برای خودشان باقی بماند؟ اگر این چنین است ما در این بین حق را به گوگل می دهیم.
آژانس کمیسیون ملی فرانسه در بیانیه ای گفت: برای مردمی که ساکن فرانسه هستند، این حق مسلم شان است که بخواهند از لیست تمامی موتورهای جست وجو حتی گوگل خارج شوند و ما هر کاری از دستمان بر بیاید، برای رسیدن به این هدف انجام خواهیم داد.
گوگل گفت که در مورد این مسئله درخواست تصمیم تجدید نظر می کند، و اضافه کرد که در حال فراهم نمودن مقدمات انجام این کار و حفظ حریم خصوصی کاربران نه تنها در فرانسه، بلکه در تمام اروپا بوده است ولی با شرایط متفاوت.
شرکت سیلیکون ولی در بیانیه ای گفت: ما با ادعای بچه گانه ای که می خواهد محتوایی را که مردم می توانند خارج از فرانسه به آن دسترسی داشته باشند محصور کند، برخورد می کنیم.
به نظر گوگل با دردسر جدی جدیدی رو به رو است. چرا که قرار است تحقیقات گسترده ای صورت گیرد و مجددا حکم های ناعادلانه ای صادر شود، چرا که عده ای از سران اروپایی مایل هستند سرویس های خدماتی خودشان بیشتر مورد توجه قرار گیرد. البته فکر نکنیم این کارها کمکی به حال آن ها باشد و بیشتر باعث بر سر زبان افتادن گوگل می شود. ولی آن چه مسلم است نباید این طور شود که عده ای از مردم به تمامی اطلاعات دنیا دسترسی داشته باشند ولی خودشان اطلاعاتشان را برای خودشان نگه دارند. اگر این چنین است بسیارخب، اطلاعاتشان را به کسی ندهند، ولی نتوانند از اطلاعات دیگران هم استفاده کنند.
البته گوگل برای حل این مسئله به مقامات فرانسوی راه حل هایی را پیشنهاد کرد، ولی نتوانست نظر آن ها را جلب کند و به نظر باید منتظر دادگاه تجدید نظر ماند.
منبع: nytimes