بطری آب جلبکی، جایگزینی سبز برای بطری‌ های پلاستیکی

دانشجویی موفق شد برای بطری‌های آب پلاستیکی که به محیط زیست آسیب می‌زنند، جایگزینی بهتر پیدا کند؛ بطری‌های آب تهیه شده از جلبک!

بطری آب جلبکی، جایگزینی سبز برای بطری‌ های پلاستیکی

به گزارش کلیک، آری جانسون، دانشجوی آکادمی هنر ایسلند موفق به ساخت نوعی بطری آب شد که زمانی که خالی می‌شود، تغییر شکل می‌دهد و تجزیه می‌شود. جانسون برای ایجاد ماده‌ای شبیه به ژلاتین، پودر جلبک قرمز را با آب ترکیب کرد. وی پس از حرارت دادن ماده ایجاد شده، آن را در یک قالب بطری مانند که در آب بسیار سرد غوطه ور بود، ریخت.

او پس از این کار ماده را به همراه قالب آن در یخچال گذاشت، تا ماده قبل از خارج شدن از یخچال سفت شود. حاصل کار بطری آب تهیه شده از جلبک است که تا هر زمانی که آب در آن است، شکل خود را حفظ می‌کند و هر زمانی که محتوای آن خالی می‌شود شکل خود را از دست می‌دهد و شروع به تجزیه شدن می‌کند.

به گفته جانسون هر زمانی که بطری به درستی شکل نگرفته است یا خیلی نازک باشد و یا سوراخ باشد، فقط کافی است دوباره آن را حرارت داد و آن را دوباره در قالب ریخت.

آب داخل این بطری تجزیه پذیر کاملا سالم باقی می‌ماند و هیچ مشکلی برای آشامیدن ندارد، اما ابداع کننده این بطری آب گفته است ممکن است بعد از مدتی آب داخل بطری کمی بوی جلبک بگیرد و مزه آن تغییر کند. طراح این بطری آب در ادامه گفته‌های خود افزوده است که اگر فردی طعم جلبک را دوست دارد، می‌تواند پس از آشامیدن آب خود بطری را نیز بخورد!

بطری آب جلبکی در نمایشگاهی که همین ماه در شهر ریکیاویک واقع در ایسلند برگذار شد، در معرض نمایش قرار گرفت.

خطرات بطری‌های پلاستیکی

مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده است نشان می‌دهد که بطری‌های پلاستیکی که دارای برچسب عدم وجود بیسفول اِی (یک ترکیب شیمیایی) هستند، به اندازه‌ای که مصرف کنندگان فکر می‌کنند، سالم و بی خطر نیستند. محققان در مطالعه‌ای که ماهی زیرا برای آزمایش انتخاب شد دریافتند که بیسفول اِس می‌تواند با افزایش سرعت رشد جنین سیستم تولید مثل را مختل نماید.

نانسی وِین از دانشگاه کالیفرنیا اذعان کرد "ما در محصولاتی که فاقد بیسفول اِی است نیز همان تاثیرات بیسفول اس را مشاهده کردیم". وین متخصص غدد تناسلی و استاد فیزیولوژی (علوم طبیعی) است.

سال گذشته مطالعه‌ای انجام شد که نشان داد که مواد پلاستیکی جمعیت ماهی‌های اقیانوس را تا سال ۲۰۵۰ بسیار زیاد خواهد کرد. این پیش بینی‌ها زنگ خطر را به صدا درآورده است و باعث شده است محققان به دنبال یافتن راه حلی برای مقابله با آلودگی‌های فزاینده ناشی از مواد پلاستیکی باشند.

بطری آب جدید جلبکی می تواند برای مقابله با بحران رشد فزاینده پلاستیک مفید واقع شوند.

منبع: techtim

ارسال نظر