احتمال برخورد بونو با زمین در قرن ۲۲
ماه آینده ناسا فضاپیمایی را برای یک ماموریت مهم به منظور جستجوی سیارک بنو و دریافت اطلاعاتی درباره دوران اولیه منظومه شمسی، مواد ارگانیک احتمالی و بلوک های ابتدایی تشکیل دهنده ساختمان زندگی به فضا پرتاب خواهد کرد.

به گزارش کلیک، علیرغم چیزی که ممکن است هم اکنون بخوانید، این سیارکی نیست که در راهش با زمین برخورد و آن را نابود کند و این که ناسا گروهی تشکیل دهد تا راه مقابله با برخورد آن با زمین را بفهمند. در واقع علی رغم تیترهای مختلفی که مدعی هستند این یک "سیارک آرماگدون (واپسین)" با آخرالزمانی است، طبق اندازه گیری تورینو، مقیاسی که ناسا برای سنجش خطرناک بودن سیارک ها به کار می بندد، شانس دسترسی واقعی، چه برسد به برخورد بنو به زمین نزدیک به صفر است.
گلن ناگل از ایستگاه ردیابی ناسا در کانبرا استرالیا در مصاحبه ای با ABC می گوید: "بنو در مقیاس تورینو صفر است. در نتیجه احتمال برخوردش با زمین بسیار بسیار کم می باشد. نمی توان آن را کاملا تمام شده دانست اما در مقیاس و اندازه فعلی صفر است." عاملی که باعث ترس رسانه های گروهی شده این است که محققان گفته اند احتمال دارد بنو در قرن ۲۲ به زمین برخورد کند، اما شانس این برخورد ۱ در ۲۷۰۰ است. بنابراین بیایید فرزندان و نوادگان مان را نترسانیم. حتی اگر بدشانس باشیم و به آن برخورد کنیم مطمئنا نباید انتظار داشته باشیم که کل نوع بشر نابود شود.
ناگل می گوید مطمئنا اگر بخواهد تماسی وجود داشته باشد در مقیاس بزرگی خرابی ببار خواهد آورد. اندازه اش حدود نیم کیلومتر است، مطمئنا مانند بسیاری از عاملان تخریبی که برای دایناسور یا سیاره در فیلم های هالیوودی می بینیم نیست. تصور می شود ضربه ای که باعث کشتن دایناسورها شد نزدیک به ۱۰ کیلومتر بوده است. لورتا به space.com می گوید: "ما درباره سیارکی که توانایی نابودی زمین را داشته باشد صحبت نمی کنیم. ما حتی نزدیک به چنین ضربه یا نیرویی هم نیستیم."
اگر چه فهم بسیار دقیقی از بسیاری از جوانب تکامل داریم، اما ۱۰۰ درصد نمی دانیم که مواد ارگانیکی که شرایط زندگی در سطح زمین را مهیا کرده اند چگونه به این جا آمده اند. یکی از معروف ترین فرضیه ها در این باره این است که سیارک ها با زمین برخورد کردند و مواد ارگانیک شان را به زمین انتقال دادند و منجر به شکل گیری جهانی شدند که حیات بخش است. این همان چیزی است که ناسا در بنو به دنبالش است. فضاپیما OSIRIS-Rex (مبدا، تفسیر طیفی، شناخت منشا، کاشف ریگلیت امنیتی) توسط موشک اطلس V 411 در سپتامبر امسال پرتاب خواهد شد و ۶ سال را به بررسی بنو صرف خواهد کرد.
دانته لورتا، مامور اصلی ماموریت OSIRIS-Rex در مطبوعات گفت: "آیا این گونه اجرام، مواد ارگانیک و آب را به صورت مواد معدنی آبدار مانند رس، به سطح سیاره ما منتقل می کنند که منجر به اقامت و شکل گیری محیطی برای منشا حیات شود؟"
OSIRIS-Rex در ۸ سپتامبر زمین را ترک می کند و قبل از این که به سمت بنو حرکت کند، توسط میدان گرانش زمین هدایت می شود، حدود یک سال به دور خورشید گردش خواهد کرد. این فضاپیمای نسبتا کوچک ۲ کیلوگرم نمونه جمع آوری خواهد کرد و ۲۰۲۳ فرود خواهد داشت. منتظر هستیم ببنیم که چه پیدا می شود.