ثبت رکورد جدید انتقال داده ها
در ماه نوامبر، یک فناوری جدید به نام li-fi سر و صدای زیادی به پا کرد و توانست با ۱۰۰ برابر سرعت نسبت به وای-فای در دنیای واقعی، داده انتقال دهد.

به گزارش کلیک، بر خلاف وای-فای؛ که بر اساس فرکانس های رادیویی کار می کند، لای-فای از یک سیستم بسیار سریع تر که بر اساس نور بصری کار می کند، استفاده می نماید و محققان نیز به تازگی لامپی را توسعه داده اند که ۴۰ بار سریع تر از هر وسیله دیگری داده ها را انتقال می دهد.
این اختراع جدید توسط کارشناس ارتباطات اسکاتلندی، هارالد هاس از دانشگاه ادینبورگ درست شد و برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ آزمایشات اولیه آن با لامپ های LED انجام شد. او توانست برای اولین بار داده ها را از یک بر سلولی سریع تر انتقال دهد.
این تکنولوژی بر اساس چیزی به نام نورهای بصری یا VLC کار می کند، که بین فرکانس های نور مرئی ۴۰۰ تا ۸۰۰ تراهرتز است. با استفاده از این فرکانس های نوری، لای-فای مانند شکل فوق العاده پیچیده ای از کد مورس عمل می کند، به طوری که خاموش شدن چراغ های آن با سرعت بسیار بالا انجام می شود و با چشم انسان قابل مشاهده نیست. این انتقال اطلاعات با استفاده از کدهای باینری صورت می گیرد.
تصور کنید که LED های هوشمندی بر روی سقف خانه شما نصب شده اند و می توانید به صورت بی سیم رایانه، تلفن، پرینتر، و تهویه هوای خود را به هم متصل کنید.
در ماه نوامبر سال گذشته، یک تیم از شرکت فناوری استونیایی ولمنی توانست برای اولین بار از این تکنولوژی در خارج از آزمایشگاه استفاده کند و زمانی که آن ها آن را در ادارات و محیط های صنعتی در منطقه محلی خود را مورد آزمایش قرار دادند، به سرعت ۲۲۴ گیگابایت بر ثانیه دست یافتند. نه تنها سرعت آن ۱۰۰ برابر میانگین سرعت وای-فای در آن زمان بود، بلکه می توانست ۱۸ فیلم ۱٫۵ گیگابایتی را در ۱ ثانیه دانلود کند، که حالا ممکن است این عدد به ۴۰ رسیده باشد.
محققان دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله در عربستان سعودی دریافتند که چگونه لای-فای را با تنظیم حد مجاز سرعت به سطح بعدی ارتقاء دهند.