ساخت بستهبندی مواد غذایی با استفاده از شیر
به تازگی محققان آمریکایی موفق به ساخت مادهای جدید برای بستهبندی مواد غذایی شدهاند که ماده اصلی تشکیل دهنده آن شیر است. این پوشش جدید خوراکی است و میتواند تجزیه شود.

به گزارش کلیک، سالهای متمادی افراد زیادی برای تازه نگه داشتن غذا از ظروف پلاستیکی استفاده میکردند؛ اما همانطور که میدانید رهاسازی ظروف پلاستیکی در طبیعت تاثیرات منفی زیادی را به دنبال دارد. این موضوع باعث شده است که دانشمندان به دنبال روشی برای تازه نگه داشتن غذا باشند که دوستدار محیط زیست باشد و به آن آسیبی نزند. اگر چه امروزه بسیاری از ظروفی که در مغازههای خواروبار فروشی عرضه میشوند، قابلیت بازیافت دارند، اما در مورد پوشش نازک پلاستیکی که بر روی قطعات گوشت کشیده میشود و حتی مانع فاسد شدن گوشت هم نمیشود، این چنین نیست.
به تازگی محققان وزارت کشاورزی آمریکا دست به اقدام جالبی زدهاند و موفق شدهاند با استفاده از شیر، پوششی با کارایی بسیار بالا تهیه کنند.
این پوشش جدید خوراکی است و از قابلیت تجزیهپذیری زیستی نیز برخوردار است. پوششهای متداول امروزی فاقد این دو مزیت هستند. توانایی این پوشش جدید برای جلوگیری از نفوذ هوا به داخل بستههای مواد غذایی ۵۰۰ برابر بیشتر از پوششهای متداول است. محققان دریافتهاند که پروتئین موجود در شیر به نام کازئین میتواند با آب ترکیب شود و ماده جدیدی را برای بستهبندی مواد غذایی تشکیل دهد. محققان به منظور افزایش کارایی این ماده، گلیسیرین را جهت نرم کردن و پکتین (ماده اشتقاقی اسیدی - قندی که از ساختار ژلاتینی گیاهان و مرکبات به دست میآید) را جهت افزایش مقاومت این ماده در برابر رطوبت و دمای بالا به آن افزودند. همچنین برای طعم دار کردن این پوشش جدید که Voila نام دارد، میتوان طعم دهندهها و ویتامینهای مختلفی را به آن افزود.
این ماده جدید میتواند برای بستهبندی قهوه یا سوپهای آماده استفاده شود. چنانچه برای بستهبندی قهوه یا سوپ از این بستهبندیهای جدید استفاده شود، دیگر لازم نیست آنها را از بستهبندی خارج کرد و سپس آنها را درون آب داغ ریخت؛ بلکه میتوانید با همان بستهبندی آنها را در آب داغ بیندازید. همچنین برای بستهبندی مواد غذایی همچون پیتزا و کیکهای میان وعده نیز میتوان از این پوشش جدید استفاده کرد. این پوشش جدید قبل از اینکه به صورت گسترده برای بستهبندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد، باید توسط محققان وزارت کشاورزی آمریکا به صورت گسترده مورد آزمایش و بررسی قرار گیرد و ممکن است این روند چندین سال طول بکشد.