با لنزهای هوشمند، با قطره های چشمی خداحافظی کنید

یکی از مشکلاتی که بیشتر بیماران چشمی با آن درگیرند، چکاندن قطره های چشمی است که گاها دردناک و پر دردسر تلقی می شود. با پیشرفت تکنولوژی پزشکی این مشکل تا حد زیادی برطرف شده است.

با لنزهای هوشمند، با قطره های چشمی خداحافظی کنید

به گزارش کلیک، برای بسیاری از افراد که دائما و یا حتی موقت با مشکل بیماری چشمی درگیر هستند، داشتن برنامه زمانی دقیق برای چکاندن قطره های چشمی کاری عذاب آور تلقی می شوند. از زمانبندی و استرس فراموش نکردن زمان گرفته تا التهاب های چکاندن قطره که در برخی مواقع حتی به اختلالاتی نظیر واکنش های حساسیت مانند منجر می شود.

در این میان متخصصین علوم تکنولوژی پزشکی، لنز چشمی را طراحی کرده اند که بواسطه آن بسیاری از این التهابات کم و یا پایان یافته است. به گفته این افراد، لنزهای چشمی جدید قادرند داروی مورد نیاز چشم را طبق فواصل زمانی تعریف شده بدون هیچگونه دردسر و یا یادآوری به چشم وارد کنند.

به گفته پروفسور جوزف کولینو (Joseph Ciolino)، متخصص بیماری های چشمی و استاد دانشگاه چشم پزشکی دانشگاه هاروارد که خود در پروژه طراحی لنزهای جدید چشمی نقش بزرگی را ایفا کرده است، دلایل طراحی این لنزها را اینگونه بیان می کند. "یکی از عللی که بیماران چشمی را از پروسه درمان خود دور می کند، مشکلات و دردسرهایی ست که درمان منظم و دارو رسانی دقیق بوجود می آورد، که حتی در بیماران با مشکلات حادی نظیر "آب مروارید" روند درمان را کند و گاها مختل می کند. فراموش کردن زمان بندی دارورسانی، التهاب ها و عوارض برخی از قطره هاو.... عوامل مهمی در حاد شدن مشکل و در نهایت نابینایی کامل بیمار است."

پروژه تکنولوژی لنزهای چشمی هوشمند، چندیست ذهن بسیاری از غول های تکنولوژی را به خود مشغول کرده است. شرکت گوگل نیز با طراحی لنز چشمی به کمک بیماران دیابتی آمده، تا میزان گلوکز موجود در اشک چشم را به صورت مداوم اندازه گیری کند پرچم دار این طرح است.

این طرح که با همکاری پروفسور کولینو و دکتر دنیل کوهن (Daniel Kohane) فوق تخصص بیماری های چشمی بیمارستان کودکان بوستون، به مرحله پیش تولید رسیده، نظر بسیاری از متخصصین چشم را به خود جلب کرده است. چرا که این متخصصین معتقدند دارو رسانی و پروسه درمان بعد از تشخیص مهمترین قسمت درمان به حساب می آید.

به اعتقاد متخصصین، پروژه لنزهای چشمی دارورسان می تواند گجتی مفید برای درمان بیماران خردسال باشد. چرا که دارورسانی به این دست از بیماران بسیار سخت و نیازمند صبر و حوصله ست، که البته در کنار آن حساسیت این عمل را نیز نباید فراموش کرد.

این لنزها که از یک لایه بسیار نازک و حساس پلیمری ساخته شده است،می تواند علاوه بر زمان بندی دارورسانی میزان سرعت این کار را نیز تنظیم کند. این روند به صورت بسیار حساس و دقیقی انجام می شود، و هیچگونه اختلالی در عملکرد عادی چشم ایجاد نخواهد کرد.

همچنین دکتر کوهن در ادامه توضیحات پروژه لنزهای چشمی هوشمند اضافه کرد:"این لنزها هم اکنون بر روی گونه های حیوانی با مشکل بیماری چشمی آزمایش شده، که عملکرد آن را تثبیت کرده است. این لنزها قادرند داروهایی نظیر، آنتی بیوتیک ها، ضدقارچ ها و همچنین داروهای ضد التهاب چشمی را پشتیبانی کرده و طی زمانبندی به چشم برسانند."

ارسال نظر