عرضه و راه اندازی اپلیکیشن ردیابی ویروس کرونا در ژاپن

رسانه کلیک – شرکت مایکروسافت بالاخره موفق شد تا با بهره گیری از فناوری مشترک اپل و گوگل، ساخت اپلیکیشن ردیابی ویروس کرونا در ژاپن را به اتمام برساند. این برنامه از اوایل همین هفته در اختیار شهروندان قرار می گیرد.

عرضه و راه اندازی اپلیکیشن ردیابی ویروس کرونا در ژاپن

مقامات ژاپن بالاخره آماده راه اندازی اپلیکیشن ردیابی ویروس کرونا در کشور هستند تا بلکه بدین ترتیب از وقوع موج دوم جلوگیری کنند. ساخت این برنامه از همان ابتدای کار با چالش های قانونی بسیاری مواجه شد و مراحل طراحی و راه اندازی آن بارها به تعویق افتاد. جالب آنکه خود مقامات ژاپن نیز از وضع موجود ابراز تاسف کرده اند. این برنامه که قرار بود در ماه مه عرضه شود، از ابتدای همین هفته در اختیار شهروندان قرار می گیرد.

دولت ژاپن جمعی از توسعه دهندگان مایکروسافت را به کار گرفت تا با استفاده از فناوری مشترک اپل و گوگل، ساخت اپلیکیشن ردیابی کرونا را آغاز کنند. پیش از این شرکت Code مسئولیت انجام این کار را بر عهده داشت، اما شرایط وضع شده توسط گوگل و اپل (امکان مدیریت نرم افزار تنها به وسیله آژانس های بهداشت عمومی) باعث شد تا پروژه در نهایت به وزارت بهداشت، کار و رفاه واگذار شود. به این ترتیب عرضه این برنامه تقریبا یک ماه به تاخیر افتاد و این در حالی است که هم اکنون بیش از 40 کشور دنیا در حال استفاده از چنین برنامه هایی هستند.

اپلیکیشن ردیابی ویروس کرونا با نام COCOA (COVID-19 Contact-Confirming Application) در ژاپن شناخته می شود، از بلوتوث برای جمع آوری داده ها استفاده می کند. اگر فردی از ابتلای خود به ویروس خبر دهد، برنامه اطلاعات مربوط به دو هفته را اسکن کرده و کسانی که با بیمار در تماس بوده اند را آگاه می سازد. جالب است بدانید که COCOA هیچ گونه اطلاعات شخصی نظیر شماره تلفن یا مکان دقیق فرد را ذخیره نمی کند.

اما تاخیر به وجود آماده در عرضه اپلیکیشن ردیابی در ژاپن باعث شده تا عده ای اثربخشی آن را زیر سوال ببرند. طبق اظهارات پژوهشگران دانشگاه آکسفورد، چنین برنامه هایی باید توسط 60 درصد مردم کشور نصب شوند تا حداقل کارایی آن ها به چشم بیاید. عملکرد سنگاپور و ایسلند در این زمینه بهتر از سایر کشورها بوده اما حتی آن ها نیز تنها 40 درصد مردم خود را راضی به نصب این برنامه کرده اند. امکان تلفیق این فناوری با اپلیکیشن های دیگر نیز عملا وجود ندارد. از طرفی سخنگوی وزارت بهداشت هم گفته که هنوز طرح جامعی برای ارائه و استفاده از این برنامه مطرح نشده است. با این حال باید منتظر ماند و دید که آینده اپلیکیشن ردیابی ویروس کرونا در این کشور نهایتا به کجا می رسد.

ارسال نظر