آموزش ترسیم خط روند برای تحلیل قیمت رمز ارزها

یکی از مهمترین شاخص‌ها برای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال، ترندلاین (Trendline) است.

آموزش ترسیم خط روند برای تحلیل قیمت رمز ارزها

از این شاخص، با نام خط روند نیز یاد می‌شود. به کمک این شاخص، می‌توان جریان کلی حاکم بر بازار و دارایی مورد نظر را متوجه شد. همچنین در صورت رسم صحیح و اصولی این خط، می‌توان معاملات متعددی را به کمک آن، برنامه‌ریزی کرد. به عنوان مثال اگر به تغییرات قیمت آدا در 1 سال گذشته دقت کنید، متوجه خواهید شد که یک الگوی قابل پیش بینی را دنبال می کند که دانستن آن می توانست به پیش بینی قیمت کاردانو کمک زیادی کند.

همچنین بسیاری از میم کوین ها از این الگو تبعیت می کنند. پیشنهاد می شود برای پیش بینی قیمت دوج کوین در آینده از این تکنیک استفاده کنید.

در ادامه، نحوه رسم خط روند و کاربرد ترندلاین در ارز دیجیتال را بررسی خواهیم کرد تا درک بهتری نسبت به این شاخص کلیدی، پیدا کنید.

ترندلاین چیست؟

ترندلاین، خطی است که حرکت قیمت را در یک بازه زمانی مشخص، نمایش می‌دهد. در تصویر زیر، خط آبی نشان‌دهنده قیمت رمزارز است. خطوط سیاه نشان‌دهنده مرزهای حمایت و مقاومت هستند و خطوط صورتی، روند قیمت دارایی را نشان می‌دهند. سطح حمایتی و مقاومتی، خطوطی افقی در نمودار قیمت هستند که احتمال کاهش یا افزایش روند قیمت را تغییر می‌دهند.

نحوه رسم خط روند بدین صورت است که باید نقاط قیمتی به یکدیگر متصل شوند، تا خطی ممتد به وجود آید.

در بسیاری از مواقع، قیمت رمزارز روند صعودی یا نزولی خواهد داشت و در حین طی کردن مسیر، به سطح مورب و خطوط ابتدایی و انتهایی روند، متمایل می‌شود.

در این مثال ساده، خطوط روند یک کانال موازی را تشکیل می‌دهند. روندهای صعودی، تمایل به ایجاد ترندلاینی دارند که به عنوان سطح حمایتی عمل ‌کند. روند نزولی نیز تمایل دارد خط روندی ایجاد کند که به عنوان یک سطح مقاومت عمل ‌کند. در تصویر زیر، خط آبی‌رنگ، ترندلاین دارایی محسوب می‌شود.

حالت‌های مختلف ترسیم ترندلاین

برای ترسیم یک Trendline، باید حداقل 2 حد نوسان بالا و پایین را پیدا کنید و سپس آن‌ها را به یکدیگر متصل کنید. برخی از معامله‌گران محافظه‌کار معتقدند که برای ترسیم Trendline، به 3 نقطه نوسان نیاز داریم. روش‌های تجزیه و تحلیل، عمدتاً منحصربه‌فرد است. بنابراین ممکن است ترندلاین، به روش‌های مختلفی ترسیم شود. هیچ راه مطلقی برای ترسیم ترندلاین در ارز دیجیتال وجود ندارد.

لازم به ذکر است قبل از اقدام به خرید یا فروش رمزارزها، به منظور جلوگیری از ضرر، بهتر است قیمت واقعی آن را از سایت های مرجع مانند ارز اکس بررسی کنید.

تعیین این که کدام نقاط نمودار به هم متصل شوند، به عهده خود معامله‌گر است. برخی از معامله‌گران، فقط قیمت‌های بسته شدن کندل‌ها را به هم وصل می‌کنند. برخی دیگر، ترکیبی از قیمت های باز، بسته، بالا و پایین را به کار می‌گیرند. هرچه Trendline نقاط بیشتری را لمس کند، قابل اعتمادتر خواهد بود. بهتر است از بازه‌های زمانی بسیار کوچک برای ترسیم خطوط روند خود استفاده نکنید. تریدرها معمولا از نمودارهای ۱ ساعته برای ترسیم ترندلاین استفاده می‌کنند.

در بازه زمانی 1 ساعته، یک ارز دیجیتال می‌تواند خط روند صعودی داشته باشد، حتی اگر در همان روز، نمودار روزانه در حال طی کردن یک روند نزولی باشد. در هنگام معامله، همیشه به جهت روند در یک بازه زمانی طولانی‌تر توجه داشته باشید. قرار نیست برخلاف روند کلی، معامله کنید؛ بلکه باید از آن به نفع خود استفاده کنید. بنابراین همیشه قبل از برنامه‌ریزی برای انجام معاملات، کمی بزرگ‌نمایی کنید تا بدانید در چه وضعیتی هستید. توجه به اوضاع کلی بازار، اهمیت بسیار زیادی دارد.

شیب خط روند

یک ویژگی مهم ترندلاین که اغلب نادیده گرفته می‌شود، زاویه آن است. شیب تند به معنای روند قوی و زاویه‌های کوچک، نشان‌دهنده روندهای ضعیف است. همه روندها، با یک جهش قیمت بزرگ شروع نمی‌شوند. روندهای اولیه، معمولا شیب کمی دارند. افزایش شیب ترندلاین در ارز دیجیتال، نشانه افزایش قدرت روند است و برعکس، شیب کم به معنای کم شدن قدرت روند افزایشی یا کاهشی است.

زمانی که نمودار چند اوج و فرود به سمت بالا ایجاد می‌کند، کاربران عادی می‌گویند که بازار روند صعودی دارد. همچنین زمانی که بازار صعود و فرودهای پایین‌تر از سطح فعلی دارد، گفته می‌شود روند نمودار نزولی است. حقیقت این است که بازارها فقط در 30 درصد مواقع، روند دارند. بلاتکلیفی این بازارها، سبب حرکت افقی نمودار می‌شود.

تعیین فرصت‌های خرید و فروش به کمک ترندلاین

همان‌طور که در نمودار زیر می‌بینید، خریداران و فروشندگان رمزارز قیمت را بین سطح حمایت و مقاومت افقی حرکت می‌دهند. این کار تا جایی ادامه دارد که یکی از آن‌ها برنده شده و قیمت از کانال خود خارج شود. در این حالت، خط روند تقریبا افقی است.

اغلب مشاهده می‌شود که حجم معاملات، در نقاط میانی کانال کمتر است. شکستن روندها و سطوح مختلف، معمولا با افزایش حجم معاملات همراه است. اگر حجم معاملات در حین شکستن سطح زیاد نشود، می‌تواند نشان‌دهنده شکستی کاذب باشد.

در بازاری که حجم معاملات و تعداد کاربران زیاد است، سعی می‌کنیم در پایان یک روند کاهشی و اصلاحی یا شروع یک صعود جدید، عملیات خرید را انجام دهیم. در بازارهای جانبی و دامنه‌دار، بهترین فرصت برای خرید و فروش، در سطوح حمایت و مقاومت است.

بازارهای جانبی، فاقد حرکت در جهت خاصی هستند و ممکن است در هر زمانی، از محدوده خارج شوند. در نتیجه، معاملات مبتنی بر روندها قابل‌اعتمادتر هستند؛ زیرا روندها در جهت‌های خاصی حرکت می‌کنند. این فرضیه برای روندهای اولیه، بیشتر صدق می‌کند.

سخن پایانی

ترندلاین یا خط روند، یکی از اساسی‌ترین شاخص‌ها و مفاهیم برای تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال است. این خط، حاصل به هم پیوستن نقاط مختلف در نمودار قیمت ارز دیجیتال است. ترندلاین در ارز دیجیتال می‌تواند برای بازه‌های زمانی متعدد رسم شود، اما معمولا تریدرها از ترندلاین‌های یک‌ساعته برای معاملات روزانه استفاده می‌کنند. همچنین به کمک خط روندهای بلندمدت، اوضاع کلی بازار بررسی می‌شود.

یادگیری نحوه رسم خط روند می‌تواند به تشخیص سطوح مقاومت، حمایت، فرصت‌های خرید و موقعیت‌های فروش کمک کند. باید دقت داشت که این خط، تنها یکی از شاخص‌های مهم تحلیل تکنیکال رمزارزها است و در کنار سایر اندیکاتورها مثل میانگین متحرک قیمت، شاخص RSI، سطوح حمایت و مقاومت و ... می‌تواند هدایت‌گر تریدرها در کریپتوکارنسی باشد.

ارسال نظر