بهترین مراکز تلفن تحت شبکه کدامند؟
هرچقدر شرکت یا ادارهای بزرگتر باشد، ارتباط با بخشهای مختلف سختتر میشود. اما با پیشرفت تکنولوژی راههای زیادی برای تسهیل روابط در سازمانها و شرکتهای بزرگ به وجود آمده است. یکی از این راهها تلفنهای تحت شبکه هستند که بهجای خط تلفن آنالوگ از بستر شبکه و خطوط اینترنت استفاده میکنند. این تلفنها ارتباط با مشتری را آسان میکنند و به رشد و توسعه سازمانی کمک خواهند کرد. دو راه برای راهاندازی این سیستم وجود دارد. در این محتوا به بررسی این دو راه میپردازیم و در نهایت بهترین روش را به شما معرفی خواهیم کرد. اگر بهدنبال پیشرفت اقتصادی و رشد بیشتر سازمان خود هستید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

یکی از این راهها تلفنهای تحت شبکه هستند که بهجای خط تلفن آنالوگ از بستر شبکه و خطوط اینترنت استفاده میکنند. این تلفنها ارتباط با مشتری را آسان میکنند و به رشد و توسعه سازمانی کمک خواهند کرد. دو راه برای راهاندازی این سیستم وجود دارد. در این محتوا به بررسی این دو راه میپردازیم و در نهایت بهترین روش را به شما معرفی خواهیم کرد. اگر بهدنبال پیشرفت اقتصادی و رشد بیشتر سازمان خود هستید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
مرکز تلفن یا سانترال چیست؟ برقراری ارتباط سریع و بدون مرز
هنگامی که با یک شرکت یا مرکز تماس میگیرید، صدایی شما را برای ارتباط با بخشهای مختلف راهنمایی میکند و بعد از شمارهگیری داخلی موردنظر، بهسرعت به همان بخش وصل میشوید. این همان مرکز تلفن یا سانترال است که ارتباط را برای شما آسان میکند. مرکز تلفن بهطور کلی امکان برقراری تماسهای داخلی و خارجی، ارتباط بین کاربران چند بخش، ضبط تماسهای دریافتی و ارسالی و دسترسی به تماسهای ضبطشده در زمان نیاز را فراهم میکند. اما سانترال تلفن تحت شبکه امکاناتی فراتر از مرکز تلفن قدیمی دارد.
خدمات و وظایف تلفن تحت شبکه؛ فراتر از یک تلفن
تلفن تحت شبکه یا VoIP، علاوهبر امکانات مرکز تلفنهای سنتی، با اتصال به شبکه اینترنت خدمات بیشتری را ارائه میدهد. همچنین در بستر شبکه و با پروتکلهای اینترنت و استفاده از تلفن تصویری ، امکان انتقال تصویر، صدا و پیامهای چندرسانهای را نیز دارد. مرکز تلفن تحت شبکه به دو صورت قابل راهاندازی است که در ادامه توضیح میدهیم.
نحوه نصب و راهاندازی انواع مرکز تلفن؛ معرفی دو روش متداول
تلفن تحت شبکه برخلاف تلفنهای سنتی، سیگنالها را از خطوط آنالوگ منتقل نمیکند؛ بلکه روی بستر شبکه و به شکل داده منتقل میشود. بههمین دلیل، سرعت و امکانات بیشتری دارد. برای شرکت و سازمانهای بزرگ تلفن VoIP، ارتباط را آسانتر میکند و کیفیت را افزایش میدهد. بهطور کلی مرکز تلفن به دو روش قابل راهاندازی است؛ سیستم ویپ سرور و سانترال یکپارچه.
راهاندازی VoIP روی سرور؛ تبدیل آنالوگ به سیگنال دیجیتال با نرمافزار
امکان راهاندازی تلفن مرکزی ویپ روی سرورها نیز وجود دارد. روی سرور موردنظر باید یکی از نرمافزارهای مخصوص ویپ نصب شده باشد. علاوهبر این، با استفاده از گیت مخصوص، سرور به برق شهری وصل شده و سیگنال آنالوگ مخابرات را به دیتای قابلفهم نرمافزار ویپ تبدیل میکند. از معروفترین نرمافزارهای رایگان VoIP میتوان به الستیکس و ایزابل اشاره کرد.
راهاندازی ویپ بر سانترال یکپارچه IP-PBX؛ راهی بدون دردسر و پایدار
دومین روش برای راهاندازی ویپ، استفاده از مرکز تلفن یکپارچه است. اصطلاحاً به سانترال یکپارچه، IP-PBX نیز میگویند. روش مرکز تلفن یکپارچه، دردسر کمتری نسبت به سرورها دارند و پایداری آنها بیشتر است. شرکتهای معروفی همچون، سیسکو، آوایا، ویپ آستریکس و یستار اقدام به تولید تجهیزات ویپ کردهاند که کیفیت آن در سطح جهانی تضمین شده است. همه این مراکز تلفن در برخی از ویژگیها با یکدیگر تفاوت دارند:
- نرمافزاری، سختافزاری یا ابری
- پروتکلهای ارتباطی
- ظرفیت
- ویژگیهایی مانند تلفن گویا، صف انتظار یا گزارشگیری
بیشتر این شرکتها از نرمافزارهای اختصاصی خود استفاده میکنند که مشتری میتواند با خرید لایسنس از خدمات بهرهمند شود؛ اما برخی از این مراکز تلفن نیز از نرمافزارهای رایگان مانند ایزابل استفاده میکنند که کار را برای مشتریان ساده کرده است.
مزایا و معایب مراکز تلفن؛ بررسی روشهای راهاندازی و نگهداری در دو روش
هر یک از این روشها نقاط قوت و ضعفی دارند که آشنایی با آنها در انتخاب بهترین مرکز تلفن به شما کمک خواهد کرد.
در روش راهاندازی ویپ روی سرور، به یک متخصص IT نیاز است که همیشه در شرکت حضور داشته باشد. همچنین وجود یک مرکز تلفن پیچیده مانند مرکز تلفن بانک ضروری است که باید با یک دیتاسنتر در ارتباط باشد. دومین مشکل ویپ سرور، هزینه نگهداری از سرور است؛ زیرا نمیتوان با تبدیل یک کامپیوتر همه انتظارات شما از مرکز تلفن ویپ برآورده شود.
بیشتر مراکز تلفن تحت شبکه IP-PBX، از نرمافزارهای رایگان استفاده میکنند و از نظر قیمت نسبت به روش سرور، بهصرفهتر است. بااینحال برخی از شرکتهای معروف مانند سیسکو، آپشنهای کاربردی را بهصورت لایسنس به کاربر ارائه میدهند که پایداری بالا و امنیت سانترال شبکه را تضمین میکند. ولی از آنجایی که رقابت بین این شرکتها بالا است، هرکدام از آنها سعی دارند تا نظر مشتری را با ارائه خدمات بهتر و ارزانتر جلب کنند.
سیستم ویپ و سانترال شبکه؛ کدام مرکز تلفن تحت شبکه برای شما کارآمدتر است؟
انتخاب هر یک از این مراکز تلفن تحت شبکه، باید براساس نوع نیاز شرکت و بودجه آن تهیه شود. بهطورکلی، سنترال یکپارچه شما را درگیر نصب و راهاندازی نرمافزار نمیکند؛ زیرا نرمافزارهای امنیتی مناسبی بهطور پیشفرض روی آن نصب شده است.
مزیت دوم IP-PBXها هزینه نگهداری آن بوده که بهمراتب از هزینه نگهداری سرورها کمتر برآورد شده است. هزینه مرکز تلفن برای کسبوکارهای کوچک یا بیزینسهایی که در ابتدای مسیر هستند، اهمیت بیشتری دارد؛ اما مزیتی که ویپ سرور نسبت به مرکز تلفن یکپارچه دارد، ظرفیت آن است. معمولاً IP-PBX در ظرفیت محدود بهخوبی عمل میکند و پایدار است؛ اما سرورها محدودیت ظرفیت ندارند. بههمین دلیل در سازمان ها و مراکز تماس بزرگ از این روش استفاده میشود و معمولا تعداد بسیار زیادی پاسخگو و اپراتور از طریق هدست اداری به تماسها جواب میدهند.
خرید تجهیزات voip و دسترسی به دنیای مرکز تلفن با شرکت پیرامون ارتباط
در این محتوا به بررسی انواع مرکز تلفن تحت شبکه پرداختیم و مزایا و معایب هر یک را بررسی کردیم. برای انتخاب مرکز تلفن مناسب باید به هزینه راهاندازی و نگهداری، ظرفیت مرکز و نرمافزارهای لازم توجه کرد. سیستم سانترال شبکه نسبت به سیستم ویپ سرور کمهزینهتر است و پیچیدگی نصب ندارد؛ ولی ظرفیت محدودی را پوشش میدهد. برای استفاده از هر یک از سیستمها باید از تجهیزات مخصوص استفاده کرد. زیرا ویپ و سانترال شبکه در تلفنهای معمولی قابل استفاده نیستند.
شرکت پیرامون ارتباط یکی از قدیمیترین و معتبرترین ارائهدهندگان تلفن تحت شبکه در ایران است. فروشگاه پیرامون ارتباط با ارائه تلفنهای تحت شبکه باکیفیت، بههمراه ضمانتنامه اصالت کالا و گارانتی معتبر، امکان ارتباط آسان در شرکتها و سازمانها را فراهم کرده است. شما میتوانید برای مشاهده لیست کامل تلفنهای تحت شبکه و تجهیزات کنفرانس به سایت piramoonertebat.com مراجعه کرده و برای دریافت مشاوره خرید و استعلام قیمت با شماره تلفن ۰۹۲۱۲۷۴۹۲۶۶ تماس بگیرید.