کاهش علائم میگرن با رژیم غذایی گیاهی
مطالعات اخیر محققان نشان میدهد رژیم غذایی گیاهی غنی از سبزیجات با برگ پهن سبز تیره، در کاهش علائم میگرن مؤثر است.

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، درحالیکه درمانهای موقتی مانند زولمی تریپتان و توپیرامات برای تسکین میگرن وجود دارد، مطالعات مختلف نشان میدهد رژیم غذایی یک عامل مؤثر در کنترل بیماری است.
محققان در مطالعات قبلی اثر محرکهای مختلف غذایی روی شدت میگرن را بررسی کردند. مواد غذایی تحریککننده میگرن شامل انواع ترشیجات، انواع مخمر، انواع ادویه، انواع غذاهای کنسرو شده، نوشابههای انرژیزا، مقادیر زیاد کافئین، کاکائو، پنیر چدار، ماهی دودی، سوسیس و کالباس، نوشابه، پیاز و مشروبات الکلی هستند.
مطالعات جدید نشان میدهد حذف این محرکها و ورزشهایی مانند یوگا و مدیتیشن اثر چندانی بر کاهش شدت حملات میگرن ندارد.
همچنین پیش از این گروهی از دانشمندان کوشیده بودند به این سؤال پاسخ بدهند که آیا گوشی های هوشمند باعث تحریک میگرن می شوند؟
بر اساس این مطالعات رژیم غذایی گیاهی غنی از سبزیجات برگ پهن مانند اسفناج و شاهی با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در کاهش علائم میگرن نقش دارند. آزمایش داوطلبان در این تحقیق نشان میدهد تبعیت از رژیم غذایی حاوی سبزیجات برگ پهن سطح بتاکاروتن را در خون افزایش میدهد.
سردردهای میگرنی به صورت دردهای ضربهای و تپشدار در نقطهای از سر توصیف میشوند و معمولا نیمی از مغز را دربرمیگیرند. مدت زمان این درد بین ۴ تا ۷۲ ساعت است و زندگی فرد را مختل میکند.
معمولا افراد مبتلا به میگرن نسبت به صدا و نور حساس میشوند. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد.
با توجه به گزارش مرکز درد آتلانتا، موارد زیر در بروز دردهای میگرنی مؤثر هستند:
• استرس (۸۰ درصد)
• هورمون (۶۵ درصد)
• بو (۴۴ درصد)
• نور (۳۸ درصد )
• دود (۳۶ درصد)
• گرما (۳۰ درصد)
• مواد غذایی تحریککننده (۲۷ درصد)
طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود یک میلیارد نفر در سراسر دنیا به میگرن مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن 4 برابر مردان است.
نتایج این مطالعه در نشریه BMJ Case Reports منتشر شده است.