مقدار قرنطینه امیکرون در کشمکش اختلاف نظرها
یک عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا مقدار قرنطینه امیکرون را ۱۰ روز تا ۲ هفته میداند در صورتی که دبیر کمیته علمی کشوری کرونا این مدت را ۵ روز اعلام کرده است.

اخیرا شمار مبتلایان و فوتیهای اومیکرون افزایش داشته چنانچه در آمار کرونا در ایران (۲ اسفند) در یک شبانه روز تعداد ۲۳۶ فوتی کرونایی ثبت شده است. اما مدت قرنطینه امیکرون چند روز است؟ تا از انتقال ویروس جلوگیری شود؟
جماعتی: قرنطینه اومیکرون حداقل پنج روز است
در دوره شیوع کرونا بارها برخی از متخصصان بر روی قرنطینه پنج روزه تاکید داشتند.
حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز در این مورد میگوید: «بر اساس شواهد علمی موجود، اگر افرادی مبتلا به اومیکرون شدند و بدون علامت یا دارای علائم خفیف باشند، پنج روز پس از تست PCR اول، میتوانند با ماسک مطمئن و یا دو ماسک استاندارد به محل کار خود بازگردند. زیرا میزان ویروس در بدن آنها به میزان جدی کاهش مییابد و احتمال سرایتزایی خیلی کمی دارند.»
او ادامه میدهد: «اما اگر فردی دارای علائم شدید باشد و تب یا علائم ریوی در او ادامه داشته باشد، بنا بر مصوبات میتواند با نظر پزشک معالج میزان مرخصی را افزایش دهد.» (وبدا)
حق ازلی: قرنطینه اومیکرون ۵ روز نیست
مهرداد حق ازلی، عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا اما بر این باور است که مدت قرنطینه اومیکرون پنج روز نیست. او به ایسنا گفت: «بهتر است مبتلایان به اومیکرون حداقل ۱۰ روز تا ۲ هفته قرنطینه بمانند و در این مدت از حضور در مشاغل خودداری کنند.»
اختلاف نظر در مقدار قرنطینه امیکرون
با گذشت حدود دو ماه از شناسایی اومیکرون در کشور، هنوز مشخص نیست که قرنطینه اومیکرون چند روز باشد. البته تاکید بیشتر متخصصان برای قرنطینه اومیکرون همان پنج روز است.
پیشتر هم مسعود مردانی، عضو کمیته علمی کشوری کرونا نیز به تجارتنیوز گفته بود: «عمده بیماران مبتلا به اومیکرون به دلیل اینکه علائم خفیفی دارند، قرنطینه به مدت پنج روز کفایت میکند. افراد بعد از پنج روز با استفاده از دو ماسک میتوانند از قرنطینه خارج شوند و در محل کار خود حاضر شوند. البته به شرطی که دیگر علائم نداشته باشند.»
او همچنین گفت: «اگر بیماران مبتلا به اومیکرون علائم داشته باشند، ۱۰ تا ۱۴ روز باید قرنطینه بمانند.»
کیوانی: مبتلا به امیکرون تا ۲۵ روز میتواند ناقل باشد
ماجرای اما به اینجا ختم نمیشود. پیش از این حسین کیوانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت که فرد تا ۲۵ روز میتواند ناقل بیماری امیکرون باشد . ۷ تا ۱۰ روز فرد پس از ابتلا نیاز به استراحت دارد، اما احتمال انتقال ۳ تا ۴ هفته پس از ابتلا وجود دارد.
البته مردانی در این مورد توضیح داد: «این گفته برای همه بیماران صدق نمیکند. جامعه ما میلیونی و میلیاردی هستند نه چند نفر.»
با همه این اوصاف، چند روز پیش استاندار تهران از افزایش مرخصی استعلاجی کرونا به ۷ روز خبر داده است.
منبع: تجارتنیوز