ابداع روش درمانی جدید برای بازیابی قدرت شنوایی
پژوهشگران آمریکایی به تازگی یک روش درمانی احیاکننده را جهت درمان مشکلات شنوایی ابداع کردهاند که در آن از سلولهای بنیادی روده برای تحریک رشد سلولهای مویی درون گوش داخلی استفاده میشود.
هر حلزون گوش انسان در بدو تولد دارای بیش از 15 هزار سلول مویی است که با افزایش عمر از بین رفته و بازسازی نمیشوند. از دست دادن شنوایی مشکلات متعددی را برای فرد ایجاد میکند که از جمله آنها میتوان به گوشهگیری و ناامیدی و در بدترین حال، زوال عقلی اشاره کرد.
محققان شرکت بیوتکنولوژی آمریکایی FriquancyTherapeutics با همکاری مؤسسه فناوری ماساچوست کشف کردند مولکولهایی که سلولهای بنیادی روده را کنترل میکنند، توسط نسل نزدیک سلولهای بنیادی به نام «سلولهای پیشساز» نیز استفاده میشوند.
این شرکت از مولکولهای ریز برای برنامهریزی مجدد سلولهای پیشساز، سلولهای بنیادی گوش داخلی و تزریق آنها به گوش برای ایجاد سلولهای مویی ریز شنوایی استفاده کرد.
پس از آزمایشهای بالینی روی بیش از ۲۰۰ بیمار، محققان شاهد بهبودی در شنوایی بودند، به طوری که برخی از بیماران پس از یک بار تزریق، شاهد بهبودی در درک گفتارشان بودند.
دکتر کریس لوز، یکی از نویسندگان این مطالعه و مدیر ارشد علمی آن گفت: «گفتار، هدف شماره یک بهبود شنوایی و نیاز اصلی بیماران است.»
محققان تاکید کردند که روش تزریق ذرات کوچک به گوش داخلی برای تبدیل سلولهای پیشساز به سلولهای تخصصیتر، مزایای بهتری نسبت به ژندرمانیهای مبتنی بر استخراج سلولهای بیمار، برنامهریزی مجدد آنها در آزمایشگاه و سپس رساندن آنها به ناحیه صحیح دارد.
آنها امیدوارند با توجه به منابع موجود در این زمینه، درمان کمشنوایی نیز طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده مشابه جراحی لیزیک باشد.