گزارش اختصاصی از جشنواره وب و موبایل بابلسر
رسانه کلیک - جشنواره وب و موبایل ایران اینبار در ادامه هفت شهر در ایستگاه بابلسر توقفی یک روزه داشت و به بررسی چالشهای اکوسیستم مازندران پرداخت.

رضا الفت نسب، عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی در افتتاحیه جشنواره وب و موبایل بابلسر با اشاره به اتفاقات و صحبتهایی که در خصوص قطع شدن اینترنت مطرح بود، گفت: «هنوز هم در شوک قطع شدن اینترنت به سر میبریم.»
او در خصوص قطعی اینترنت و مشکلات ناشی از آن نیز عنوان کرد: «آقای دولت و حاکمیت به کسب و کارهای اینترنتی نیز فکر کنید.»
الفت نسب در خصوص رمز پویا عنوان کرد: «این طرح در وضعیتی مبهم به سر میبرد و بازخوردهای مثبتی از آن دریافت نشده است. رمز پویا طرحی است که اگر اجرا شود، تجارت الکترونیک را تضعیف کرده و بسیار وقت گیر خواهد بود.»
سخنگوی اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی به عدم استفاده بخش اعظم جمعیت کشور از گوشی هوشمند اشاره کرد و تصریح کرد: «این افراد حتی برای دریافت رمز معمولی هم دچار مشکل هستند.»
او با اشاره به اجباری بودن این طرح تاکید کرد: «چرا بابد در کشور تمامی طرحها به اجبار صورت گیرد، آیا بهتر نیست به شکل ارگانیک پیش رفته و حق انتخاب به خود فرد داده شود. هنوز بعد از یک ماه این طرح در بی خبری است.»
آینده نگری لازمی که در زمان خود پیشبینی نشد
در ادامه امیر حسین صادقی، راهبر سرمایه گذاری و نوآوری شرکت پرداخت الکترونیک سداد در بررسی چالشهای استان مازندران گفت: «در این استان صنعت گردشگری وجود ندارد. این امر به تنهایی میتواند موضوعی تاسف بار برای تمامی افرادی باشد که در زمان مناسب آینده نگری نداشتند.»
صادقی به شرایط مناسب و قابل پرورش استان مازندران اشاره کرد و افزود: «فضا به گونهای رقم خورده که عدم دخالت مسئولین دولتی، نتایج را به سمت بهتر شدن پیش خواهد برد چرا که برخی دخالت ها، عاملی برای نابودی انگیزه هاست.»
درآمد 15 میلیاردی کوییز آف کینگز در سال
در ادامه امیر حسین ناطقی، همبنیانگذار بازی کوییز آفکینگز با حضور در پنل انتقال تجربه به بررسی چالش های صنعت بازی سازی حضور پیدا کرد. ناطقی در این پنل از راه اندازی یک بازی جدید با تیمی مستقل خبر داد و گفت: «این بازی در حوزه بازیهای ۳ نفره خواهد بود و نام آن هنوز انتخاب نشده است.»
ناطقی درآمد سالانه کوییز آف کینگز را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: «کوییز آف کینگز در حال حاضر ۲۰ میلیون نصب و در ماه ۱.۵ میلیون کاربر فعال دارد. دو سال است قصد ورود به بازار جهانی داریم. در این راستا کارهای ثبت قانونی در کشور استونی را انجام دادیم. ۸۰ درصد اپلیکیشنهای پرفروش دنیا بازی هستند و کافه بازار هم برای آینده خودش در حال سرمایهگذاری جدی در این صنعت است. سرمایه مادی و انسانی حلقه مفقوده صنعت بازی ایران است.»
او ادامه داد: «شناخت کم از صنعت بازی سبب کمبود سرمایهگذاری در این حوزه شده است. ریسک سرمایهگذاری در صنعت بازی کمتر از سرمایه گذاری در کسب و کارهای آنلاین دیگر است.»
او با بیان اینکه تیم کوییز آف کینگز با ۷ عضو استارت مسیر خود را زد، افزود: «بخشی از تیم اولیه برای تحصیل و بخشی برای فرار از سربازی از ایران مهاجرت کردند. در حال حاضر ۶۳ نفر به طور مستقیم و ۱۵ نفر به طور غیر مستقیم در کوییز آف کینگز فعالیت میکنند. سرمایه اولیه کوییز آف کینگز ۱۰۰ میلیون تومان بود.»
زیر ساختی که به اشتباه، اینترنت ملی شناخته شده است
در ادامه در پنل بررسی مشکلات اکوسیستم مازندران، شایان شلیله، بنیانگذار جشنواره وب و موبایل در رابطه با قطعی اینترنت گفت: «باید به راهکارهای بعد از قطع اینترنت فکر کرد. مبحث مهم در این میان "زیرساخت" و ارتباط بین نهادهای فعال است. بخشی از زیرساختها در اختیار دولت بوده و به اشتباه با نام اینترنت ملی شناخته شده است. مسئله اینجاست که برخی زیرساختهای مهم در داخل کشور وجود نداشته و این امر ایجاد مشکل میکند.»
بنیانگذار جشنواره وب و موبایل ایران در خصوص اکوسیستمهای بومی ادامه داد: «به جز تهران، دیگر شهرها امکاناتی حتی بیشتر از پایتخت دارند، نیروی کاری قیمت پایین تری داشته و راه اندازی یک کسب و کار نیز هزینه کمتری میبرد. پیشنهادی که میتوان داشت، پیدا کردن مدل تجاری (business model) شهر موردنظر بوده و نکته مهم این است که قابلیت گسترش در فضای شهری و در سطح دیگر شهرها را نیز داشته باشد. یافتن نیروی انسانی و افراد فعال نیز از نکات مهم این روش خواهد بود.»
چالشی مهم در حفظ نیروی فنی
کامیار راد، مدیرعامل اوبن اوریجین در خصوص قطعی اینترنت عنوان کرد: «بعد از این اتفاق، میتوان گفت اکثر نیروها به فکر مهاجرت از ایران هستند. حفظ نیروی فنی در تیم، یکی از چالشهای مهم در این زمینه است.»
راد با اشاره به تفاوت زیاد اکوسیستم استان مازندران با سایر استانها افزود: «لازم است استراتژی و برنامه ریزیهای خاصی در بررسی چالشهای اکوسیستم استان مازندران چیده شود.»
در پایان جشنواره وب و موبایل بابلسر سه استارتاپ "سمیار"، "حمل ۲۴" و "بای مانی" به عنوان برگزیدگان تندیس دریافت کردند.