کیفیت اینترنت در گرو انحصار صدا و سیما
رسانه کلیک - آذری جهرمی وزیر ارتباطات در پاسخ به اعتراض کاربران در راستای کندی سرعت اینترنت؛ مسئله نیاز به باند فرکانسی را مطرح کرد؛ باندی که سالهاست در اختیار صدا و سیما بوده و مذاکرات برای آزادسازی آن هنوز به نتیجه نرسیده است.

«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات در توییتر خود و در پاسخ به کاربری که از جهرمی پرسیده بود: «اگر قطعی اینترنت دست شما نبود، حداقل مسوولیت وضعیت کندی اینترنت را بپذیرید» نوشت: «مسوولیت میپذیریم، تلاش هم کردیم. مصرف اینترنت نسبت به یکم اسفندماه سال قبل حدودا ۲/۵ برابر شده است. از اول هفته نصب ۸۰۰ هزار پورت اینترنت VDSL در تهران آغاز شده است که ظرف مدت یک ماه به پایان میرسد. موبایل را ارتقا دادیم اما ارتقا شبکه موبایل به باند فرکانسی نیاز دارد که فعلا در اختیار صداوسیماست و تا زمانی که فرکانس آزاد نشود، ظرفیت بالاتر نمیرود.»
اواخر بهمنماه سال ۹۷ نیز طرحی برای آزادسازی فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز مطرح شد که کمیسیون تلفیق، مصوبه کمیسیون صنایع را در خصوص آزادسازی فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار سازمان صدا و سیما است، رد کرد.
تکنولوژی اصلی که در آینده با آن روبهرو میشویم ۵G (نسل پنجم ارتباطات) است که بستر ارتباطات با یوزکیسهای IOT (اینترنت اشیا) به حساب میآید. IOT با اتصال (connectivity) بسیار بالا معنا پیدا میکند که زیرساخت مورد نیاز آن صرفا با استفاده باند فرکانسی ۷۰۰-۸۰۰ مهیا میشود. باندی که سالهاست در انحصار صدا و سیماست و مذاکره بر سر آزادسازی آن تا این لحظه به نتیجه نرسیده است. صدا و سیما تنها از ۲۶درصد باند فرکانسی ۸۰۰-۷۰۰ مگاهرتزی را که در اختیار دارد، استفاده میکند و بقیه آن قابل آزادسازی و استفاده در بخشهای دیگر است.