شوک اولین روز برگزاری نمایشگاه پوشاک | سد معبر پلیس برای ورود به نمایشگاه
نهمین نمایشگاه بینالمللی پوشاک ایران در حالی امروز آغاز به کار کرد که مخالفت پلیس راهور و ایجاد موانع ترافیکی برای دسترسی به نمایشگاه، مشکلاتی را برای غرفهداران و بازدیدکنندهها ایجاد کرده است.

پایتخت بعد از چیزی نزدیک به 2 سال تعطیلی به خاطر همهگیری ویروس کرونا، حالا و با فروکش کردن آمار مرگومیر این بیماری در تهران و دیگر شهرهای کشور کمکم دوباره برگزاری نمایشگاهها را از سر میگیرد تا صنایع و کسبوکارهایی که در طول مدت همهگیری با رکود و ضرر مواجه شدند، شاید بتوانند جانی دوباره بگیرند.
یکی از این نمایشگاهها که از صبح امروز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد، نهمین نمایشگاه بینالمللی پوشاک است که با حضور نمایندگانی از صنعت پوشاک ایران و نیز جهان همراه است و بناست دستاوردهای پوشاک ایران را برای مخاطبان به نمایش بگذارد.
با این حال نکته قابل تاملی که در نخستین روز برگزاری نمایشگاه کام غرفهداران و نیز بازدیدکنندگان این نمایشگاه را تلخ کرد، ترافیک شدید در محدوده نمایشگاه و بسته بودن راههای منتهی به آن بود که بازدید از نمایشگاه را برای بسیاری دشوار کرد و آنطور که از همان نخستین ساعات برگزاری نمایشگاه زمزمهاش در غرفهها پیچید، پلیس در تلاش برای لغو برگزاری این نمایشگاه برآمده است.
پلیس: اجازه برگزاری نمیدهیم
سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ ظهر امروز از مخالفت پلیس با برگزاری هرگونه نمایشگاه پرمخاطب در محل نمایشگاه بینالمللی تهران در بزرگراه شهید چمران خبر داد.
او درباره تاثیر برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب بر ترافیک شهر تهران اظهار کرد: «پلیس با برپایی نمایشگاههای تخصصی مشکلی ندارد، اما با برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب در محلهایی مانند محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران و دیگر نقاط شهر مخالف است. از برگزاری این دست نمایشگاهها که میتواند روی وضعیت ترافیکی منطقه تاثیر بگذارد جلوگیری خواهد شد، چراکه معتقد هستیم در این تصمیم باید نظر تخصصی پلیس و شهرداری نیز به دلیل مدیریت ترافیک اعمال شود.»
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره مجتمع نمایشگاهی شهر آفتاب نیز گفت: «اگر این نمایشگاه دارای نقص است، باید نواقص آن رفع و نمایشگاههای پرمخاطب آنجا برگزار شود. ضمن اینکه این مجموعه دارای امکانات مناسبی نظیر ایستگاه مترو و پارکینگ و... است و محل قرارگیری آن اخلالی در ترافیک شهری ایجاد نمیکند.»
وی ادامه داد: «خواسته و مطالبه مردم این است که پلیس برای این مسئله چارهای بیندیشد. ضمن اینکه این نمایشگاهها با توجه به حجم مخاطب و بازدیدکننده میتواند روی روند ترافیک پایتخت در دیگر شریانهای شهری نیز تاثیر گذاشته و حتی تا ساعتها خیابانهای مرکز شهر را نیز تحتالشعاع قرار دهد، چراکه پیشبینی حملونقل عمومی از جمله ایستگاه مترو برای این موضوع نشده و مخاطبان اکثرا از خودروی شخصی استفاده میکنند و این مسئله قطعا با اعمال محدودیت و ممنوعیتهای پلیس همراه خواهد شد.»
مخالفت پلیس، ضرر غرفهداران
مخالفت پلیس با برگزاری این نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران و تلاش برای ایجاد مانع در دسترسی به آن به ویژه از ورودیهای اصلی چون اتوبان چمران، باعث ایجاد اضطراب و نگرانی در غرفهداران و دلسردی و یاس صاحبان برندها شده است. طبیعی است که هیچ نمایشگاهی آن هم به این عظمت و به صورت بینالمللی نمیتواند بدون اخذ مجوزهای مربوطه از نهادهای اصلی کشور برگزار شود. درحالیکه بیشک از ماهها پیش برای برگزاریاش برنامهریزی شده و مسئولان در جریان کار بودهاند. سوال اینجاست که چرا پلیس اینقدر دیر تصمیم به مخالفت گرفته است؟
غرفهدارانی که در این شرایط سخت اقتصادی در تلاش برای افزایش فروش و بیشتر مطرح کردن نام کسبوکارشان تصمیم به حضور در این نمایشگاه گرفته و در این راه هزینههایی را برای اجاره غرفه و اجرای دکور و تبلیغات و... متحمل شدهاند، حال از خودشان میپرسند در صورت اجرایی شدن تصمیم پلیس برای لغو نمایشگاه چه کسی پاسخگوی خسارتهایشان خواهد شد و حتی در شرایطی که نمایشگاه لغو نشود، برگزاری آن با این شرایط و درحالیکه راههای ورودی سد شده است بیشک در میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه تاثیر منفی خواهد گذاشت.
همچنین نمایشگاه بینالمللی پوشاک نخستین نمایشگاهی نیست که در این دوران آغاز به کار میکند و برگزاری نمایشگاهها به صورت محدود و با رعایت اصول بهداشتی در دوران شیوع کرونا هم ادامه داشته است. با این حال پوشاک ایران صنعتی است که تازهتازه دارد رنگوبوی اصالت و شناخته شدن به خود میگیرد و در همین دوران که برگزاری این نمایشگاه میتواند کمکی به شکوفایی و رونقش باشد، این اتفاق تازه و ایراد پلیس کار را بر آن سخت کرده است.
شهر آفتاب، پروژهای ناموفق برای برگزاری نمایشگاههای تهران
رئیس پلیس راهور تهران در صحبتهای امروز خود شهر آفتاب را به عنوان جایگزین مکانهایی چون نمایشگاه بینالمللی و مصلای تهران اعلام کرده است تا نمایشگاههای پرمخاطب از این پس در آنجا برگزار شوند. با این حال شهر آفتاب پروژه جدیدی نیست و تلاش برای تبدیل آن به محل جدید نمایشگاههای تهران پیش از این هم با شکست مواجه شده است.
مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب که مساحتی حدود 138 هکتار دارد، اولین بار در سال 1384 و دوران شهرداری محمود احمدینژاد کلنگ خورد و سپس افتتاحش تا سال 1395 و دوران شهرداری محمدباقر قالیباف طول کشید.
این نمایشگاه پیش از این برای برگزاری نمایشگاه کتاب که آن هم از نمایشگاههای پرمخاطب و پربازدید کشور است آزموده شد، اما دور از دسترس بودن آن باعث شد نه بازدیدکنندگاه و غرفهداران و نه حتی خود مسئولان رغبتی به ادامه برگزاری نمایشگاهها در آن فضا داشته باشند. این در حالی است که نمایشگاه بینالمللی تهران با وجود امکانات مختلفی چون سالنهای وسیع، پارکینگهای مختلف و قرار گرفتن در دل شهر و دسترسی به وسایل حملونقل عمومی، برای بسیاری از شهروندان سهلالوصولتر محسوب میشود.
اولین روز نمایشگاه بینالمللی پوشاک ایران امروز با دلسردی به پایان رسید و غرفهداران منتظر حمایتی از سوی مسئولان هستند تا با همکاری پلیس روزهای بعدی این نمایشگاه شاهد رونقی دوباره باشد و ضرری هم متوجه هیچیک از شرکتکنندگان نشود.