معرفی ورزش پیلاتس | هارمونی جسم و ذهن
پیلاتس فرم جدیدی از ورزش را ایجاد کرده است. یک روش تمرینی مدرن که یک هارمونی فیزیکی بین جسم و ذهن ایجاد میکند. ورزش پیلاتس حرکات کنترلشدهای است که برای سلامت بدن و ذهن بسیار مفید است.
ورزش پیلاتس چیست؟
جوزف پیلاتس یک ژیمناست و کارگر آهن بود که در دوران کودکی خود به بیماری آسم و تب روماتیسمی مبتلا شده بود. وی برای افزایش قدرت جسمانی خود، به همراه پدرش به ورزشهای ژیمناستیک، بدنسازی و بوکس روی آورد.
پیلاتس در سن ۱۴ سالگی به یک فرم مناسب بدنی رسیده بود. وی به این باور رسید که میتوان سبک زندگی مدرنی را برای سلامت بدن ایجاد کرد. ایده جدیدی که تلاش کرد شکل و شمایلی به آن دهد تا بتواند روش جدیدی را خلق کند.
جوزف پیلاتس در سن ۳۲ سالگی به یک بوکسور حرفهای در آلمان تبدیل شده بود. او در ورزشهای اسکی و شیرجه مهارت بالایی داشت. جوزف چند سال بعد دفاع شخصی را یاد گرفت و مدتی به عنوان یکی از آکروباتهای سیرک فعالیت میکرد.
پیلاتس در زمان جنگ جهانی اول توسط کشور انگلیس به عنوان دشمن بیگانه بازداشت شد. وی در دوران بازداشت خود از فرصت استفاده کرد و کارهای پرستاری و پزشکی را آموخت. جوزف پس از فراگیری علم پزشکی، شروع به ابداع حرکات تمرینی مناسب برای سلامت بدن کرد.
جوزف پیلاتس پس از تحقیق و مطالعه فراوان به فرم مدرن ورزش پیلاتس رسید. جوزف نام این روش ورزشی را کنترلوژی (Contrology) نامگذاری کرد. یعنی نحوه کنترل ذهن و جسم که باعث ایجاد سلامت جسمی انسان میشود.
جوزف در سال ۱۹۲۵ به کشور آمریکا مهاجرت کرد. او به همراه همسرش کلارا اولین استودیوی ورزشی پیلاتس را در شهر نیویورک تأسیس کرد. پیلاتس در این استودیو آموزش حرکات تمرینی کنترلوژی را آغاز کرد. به دلیل تنوع و پویایی این روش تمرینی، ورزش پیلاتس خیلی زود مورد استقبال عموم مردم آمریکا قرار گرفت.
پس از مرگ جوزف پیلاتس، به احترام یک عمر فعالیت او برای سلامت جسم، این حرکات ورزشی به پیلاتس نامگذاری شد.
ورزش پیلاتس چه ویژگیهایی دارد؟
تمرینات حرکتی پیلاتس روی پیشرفت انعطاف و قدرت تمامی بخشهای بدن تمرکز دارد. در واقع تمرینات به گونهای هستند که عضلات بدن حجیم نمیشود یا از بین نمیرود. بلکه حالات و حرکات نادرست بدن اصلاح میشود تا قدرت بدن افزایش پیدا کند.
حرکات ورزشی به صورت کنترل شده یک هارمونی را بین مغز و بدن ایجاد میکند. به طوری که امکان کنترل هدفمند بدن با حرکات تمرینی فراهم میشود. گفتنی است، ورزش پیلاتس برای تمام سنین مناسب است. به دلیل اینکه جسم در مقاطع مختلف سنی دچار افت میشود، تمرینات این ورزش کمک میکند که افراد سیستم آمادگی جسمانی خود را تقویت کنند.
ورزش پیلاتس به دو صورت تشک و دستگاه انجام میشود. معمولا عمده ورزشکاران به صورت تشک یا پیلاتس مَت تمرینات خود را انجام میدهند. این حالت هزینه زیادی ندارد و افراد فقط به یک مَت (تشک مخصوص پیلاتس) نیاز دارند.
در حالت دستگاه هم تمرینات این ورزش با دستگاههای مخصوصی انجام میشود. لوازمی مثل کادیلاک، لَدِربرل، ریفرمر، صندلی تعادل و غیره از جمله دستگاههای پیلاتس هستند. معمولا تمرینات این ورزش به مدت یک ساعت انجام میشود.
در این یک ساعت ورزشکاران با وسایلی مثل رینگ پیلاتس، جیم بال، چوب و کش لوپ حرکات کششی و استقامتی انجام میدهند. تمرینات پیلاتس به آرامی و با تمرکز انجام میشود. تمرینات انعطاف بدنی را بالا میبرد و منجر به تنظیم فشار خون ورزشکاران میشود.
تمرینات ورزش پیلاتس را میتوان به صورت انفرادی یا گروهی انجام داد. هرکدام از این حالات تمرینات متنوعی دارند. به طوری که ورزشکار احساس خستگی نمیکند. محبوبیت پیلاتس به خاطر تنوع تمرینات و پویایی آن است که موجب شده افراد زیادی به سمت این ورزش بروند.
روش تمرینی پیلاتس دقیق است و تأثیر محسوسی روی بدن افراد میگذارد. بنابراین، تمرین منظم و مداوم برای انجام این ورزش توصیه شده است. حرکات کنترل شده پیلاتس فشاری به مفاصل بدن وارد نمیکند. با انجام تمرینات حرکتی، بدن دچار چربیسوز و کاهش وزن میشود.
تنظیم شدن تنفس، افزایش تمرکز، فرم گرفتن شکل بدن و افزایش آمادگی جسمانی از جمله مزیتهای ورزش پیلاتس است. برنامهریزی مداوم و انجام صحیح تمرینات به افراد کمک میکند ورزشی هوشمند در راستای اهداف تعیین شده خود داشته باشند.
نظر شما درباره ورزش پیلاتس چیست؟ آیا تا به حال تمرینات این ورزش را انجام دادهاید؟ لطفا نظرات خود را با کلیک در میان بگذارید.
عالی بود ممنون
عالی بود ممنون از اطلاعات نابتون