کد خبر:1340333
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

حق ثبت اختراع در مجلس به کجا رسید؟

حق ثبت اختراع در مجلس

بنا به تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در صورتی که دو یا چند شخص، جدا از یکدیگر اختراع واحدی پدید آورده باشند، حق ثبت اختراع به آن شخص که زودتر اظهارنامه‌ خود را تسلیم کرده تعلق می‌گیرد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه و در جریان بررسی طرح حمایت از مالکیت صنعتی با رای موافق به ماده ۸ این طرح مقرر کردند: «هرگاه دو یا چند شخص، مستقل از یکدیگر اختراع واحدی پدیدآورده باشند، شخصی که اظهارنامه‌ خود را زودتر تسلیم کرده باشد، حق ثبت اختراع را دارد.»

همچنین اگر دو یا چند شخص، مدعی حق تقدم موضوع ماده (۱۰) این قانون باشند، هرکدام که بتواند ثابت کند اظهارنامه‌اش را مطابق مقررات مربوط زودتر از دیگران تسلیم کرده است مشروط بر اینکه آن اظهارنامه، استرداد یا رد نشده باشد، حق ثبت اختراع را دارد.

بر اساس ماده ۹ این طرح در صورتی که اختراع، ناشی از استخدام یا قرارداد باشد، حقوق مادی ناشی از اختراع متعلق به کارفرما است، مگر آنکه به‌صورت دیگری توافق شده باشد. به منظور صدور گواهینامه‌ اختراع، متقاضی ثبت باید نام مخترع را به مرجع ثبت اعلام کند.

همچنین بر اساس تبصره این ماده،‌ چنانچه اختراع در چهارچوب موضوع فعالیت قراردادی مخترع نباشد یا در مورد اختراع ناشی از اجرای قرارداد، تعیین تکلیف نشده باشد، حقوق مادی ناشی از اختراع متعلق به پیمانکار یا مستخدم است، مگر آنکه اختراع با استفاده از دانش، اطلاعات، فناوری و یا ابزار و تجهیزات متعلق به کارفرما صورت گرفته باشد که در این صورت، حق ثبت اختراع و حقوق ناشی از گواهینامه‌ آن متعلق به مخترع است و کارفرما نیز حق بهره‌برداری غیرانحصاری از اختراع را دارد.

نمایندگان امروز همچنین با رای موافق به ماده 10 این طرح مقرر کردند: «چنانچه شخصی براساس «قانون اجازه‌ الحاق دولت ایران به اتحادیه‌ عمومی بین‌المللی معروف به پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی و تجارتی و کشاورزی (کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی) مصوب دهم اسفندماه سال ۱۳۳۷»، برای ثبت اختراع، اظهارنامه‌ای را به مرجع ثبت یکی از کشورهایی که در زمان تسلیم اظهارنامه، عضو کنوانسیون بوده است تسلیم کند، با رعایت مفاد این قانون و کنوانسیون مذکور که از این پس در این قانون «کنوانسیون پاریس» نامیده می‌شود، به مدت دوازده‌ماه از تاریخ تسلیم این اظهارنامه بر اشخاص دیگر حق تقدم دارد.»

در صورتی که متقاضی ثبت اختراع، مدعی دو یا چند اظهارنامه‌ پیشین باشد، تاریخ شروع حق تقدم از زمان تقدیم اولین اظهارنامه محاسبه می‌گردد.

منبع: ایرنا

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
دانشمندان یک کپسول تصویربرداری آندوسکوپی قابل کنترل ساختند

در مقایسه با کپسول‌های موجود در بازار، این دستگاه را می‌توان کاملاً...

ماده موجود در نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند سرعت پیری را کاهش دهد

به گفته دانشمندان شواهد نشان می‌دهد ماده تائورین که در برخی نوشیدنی‌های...

تکلیف بیمه مشاغل خانگی چیست؟

معاون اشتغال وزارت کار درباره بیمه مشاغل خانگی گفت: الزام بیمه برای مشاغل...

مکالمه صوتی با بینگ چت در نسخه دسکتاپ ممکن شد

چت‌بات هوش مصنوعی بینگ مایکروسافت حالا در نسخه مرورگر اج دسکتاپ به شما اجازه...

نرخ بهره بین بانکی دوباره کاهش یافت

بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی برای سومین هفته متوالی...

بورسیه تحصیلی همراه اول برای نخبگان رشته‌های برق و کامپیوتر در دانشگاه تهران

همراه اول در راستای حمایت از دانشجویان نخبه و با استعداد در مقطع کارشناسی...

اثر سفرهای بلندمدت فضایی بر مغز فضانوردان

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که ماموریت‌های طولانی و سفرهای...

فیروز نادری، دانشمند ایرانی و یکی از مدیران ارشد سابق ناسا، در سن 77 سالگی درگذشت

دکتر فیروز نادری که از نزدیک به دو هفته پیش به علت حادثه‌ای در بیمارستانی در...

روش جدیدی برای آزمایش سلامت نوشیدنی‌های مالت غیرالکلی

پژوهشگران دانشکده شیمی دانشگاه تهران، به روش جدیدی برای آزمایش سلامت...

ازدواج یک زن با روبات چت هوش مصنوعی!

یک زن پس از اینکه روبات چت هوش مصنوعی ادعا کرد که او را قضاوت نمی‌کند،...