سند الزامات سامانه های آموزش مجازی از دولت چه می‌خواهد؟

طبق سند الزامات سامانه های آموزش مجازی، دولت باید تجهیزات و ابزار دسترسی لازم برای معلمان و دانش آموزان کمتر برخوردار را با تأیید مرکز ملی فضای مجازی تأمین کند.

سند الزامات سامانه های آموزش مجازی از دولت چه می‌خواهد؟

به گزارش مهر شورای عالی فضای مجازی سند الزامات سامانه های آموزش مجازی آموزش و پرورش و شبکه شاد را با هدف افزایش پایداری و تداوم خدمات‌رسانی شبکه آموزشی دانش‌آموزی (شاد) به عنوان بخشی از زیست‌بوم جدید تعلیم و تربیت رسمی عمومی کشور تصویب کرده است.

در این سند اتخاذ تمهیداتی به وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه، مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات تکلیف شده است.

در این راستا جلسات کمیته نظارت و راهبری شاد در مرکز ملی فضای مجازی و با حضور وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی و مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران تشکیل خواهد شد.

وزارت آموزش و پرورش نیز موظف به ارائه گزارش فصلی از عملکرد کمیته نظارت و راهبری شاد به شورای عالی فضای مجازی شده است.

وظایف وزارت آموزش و پروش چیست؟

وزارت آموزش و پرورش با هدف فرهنگ‌سازی و ارتقای مستمر سواد مجازی معلمان و دانش‌آموزان، باید تمهیدات لازم را برای استمرار فعالیت سامانه شاد به عنوان بخشی از آموزش و پرورش مجازی در دوره همه‌گیری کرونا و پساکرونا در چارچوب محیط صیانت شده مجازی ذیل این وزارتخانه اتخاذ کند.

تقویت واحد سازمانی مربوط برای اعمال حاکمیت و مدیریت سامانه شاد و تعیین و معرفی رسمی نماینده تام‌الاختیار وزیر آموزش و پرورش برای راهبری و اعمال حکمرانی در سامانه شاد ظرف مدت 1 ماه از دیگر وظایف وزارت آموزش و پرورش است.

ارائه خدمات با کیفیت آموزشی و پژوهشی پایه رایگان طبق برنامه رسمی مصوب به جامعه هدف (دانش آموزان و فرهنگیان) و تنظیم‌گری و صدور مجوز ارائه خدمات ارزش افزوده آموزش و پرورش مجازی برای بخش دولتی و غیردولتی در قبال اخذ هزینه متعارف از کاربران با نظارت وزارت آموزش و پرورش ظرف مدت 1 ماه به این وزارتخانه محول شده است.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب آموزش‌های مجازی | آموزش مجازی بهتر است یا حضوری؟

در همین حال در این سند بر توسعه ویژگی‌ها و امکانات مربوط به سیستم مدیریت یادگیری و سیستم‌های نظارت و ارزشیابی در سامانه شاد متناسب با نیازمندی‌های مقاطع مختلف تحصیلی از قبیل بهبود برنامه‌های پرورشی، بازی‌وارسازی، برنامه‌های تولید و ویرایش محتوا، برگزاری کلاس‌های مجازی همزمان 2 سویه و چندنفره، تعریف دوره‌های آموزشی و تقویم آموزشی با مشارکت بخش دولتی و غیردولتی ظرف مدت 3 ماه تأکید شده است.

لزوم ذخیره‌سازی مستمر محتوای شاد

مرکز مدیریت راهبردی افتا هم باید ظرف مدت 2 ماه تأییدیه امنیت سامانه شاد را در زمینه احراز هویت و آزمون‌های نفوذ و پایداری خدمت صادر کند.

همچنین کلیه محتوای سامانه شاد به عنوان بخشی از آرشیو دیجیتال نظام آموزش رسمی کشور باید به صورت مستمر ذخیره‌سازی شود.

تعریف ردیف مشخص در قانون بودجه سنواتی کشور ذیل بودجه وزارت آموزش و پرورش به منظور توسعه کمی و کیفی آموزش و پرورش مجازی، به سازمان برنامه و بودجه کشور تکلیف شده است.

جالب است بدانید: کد دستوری رایگان کردن اینترنت شاد برای همراه اول و ایرانسل

اختصاص کمک مالی یا تسهیلات ارزان‌قیمت بانکی برای تأمین تجهیزات و ابزار دسترسی لازم برای معلمان و دانش آموزان کمتر برخوردار در چارچوب طرح‌های مورد تأیید مرکز ملی فضای مجازی نیز به سازمان برنامه و بودجه محول شده است.

رایگان‌سازی دسترسی به سامانه شاد برای معلمان و دانش‌آموزان تا پایان همه‌گیری کرونا رایگان است و تأمین هزینه ترافیک شاد بر عهده سازمان برنامه و بودجه کشور خواهد بود.

گفتنی است با شروع همه‌گیری ویروس کرونا آموزش و پرورش کشور به صورت غیرمجازی برگزار شد تا دانش‌آموزها در محیط امن خانه به ادامه یادگیری بپردازند. این آموزش البته خالی از چالش -چه برای دانش‌آموزان و والدینشان و چه معلمان و صاحبان مدارس- نبوده است. با این حال خبر می‌رسد با گسترش واکسیناسیون در کشور و فروکش کردن موج پنجم کرونا، قرار است مدارس از آذرماه دوباره حضوری شوند.

ارسال نظر