پارچه آنغوره چیست؟ | قیمت و جنس پارچه آنغوره

پارچه آنغوره از موی بز آنگورا ساخته می‌شود و یکی از پارچه‌های مناسب برای فصل سرماست. این پارچه مزایا و معایب متعددی دارد و جزو پارچه‌های لوکس به شمار می‌آید.

پارچه آنغوره چیست؟ | قیمت و جنس پارچه آنغوره

پارچه آنغوره چیست؟

یکی از پارچه‌های کاربردی در فصل سرما، پارچه آنغوره یا همان موهر نام دارد. این پارچه از پشم بز آنگورا ساخته می‌شود، کمی براق و سبک است و از نفوذ سرما جلوگیری می‌کند. پارچه موهر دارای الیاف محکمی است که به سختی دچار آسیب می‌شود.

عمده ساختار موهر از کراتین تشکیل شده است؛ همان پروتئینی که در مو، شاخ و پوست پستانداران پیدا می‌شود. هرچند خواص ویژه موهر منحصر به بز آنگورا است.

بز آنغوره نژاد بومی ترکیه است که الیاف درخشانی را تولید می‌کند. به همین خاطر الیاف موهر به الیاف الماس نیز شناخته می‌شود و به عنوان یک پارچه لوکس، هم‌ردیف با ابریشم و کشمیر قرار می‌گیرد.

قطر الیاف موهر بین 25 تا 45 میکرون است که با بالا رفتن سن بز بیشتر می‌شود. از الیاف نازک و نرم برای تولید مواردی چون شال و روسری و از الیاف ضخیم‌تر برای تولید فرش‌ها یا پارچه‌های سنگین استفاده می‌شود.

پارچه آنغوره

پشم آنغوره معمولا با الیاف دیگر ترکیب می‌شود تا علاوه بر درخشندگی، کیفیت و دوام آن را افزایش دهد. با اینکه بز آنغوره بومی ترکیه است، ولی در حال حاضر آفریقای جنوبی بزرگ‌ترین تولیدکننده پارچه آنغوره در جهان است. ایالات متحده در رتبه دوم قرار دارد و عمده موهر آمریکایی در تگزاس تولید می‌شود.

ترکیه نیز به تولید موهر باکیفیت معروف است، چون چیدن پشم‌های بز تنها یک‌بار در سال انجام می‌شود.

کاربرد پارچه موهر

پارچه موهر در صنعت لباس و پوشاک کاربرد زیادی دارد. از این پارچه گران‌قیمت برای دوخت روسری، شال، کلاه، دستکش، شال‌گردن، دامن، بلوز، سویشرت و غیره استفاده می‌شود. پارچه‌های ضخیم‌تر نیز برای تهیه پتو، بالش و حتی فرش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایای پارچه آنغوره

پارچه موهر رنگ‌پذیری بالایی دارد و به بیان بهتر رنگ آن ثابت است. این پارچه سبک، استحکام و مقاومت بالایی داشته و بسیار انعطاف‌پذیر است. آنغوره به سختی چروک می‌شود و تا حدی در برابر شعله آتش مقاومت می‌کند.

این پارچه ضدحساسیت بوده و الیاف بسیار نرمی دارد. نوعی خاصیت عایق بودن در پارچه‌های موهر نهفته است که در هوای سرد از خروج گرمای بدن جلوگیری می‌کند و در هوای گرم، بدن را خنک نگه می‌دارد.

معایب پارچه موهر

همان‌طور که قبلا گفته شد، پارچه آنغوره گران‌تر از پارچه‌های معمولی است. این پارچه به راحتی کشیده می‌شود و پس از شستن آب می‌رود. در ضمن موهر نیز بید می‌زند و در هنگام شست‌وشو یا خیس شدن، بسیار سنگین می‌شود.

ناگفته نماند که به جز پارچه موهری که از موی بز ساخته می‌شود، پارچه آنغوره دیگری نیز وجود دارد که از موی خرگوشی با همین نام تولید می‌شود. این پارچه همانند ابریشم بسیار نازک و سبک بوده و دارای خواص مشابهی با آنغوره بزی است.

قیمت پارچه آنغوره

در بازار ایران، پارچه‌های آنغوره با قیمت‌های متفاوتی عرضه می‌شوند. مثلا در فروشگاه ربانی، قیمت یک متر پارچه موهر در عرض 150 سانتیمتر بین 58 تا 68 هزار تومان است یا در فروشگاه‌های دیگری مثل ترب، هر متر پارچه موهر توسط فروشنده‌های مختلف از 65 هزار تومان تا 85 هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

بنابراین می‌توان گفت که قیمت متوسط هر متر پارچه آنغوره بین 65 تا 78 هزار تومان است.

ارسال نظر