اطلاعات واکسن کرونای Pfizer-BioNTech در اروپا به دست هکرها افتاد
رسانه کلیک - رگولاتوری دارویی اتحادیه اروپا از حمله سایبری به سرورهای خود و دزدیده شدن اطلاعات واکسن کرونای Pfizer-BioNTech خبر داد.
در حالی که آلمان و دیگر کشورهای نیمکره شمالی با نزدیک شدن به زمستان با موج جدید و شدیدتری از ویروس کرونا روبهرو هستند، شرکت فایزر روز چهارشنبه اعلام کرد که اسناد مربوط به واکسن Pfizer coronavirus به طور غیرقانونی در طی یک حمله سایبری به سرورهای رگولاتوری اتحادیه اروپا به دست هکرها افتاده است.
رگولاتوری دارویی اتحادیه اروپا مستقر در آمستردام (EMA) در حالی از حمله سایبری به اطلاعات ساخت ویروس کرونای Pfizer-BioNTech خبر داد که کشورهای اروپایی مشتاقانه منتظر واکسن هستند، از جمله آلمان که آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور در تلاش برای اقدام شدیدتر علیه موج دوم Covid-19 است که مرگبارتر از موج اول در جریان است.
در حالی که EMA جزئیات مربوط به این حمله سایبری را اعلام نکرده است، Pfizer و شرکت آلمانی BioNTech که در ساخت واکسن با او همکاری میکند ساعاتی قبل اعلام کردند که اطلاعات واکسن کرونای این شرکت هک شده است. به گفته این شرکت در طی این حمله سایبری هیچ تأثیری بر زمان بندی بررسی واکسن فایزر و تأیید آن برای استفاده در کشورهای اروپایی نخواهد گذاشت و اطلاعات شخصی هیچ یک از مشارکت کنندگان در تزریق آزمایشی واکسن این شرکت به دست هکرها نیفتاده است.
رگولاتوری دارویی اتحادیه اروپا مستقر در آمستردام قول داده است در مورد تأیید مشروط واکسن Pfizer-BioNTech تا 29 دسامبر تصمیم بگیرد.
کانادا روز چهارشنبه آخرین کشوری بود که استفاده از واکسن Pfizer-BioNTech را تایید کرد، درست یک روز پس از آنکه انگلیس دستور اولین تزریق واکسن مصوب را صادر کرد.
هنوز هیچ اطلاعات تکمیلی مانند عامل یا عوامل این حمله، زمان وقوع و میزان اطلاعات سرقت شده مشخص نیست و هیچ فرد و گروهی هم مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است. بر اساس اعلام رگولاتوری دارویی اتحادیه اروپا برخی اسنادی که به دست هکرها افتاده مربوط به مجوزهای رگولاتوری برای تأیید استفاده از واکسن کرونای فایزر است و این اسناد برای دیگر کشورها و شرکتهایی که در تلاش برای تولید واکسن یادشده هستند، ارزشمند است.
هکرها اسنادی را به سرقت بردهاند که در آنها اطلاعاتی در مورد ماهیت واکسن کرونای Pfizer-BioNTech، نحوه عملکرد آن در بدن، میزان کارآیی، خطرات و عوارض آن و برخی دستورالعملهای دیگر وجود دارد. همچنین فهرستی از همکاران فایزر در تولید واکسن کرونا در این اسناد وجود داشته که ممکن است آنها را در معرض حمله سایبری قرا دهد.
نظرها