اینترنت کدام دانشگاه‌ها رایگان شده است؟ اپراتورها از این موضوع بی‌خبر هستند!

رسانه کلیک - پس از تصمیم به برگزاری کلاس‌های دانشگاه‌ها به‌صورت مجازی به دلیل گسترش ویروس کرونا در کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت علوم، وعده‌ اینترنت رایگان برای آموزش مجازی دادند اما به تازگی اپراتورها نسبت به این موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند.

اینترنت کدام دانشگاه‌ها رایگان شده است؟ اپراتورها از این موضوع بی‌خبر هستند!

پس از به پایان رسیدن تعطیلات نوروزی و اجباری شدن حضور در کلاس‌های مجازی دانشگاهی، در رایگان شدن تعرفه سایت‌های دانشگاهی و آموزشی تعللی صورت گرفت که حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره علت تاخیر در اجرایی شدن این موضوع اظهار کرد: «وزارت علوم لیستی شامل آدرس، آی‌پی، نام دامنه و اطلاعات کامل را اعلام کرد که اپراتورها بتوانند این اطلاعات را روی سیستم‌هایشان تنظیم کنند و ما منتظر کامل شدن لیست بودیم.»

پس از آن اعلام شد در سنجش از ۶۰ مرکز، ۹۰ درصد دانشگاهیان اینترنت رایگان برای آموزش‌های مجازی دریافت کردند و اگر کسی اینترنت رایگان دریافت نکرده مشکل در ارائه مدارک بوده است. محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز چند روز پیش از تمدید اینترنت رایگان دانشگاهی و استفاده از سامانه‌های آموزش مجازی برای یک ماه دیگر خبر داد.

از طرفی ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تاکنون اقدامات لازم برای درج اطلاعات ۱۴۹۳ سامانه مرکز علمی و دانشگاهی و پیکربندی اعمال ترافیک رایگان انجام شده است، عدم تطابق کامل اطلاعات واصله‌ سامانه‌ها با سامانه‌های انتهایی که محتواهای آموزشی روی آن‌ها بارگذاری شده را از علل عوامل اعمال نشدن ترافیک رایگان برای برخی دانشگاه‌ها اعلام کرد.

در این راستا لیست دانشگاه‌هایی که باید ترافیک رایگان برای آنها اعمال شود، اعلام شد. برای اطلاع از اسامی مراکز علمی و دانشگاهی می‌توانید روی این لینک کلیک کنید.

اپراتورها از رایگان بودن اینترنت آموزش مجازی دانشگاه‌ها بی‌اطلاع هستند

محمدحسین ساعی رئیس دانشگاه سوره در رشته توئیتی در پاسخ به توئیت محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر تمدید یکماه دیگر استفاده رایگان دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، اساتید و دانشجویان از سامانه‌های آموزش مجازی، گفت: جناب وزیر، به جِدّ می‌توان گفت که میلیون‌ها دانشجو، طلبه و استاد مخاطب این توئیت شما هستند و می‌توانند درباره آن هم قضاوت کنند، اما واقعاً خوب نیست مساله‌ای این چنین که دو وزیر و چند معاون وزیر به صراحت درباره آن در رسانه‌های رسمی صحبت کرده‌اند، بعد از ۱ ماه چنین معطل بماند.

وی افزود: جناب وزیر، بهتر است خودتان هم با اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت تماس بگیرید و ببینید که آیا این وعده داده شده از سوی دو وزیر مهم این کشور، برای ارائه اینترنت رایگان برای سامانه‌های آموزش مجازی، اجرایی شده است یا خیر؟ مطمئن باشید که همگی ابراز بی اطلاعی می‌کنند.

رئیس دانشگاه سوره با ارائه نمونه‌هایی از تماس با برخی اپراتورها که از رایگان شدن اینترنت سامانه‌های آموزش مجازی دانشگاه‌ها اظهار بی اطلاعی می‌کردند، افزود: دوستانی هم که این توئیت را می‌بینند با بقیه اپراتورهایی که دسترسی دارند، تماس بگیرند و از آنها درباره رایگان شدن ترافیک سامانه‌های آموزشی دانشگاه خود بپرسند و فایل صوتی مکالمه خود را ذیل همین توئیت به اشتراک بگذارند تا ببینیم واقعاً این وعده مهم و فراگیر، محقق شده است یا خیر؟

رئیس دانشگاه سوه خطاب به وزیر ارتباطات اعلام کرد: پیشنهاد می‌کنم مساله‌ای با این سطح از فراگیری و اهمیت را شخصاً تا حصول نتیجه مطلوب نهایی، پیگیری کنند، امیدوارم در پیگیری امور مسلمین و حق‌الناس موفق و سربلند باشید.

سید علی اکبر صفوی مسئول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم نیز در خصوص صحبت‌های وزیر ارتباطات مبنی بر دسترسی دانشگاه‌های کشور به خدمات آموزشی آنلاین نیز گفت: از نظر ابلاغ به اپراتورها درست می‌گویند ولی اینکه دقیقاً اپراتورها اعمال کرده‌اند یا خیر و یا اگر اعمال کرده‌اند چگونه دانشگاه می‌تواند ببیند اعمال شده جای سوال است.

باید دید داستان اینترنت رایگان برای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی تا چه زمانی به نتیجه نهایی خواهد رسید. توجه داشته باشید که اگر اسم مرکز آموزشی شما در لیست اسامی مراکز علمی و دانشگاهی قرار دارد اما ترافیک رایگان برای شما اعمال نمی‌شود، می‌توانید موضوع را به رگولاتوری اعلام کنید تا پیگیری شود.

ارسال نظر