دز چهارم واکسن کرونا را بزنیم یا نه؟

با توجه به تحقیقات انجام شده، عموم افراد نیازی به تزریق دز چهارم واکسن کرونا ندارند. البته تقویت‌کننده برای سالمندان توصیه می‌شود.

دز چهارم واکسن کرونا را بزنیم یا نه؟

به تزریق دز چهارم واکسن کرونا نیاز است؟

نتایج مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که شاید تزریق دز تقویت‌کننده برای ماه‌ها یا حتی سال‌ها لازم نباشد. به احتمال بسیار زیاد، افراد باید در آینده به زندگی با ویروس کرونا عادت کنند. اما سؤالی که ذهن آن‌ها را درگیر می‌کند زمان دریافت دزهای تقویت‌کننده واکسن کرونا است.

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که دوز سوم واکسن کرونا یا حتی دو دوز اول آن، برای ایجاد مصونیت طولانی‌مدت در برابر نوع شدید بیماری کووید-19، بستری شدن در بیمارستان و مرگ‌ومیر ناشی از آن کافی است.

متخصصان بر این باور هستند که اگرچه افراد بالای ۶۵ سال یا کسانی که در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 قرار دارند، می‌توانند با دریافت دوز چهارم واکسن کرونا از مزایای آن بهره‌مند شوند، ولی ممکن است دریافت آن برای اکثر افراد ضروری نباشد. مقامات بهداشتی آمریکا نیز اعلام کرده‌اند که دریافت دوز چهارم واکسن کرونا برای عموم مردم توصیه نمی‌شود.

مطالعات پیشین انجام شده نشان می‌دهد که سویه امیکرون ویروس کرونا قادر است آنتی‌بادی تولیدشده در بدن افراد پس از دریافت واکسن‌های کرونا را خنثی کند. البته دوز سوم واکسن‌های mRNA که توسط شرکت‌های فایزر و مدرنا طراحی و تولید شده‌اند، بدن را وادار به تولید پادتن‌های بسیار متنوعی می‌کند. نتایج بررسی‌های اخیر نیز نشان می‌دهد که خنثی کردن این پادتن‌ها توسط هر نوع سویه ویروس کرونا دشوار خواهد بود.

منبع: ایمنا

ارسال نظر