کد خبر:1316188
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

رصد سیاره فراخورشیدی نایاب با میزان زیاد آب بطور اتفاقی!

سیاره فراخورشیدی با میزان زیاد آب

یک سیاره‌ فراخورشیدی نادر که هیچ نمونه‌ی شناخته‌ شده‌ی مشابهی ندارد بطور تصادفی توسط ماهواره‌ی "چیاپس" (CHEOPS) رصد شده است .

به نقل از تک‌اکسپلوریست،  ماهواره‌ی "چیاپس" که به دنبال دو سیاره‌ی فراخورشیدی دیگر در منظومه‌ی دیگری بود، به طور تصادفی موفق به رصد این سیاره‌ی نادر شد.

این سیاره‌ که "Nu۲ Lupi d" نام دارد در فاصله‌ی ۵۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی گرگ قرار گرفته است و به دور ستاره‌ای به نام "Nu۲ Lupi" می‌چرخد. این سیاره‌ ۲.۵ برابر از زمین بزرگ‌تر است و جرم آن ۹ برابر زمین است.

دانشمندان از داده‌های قدیمی سایر رصدها و مدل‌سازی‌ها استفاده کردند تا چگالی و ترکیبات این سیاره و سیارات همسایه آن را بیابند. آن‌ها دریافتند که درون این سیاره سنگی است و میزان بسیار بیشتری آب نسبت به زمین دارد. با این حال آب موجود در این سیاره مایع نیست و یخ پرفشار و بخار آب با دمای بالا این سیاره را تبدیل به مکانی غیرقابل سکونت کرده است.

در سال ۲۰۱۹ ستاره‌شناسان سوئیسی اعلام کردند که موفق به کشف سه سیاره فراخورشیدی در اطراف ستاره‌ای درخشان و مشابه خورشید شده‌اند. این سه سیاره جرمی بین زمین و نپتون داشتند و هر ۱۲، ۲۸ و ۱۰۷ روز به دور ستاره‌ی خود می‌چرخیدند.

یان الیبرت(Yann Alibert) استاد اخترفیزیک از دانشگاه برن و یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: ما دو سیاره‌ی دیگر را می‌شناختیم و به همین دلیل تلسکوپ "چیاپس" را برای رصد به سمت این منظومه قرار دادیم.

دیوید ارنرایچ(David Ehrenreich)، استاد دانشگاه ژنو و دانشمند این ماموریت می‌گوید:  به دلیل دور بودن این سیاره از ستاره‌ی مادر، میزان تشعشعات خورشیدی که به آن می‌رسد نسبت به سایر سیارات کمتر است و هرچه یک سیاره تشعشعات کمتری دریافت کند در طول زمان تغییر کمتری می‌کند و می‌تواند  اطلاعات بهتری نیز از منشا خود ارائه دهد.

با این حال تاکنون سیارات این چنینی کمی کشف شده است و از آن جا که نور کمی از آن‌ها به زمین می‌رسد بررسی آن‌ها دشوار است اما این ستاره‌ای که این سیاره‌ به دور آن می‌چرخد به زمین نزدیک است، بنابراین مطالعه آن نیز آسان‌تر است.

فتوبمب به حالتی گفته می‌شود که در حین عکسبرداری شی دیگری ناگهان وارد تصویر می‌شود. این اتفاق برای تلسکوپ "چیاپس" رخ داد. زمانی که ماهواره‌ی "چیاپس" در حال تصویربرداری از منظومه‌ای در فاصله‌ی ۵۰ سال نوری بود این سیاره ناگهان وارد تصویر شد.

منبع: ایسنا

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
ذخایر آب جدید در ماه کشف شد

دانشمندان با کشف منابع جدید آب در کره ماه می‌گویند این آب‌های حبس شده در...

ایلان ماسک: به‌زودی فقط توییت کاربران تأییدشده در زبانه For You توییتر پیشنهاد داده می‌شود

ایلان ماسک ادعا می‌کند که این کار تنها راه مقابله با بات‌ها است.

مایکروسافت تیمز جدید معرفی شد

مایکروسافت تیمز جدید از نظر عملکرد بسیار سریع‌تر و سبک‌تر شده است و حالا...

شهر استثنایی گمشده در اعماق اقیانوس

 دانشمندان موفق به کشف شهری گمشده در اعماق دریا شده اند که چیزی شبیه به آن...

نوکیا، اوپو را از بازارهای اروپا بیرون می‌کند

آن‌طور که به‌ نظر می‌رسد اوپو به‌ دلیل نقض پتنت‌های نوکیا مجبور شده است با...

چگونه خلافی عدم تمدید بیمه شخص ثالث را از اینترنت بگیریم؟

پلیس راهنمایی و رانندگی برای اینکه بتواند نظم بیشتری در جامعه برقرار کند و...

خروج کامل اینتل از بازار 5G؛ کسب‌وکار مودم‌های نسل پنجم به مدیاتک واگذار می‌شود

اینتل می‌گوید کار توسعه مودم‌های 5G را متوقف خواهد کرد تا تمرکز خود را روی...

پایان اشتراک ارزان گیم‌پس

مایکروسافت دیگر اشتراک ۱ دلاری گیم پس را ارائه نمی‌دهد و مشترکان جدید...

ایلان ماسک به دنبال مقصر افشای کد منبع توییتر در اینترنت

مطابق درخواستی که توییتر برای دادگاه فرستاده است، ظاهراً بخش‌هایی از کد...

رونمایی از مودم 5G اگزینوس مودم 5300 سامسونگ

مودم جدید سامسونگ با لیتوگرافی 4 نانومتری تولید شده و احتمالاً در تراشه پیکسل...