بیانیه رسمی دیوار؛
علت محکومیت به حبس مدیرعامل دیوار چه بود؟
وب سایت رسمی دیوار دقایقی پیش از محکومیت مدیرعامل خود، اشکان میرآرمندهی خبر داد و بیانیهای را در این باره منتشر کرد.
محکومیت مدیرعامل دیوار
مدیرعامل دیوار، اشکان میرآرمندهی به اتهام «فراهم آوردن موجبات فساد و فحشاء از طریق جذب زنان تنفروش» در دادگاه تجدیدنظر تهران به حبس قطعی محکوم شد.
این شرکت در وبسایت رسمی خود بیانیه زیر را در مورد این محکومیت منتشر کرد و اعلام کرد که حداکثر تلاش خود را برای نقض این حکم در بالاترین سطح دستگاه قضایی انجام خواهد داد.
«متاسفانه بهرغم پیگیریهای حقوقی و قانونی متعدد، حکم مجازات زندان برای مدیرعامل دیوار، اشکان میرآرمندهی، در دادگاه تجدیدنظر تهران تایید شد. عنوان اتهامی این حکم «فراهم آوردن موجبات فساد و فحشاء از طریق جذب زنان تنفروش» است؛ این در حالی است که خدمات دیوار همواره تحت قوانین موجود در کشور و نظارت نهادهای ذیربط بوده است. در این پرونده نیز آگهیهای موضوع اتهام دارای هیچ محتوای غیرقانونی نبوده و محکومیت دیوار صرفا بر اساس اقداماتی است که اشخاص ثالث در فضای خارج از این پلتفرم انجام دادهاند.
دیوار همواره تلاش کرده تا جای ممکن از انتشار محتوایی که حتی شائبه انگیزههای نامناسب دارند جلوگیری کند و به همین دلیل صرفا در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۶ میلیون آگهی (۲۰ درصد آگهیهای بررسی شده) به دلیل نقض قوانین، گزارش کاربران یا دستور قضایی رد شده است. بدیهی است دیوار امکان بررسی انگیزه، سوءنیت و سابقه احتمالی یکایک ۴۴ میلیون کاربر استفادهکننده از این پلتفرم را ندارد و به همین دلیل باید بین مسئولیت پلتفرم و کاربر آگهیدهنده تمایز حقوقی قائل شد.
دیوار ضمن ابراز تاسف شدید از صدور حکم قطعی حبس برای مدیر عامل مجموعه و ابراز نگرانی از تبعات آن بر عملکرد خود، همکاران و سایر کسبوکارهای اینترنتی، بیش از هر چیز نگران تاثیری است که این حکم بر امید و انگیزه جوانان متخصص این سرزمین میگذارد. با این حال ما کماکان تلاش میکنیم از معدود ظرفیتهای حقوقی باقیمانده استفاده کنیم تا این حکم توسط بالاترین سطح دستگاه قضایی نقض شود.
دیوار پلتفرمی است که در آن آگهیگذار و مخاطب آگهی بهتناسب نیاز خود از آن بهره میبرند؛ دیوار بررسی محتوای آگهیها و رعایت حدود قانون در آن را مسئولیت خود میداند، با این حال، آنچه بین آگهیگذار و مخاطب آگهی در فضای حقیقی و خارج از دیوار روی میدهد، در کنترل و به عهده دیوار نیست. آیا میتوان با وقوع تخلف یا ارتکاب جرم توسط یک کاربر تلفن همراه، قائل به مسئولیت جزایی اپراتور بود؟
مدیرعامل دیوار در حالی به حبس محکوم شده است که دیوار دغدغه خدمترسانی به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار کسبوکار در سراسر ایران و اشتغالزایی مستقیم برای بیش از ۱۱۰۰ نفر از جوانان کشور را در سر داشته و دارد. صدور این رای لطمات غیرقابل جبرانی به صنعت کسبوکارهای اینترنتی خواهد زد چرا که در حال حاضر بخش بزرگی از کسبوکارهای اینترنتی به صورت پلتفرمی عمل میکنند و این حکم میتواند هشداری برای همه فعالان صنعت باشد. وقتی با کسبوکاری که به بهبود شغل و زندگی میلیونها نفر از مردم ایران یاری رسانده، مانع مهاجرت جوانان از کشور شده و به تسهیل و توسعه کسبوکار مردم بهویژه در ایام شیوع کرونا کمک کرده است، به آسانی چنین برخوردی میشود، آیا انگیزهای برای کارآفرینی و اشتغالزایی باقی میماند؟»
همه روزه هزاران فیلم مستهجن با استفاده از امکانات اینترنت شرکت مخابرات و سایر اپراتورها توسط برخی کاربران دانلود می شود. بنابر این مدیران شرکت مخابرات و اپراتورها هم باید به جرم مساعدت و فراهم ساختن شرایط انجام یک جرم آشکار مجازات شوند. در واقع از یک زاویه، می توان گفت اپراتوها توزیع کنندگان عمده فیلم های مستهجن هستند!!!
به نظر من حکم مسخره ای است. یادمونه که یه مدت کلید واژه کارهای نامشروع درخواست فروش گوسفند زنده بود. بدبختی اون موقعی بود که واقعا دنبال گوسفند زنده می گشتی و وقتی به شماره تلفن های ثبت شده زنگ می زدی، داستان شروع میشد و بهت می گفتند اگه گوسفند میخوای به شماره های دیگه زنگ بزن، اینجا … داریم.
واقعا کنترل همه چیزهایی که به صورت مجازی فروخته می شوند کار سختی است.
این است صیانت از فضای مجازی و حمایت از پلتفرم داخلی …
اونیکه موشک زد به هواپیما به چی محکوم شد؟
بی دلیل نیست کشورهای جهان اولی گوگل و اپل و ماکروسافت و توئیتر و اینستا و غیره دارند و کلی سرمایه به کشورشون سرازیر کردند و ما نداریم یه عده که معنی همین جمله را نیز برای حفظ نظرات و اعتقادات شخصی خود تحریف میکنند به جای اینکه فکر منافع کلان و بلند مدت مردمی باشند
چاقو فروشهام باید بگیرن چون وسیله اشون باعث قتل میشه و خودرو و موتور سازیم ممنوع چون ماشین و موتور وسیله سرقته و و و … اینجوری جلوی پیشرفت گرفته میشه و جزو حکم های نادره در دنیای تکنولوژی
اینجا دقیقا چه اتفاقی افتاده؟ بذارید سناریو رو یه بار تو ذهنم مرور کنم. یعنی یه کاربر اومده تو دیوار کسب و کار نامشروع راه انداخته بعدش یه عده پلتفرم رو به نقض قوانین اسلامی متهم میکنن؟ و دلیل اصلی این اتهام هم اینه که دیوار نتونسته به اندازه کافی و اونقدر که باید و شاید، کنترل کاربرهاش رو به دست بگیره تا مدیرانش قبل از وقوع هر جرمی تو یکی یا چند تا از حسابهای کاربری این نرمافزار متوجه داستان بشن؟
اگه موضوع همینه که باید یکی یا منو از اشتباه در بیاره یا اصلا سکوت اختیار کنم و از حماقت برخی افراد چیزی نگم. چون به نظر من حتی تو بزرگترین شرکتهای فناورمحور دنیا هم در حال حاضر این امکان وجود نداره یه دانشمند نخبه پیدا بشه که بتونه یه ساز و کار دقیق نرمافزاری رو از صفر تا صد طوری طراحی و پیادهسازی کنه که (نمیگیم تو لحظه، که اصلا به صورت روزانه، ماهانه و اصلا سالانه و غیره) نقشه شوم مجرمان سایبری و غیرسایبری رو نقش بر آب کنه!
یه مقدار دقیقتر و در عین حال سادهتر توضیح میدم تا عقل ناقص هر انسانی بتونه درکش کنه؛ به نظرم الگوریتم فوقالذکر با استفاده از تکنیکهای هوش مصنوعی که تحلیل منطقی تصاویر متحرک یا حتی درک زبانهای انسانی فقط بخشی از خدماتش هستن و تلفیق اون تکنیکها با علوم دادهکاوی باید بتونه به این هدف مدیران پلتفرم جامه عمل بپوشونه؛ که از قضا فکر نمیکنم این هدف منافاتی با اهداف هیچ دولتی داشته باشه.
از زاویه دید خودم که به قضیه محکومیت مدیر دیوار به حبس نگاه میکنم، فقط میتونم یه نصیحت به برادرهای مملکتم بکنم؛ قضیه مدیر عامل دیوار پبچیدهتر از اونی هست که بشه راحت بهش فکر کرد چه برسه به این که راحت راجع بهش حکم داد.
در هر صورت، قضاوت در مورد این قضیه رو فعلا باید سپرد به قضات مربوطه تا در مورد آن به خوبی بیندیشند.
راههای ارتباطی با یادداشتگذار:
https://t.me/gibbet
فراهم آوردن موجبات فحشاء و فساد اسمش چیز دیگری است که گفتن واژه دقیقش اینجا جایز نیست و این کار بد است و باید هم جرم تلقی شود
گنه کرد در بلخ آهنگری
به شوشتر زدن سر مسگری !!!!!!!
این انصاف نیست چنین انسانی که با برنامه اش خدمت به مردم را کرده این چنین برخورد شود. متاسفانه اینجا ایران است