سرعت زمین و منظومه شمسی در فضا چقدر است؟

رسانه کلیک - زمین دائما در حال حرکت است. همانطور که در حال گردش به دور خورشید است، روی محور خود نیز می‌چرخد؛ همچنین حرکتی به دور کهکشان راه‌شیری همراه با منظومه شمسی دارد. به نظر شما سرعت زمین چقدر است؟

سرعت زمین و منظومه شمسی در فضا چقدر است؟

به عبارت دیگر، سرعت چرخش زمین روی محور خود چقدر است و سرعت آن به دور خورشید چه میزان محاسبه شده است؟ برای رفتن حتی فراتر از آن، منظومه شمسی با چه سرعتی به دور کهکشان راه شیری می‌چرخد؟

اکنون که سر شما دقیقا مانند زمین می‌چرخد، بیایید با خود سیاره شروع کنیم. زمین تقریبا هر 24 ساعت یک بار (یا به طور دقیق هر 23 ساعت 56 دقیقه 4 ثانیه) حول محور خود می‌چرخد. ابعاد زمین 40،070 کیلومتر است، بنابراین هنگامی که فاصله را بر زمان تقسیم می‌کنید، متوجه می‌شوید که این سیاره با سرعت 1670 کیلومتر در ساعت به دور خود می‌چرخد!

طبق گزارش وبلاگ Ask Ask Astronomer، سرعت زمین هنگام چرخش به دور خورشید 110،000 کیلومتر در ساعت است. دانشمندان می‌دانند با طی مسافتی که زمین به دور خورشید می‌پیماید و تقسیم آن بر مدت زمانی که زمین برای پیمودن روی مدار خود نیاز دارد، می‌توانند این محاسبات را انجام دهند. در حقیقت گردش زمین حول محور خورشید 365 روز طول می‌کشد.

یک ستاره‌شناس درباره نحوه این محاسبات توضیح داد: «برای محاسبه فاصله زمین از خورشید، دانشمندان نیاز به اندازه‌گیری محیط یک دایره دارند. ما می‌دانیم که زمین به طور متوسط ​​حدود 149.6 میلیون کیلومتر از خورشید فاصله دارد و می‌دانیم که زمین در مسیری دایره‌ای حرکت می‌کند؛ البته به طور دقیق‌تر باید بگوییم که این مسیر کمی بیضوی است، اما انجام محاسبات با فرمول دایره آسان‌تر است. فاصله بین خورشید و زمین، شعاع دایره محسوب می‌شود. برای بدست آوردن محیط این دایره، از معادله شعاع 2 * Π * یا 2 * 3.14 * 93 میلیون مایل استفاده می‌شو. پس از محاسبه محیط (فاصله زمین در یک مدار در اطراف خورشید)، سرعت مداری آن را نیز می‌توان تعیین کرد.»

در منظومه شمسی که تمام سیارات و دیگر اجزای آنها به دور خورشید می‌چرخند، حرکت دیگری نیز وجود دارد! این حرکت مختص به کهکشان راه شیری است؛ در واقع همه ما به دور مرکز کهکشان می‌چرخیم! کیتی مک، اخترفیزیکدان نظری در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی می‌گوید: «دانشمندان می‌دانند کهکشان راه شیری در حال چرخش به دور یک مرکز کهکشانی است که براساس مشاهدات ستاره‌های دیگر انجام شده است. اگر به نظر می‌رسد ستارگان بسیار دور در حال حرکت هستند، دلیل آن حرکت منظومه شمسی در مقایسه با موقعیت نسبتا دور ستارگان دیگر است.»

زمین با چه سرعتی

مک برای تشریح این مفهوم افزود: «اگر من شروع به راه رفتن کنم، می‌توانم بگویم که در حال حرکت هستم زیرا ساختمان‌هایی که از آنها عبور می‌کنم، به نظر می‌رسد در حال حرکت هستند، اما اگر از جلو به پشت من نگاه کنید، این حرکت کمی کندتر به نظر می‌رسد زیرا از ساختمان‌ها دورتر می‌شوم، اما در هر صورت من نسبت به موقعیتم، همچنان در حال حرکت هستم!»

جدا از سرعت زمین به دور خود و حول خورشید، دانشمندان با مطالعه حرکات سایر ستارگان نسبت به خورشید متوجه شدند که منظومه شمسی با سرعت 720 هزار کیلومتر در ساعت به دور مرکز کهکشان راه‌شیری می‌چرخد!

همچنین تمام کهکشان راه‌شیری توسط سایر ساختارهای عظیم مانند کهکشان‌های دیگر و خوشه‌های کهکشانی در جهات مختلف کشیده می‌شود. دانشمندان می‌توانند بگویند که منظومه شمسی بر اساس حرکت نسبی سایر ستارگان در حال حرکت است، آنها می‌توانند از حرکت نسبی کهکشان‌های دیگر برای تعیین سرعت حرکت راه‌شیری در جهان استفاده کنند.

مک در ادامه توضیحاتش گفت: «همه چیز دائما در حال حرکت است، ارگانیسم‌های زنده روی سطح زمین این احساس را ندارند به همین دلیل مسافران هواپیما احساس نمی‌کنند که صدها مایل در ساعت در هوا حرکت می‌کنند. فقط وقتی هواپیما بلند می‌شود، مسافران با سرعت گرفتن در باند و بلند شدن، شتاب هواپیما را احساس می‌کنند. این احساس وزنی ناشی از تغییر سریع سرعت هواپیما است. اما هنگامی که هواپیما در ارتفاع پرواز می‌کند، مسافران سرعت صدها مایل در ساعت را احساس نخواهند کرد زیرا سرعت تغییر نمی‌کند.»

در واقع، مسافران سرعت را احساس نمی‌کنند زیرا این مسافران در واقع با همان سرعت و جهت یا سرعت هواپیما در حال حرکت هستند. تنها در صورتی مسافران ممکن است متوجه حرکت خود و هواپیما شوند که از پنجره هواپیما شاهد عبور مناظر باشند.

ما انسان‌ها روی کره خاکی نمی‌توانیم سرعت زمین را احساس کنیم. همچنین متوجه حرکت زمین به دور خورشید نمی‌شویم، چرا که سیاره ما با سرعتی ثابت به دور خورشید در حال گردش است.

ارسال نظر