ساخت فیلتری جدید برای حذف آرسنیک از آب آشامیدنی

آب آشامیدنی سالم یکی از نیازهای اولیه بشر به حساب می آید، که دست یابی به آن برای همه افراد به آسانی میسر نیست. آلاینده های بسیاری کیفیت آب آشامیدنی را پایین می آورند؛ آرسنیک متداول ترین و خطرناک ترین آن است. فیلتری که به تازگی ابداع شده که قابلیت جذب و حذف این آلاینده خطرناک را داراست. 

ساخت فیلتری جدید برای حذف آرسنیک از آب آشامیدنی

به گزارش کلیک - بحران آب آلوده یکی از پدیده هاییست که مردمان بسیاری از مناطق را به خود درگیر کرده است. آب های آلوده ای که بیماری های بسیار خطرناکی را در برای مصرف کنندگان در پی دارند. محققین با انجام آزمایشات گسترده به نتایج جالبی در مورد آلاینده ها و سموم موجود در آب آشامیدنی دست یافته اند.
آمارها نشان داده اند یکی از شایع ترین مسمومیت ها بر اثر آرسنیک موجود در آب آشامیدنی بوده است. آرسنیک؛ یکی از آلاینده های طبیعیست که بیش از ۱۳۷ میلیون نفر را در ۷۰ کشور جهان به مسمومیت کشانده است. با نتایج به دست آمده از آزمایش ها، محققان بر آن شدند تا تحقیقات گسترده ای جهت تکمیل پروژه "آب آشامیدنی سالم و در دسترس، حق همه" را به انجام رسانند. در راستای این پروژه دانشمندان و محققان استرالیایی دستگاهی را با قابلیت فیلتر و حذف آرسنیک از آب آشامیدنی را ابداع کرده اند.
محققان معتقدند، روش ابداعی دانشمندان به نسبت روش های مرسوم بسیار به صرفه تر، در دسترس تر و موثرتر بوده است. روش قبلی مورد استفاده در تصفیه آب، روشی نسبتا گران و با دسترسی بسیار سخت به حساب می آید. این روش که به تبادل یون یا اسمز معکوس معروف است در کشورهای در حال توسعه که به شدت مورد نیاز است، کمترین کاربرد را داراست.

تکنولوژی که دنیا به آن نیاز دارد
تیمی از محققان استرالیایی " دانشگاه تکنولوژی سیدنی" (UTS)، با همکاری تیمی از محققان ویتنامی "دانشگاه ملی ویتنام" (Vietnam National University) و همچنین آکادمی علم و صنعت این کشور، تحقیقات گسترده ای را در زمینه مسمومیت آرسنیک در آب آشامیدنی آغاز کرده اند.
به گفته محققان استرالیایی، مسمومیت با آرسنیک به کندی صورت می گیرد به این صورت که ممکن است مصرف کننده مدت های مدید از یک نمونه آب استفاده کند اما اثرات و عوارض این نوع مسمومیت بسیار جدی تلقی می شود. بر همین اصل دانشمندان و محققان دست به طراحی تکنولوژی زده اند که تشخیص و حذف این آلاینده سمی را بسیار آسان و در دسترس ساخته اند.
به گفته مدیر طراح تیم تحقیقاتی، فیلتر تصفیه از یک مخزن نسبتا بزرگ، جداره درونی و یک کارتریج جاذب ساخته شده از مواد بازیافتی در مناطق طراحی شده است. عملکرد این سیستم تصفیه جذب آرسنیک و آلاینده ها و همچنین حذف آن از آب آشامیدنیست که کیفیت آب را بسیار بالا می برد.
نکته بسیار جالب در مورد روش کار این مخزن تصفیه آب، کم مصرف بودن آن نسبت به نمونه های مشابه است برای مثال برای راه اندازی لازم نیست انرژی های پر هزینه را به کار ببریم، این مخزن با انرژی خورشیدی، جاذبه و حتی به صورت دستی نیز کارایی دارد.
فیلتر درونی مخزن قابلیت بهره وری تا ۳ سال مداوم را دارد اما کارتریج جاذب به دلیل جذب مواد آلاینده ترجیحا هر ۳ تا ۶ ماه تعویض می شود. ضایعات به جا مانده از این سیستم تصفیه نیز قابل بازیافت خواهد بود.
کارشناسان علاوه بر کارا بودن این روش فیلتر و حذف آرسنیک، بر به صرفه و چند جانبه بودن آن نیز تاکید دارند. مواد سازنده این مخزن نسبت به شرایط موقعیت قرارگیری و ساخت آن متغیر خواهد بود، بنابراین می توان ساخت و استفاده از این مخزن را به گونه ای اشتغال زایی برای بومیان نیز دانست.
آرسنیک و آلاینده های از این دست تاثیر بسیار منفی بر سلامت مصرف کنندگان در دراز مدت خواهد داشت. از این رو دولت ها در تلاش برای بهره گیری از روشی به منظور در اختیار گذاشتن آبی سالم و گوارا به دور از آلاینده ها برآمده اند.

ارسال نظر