کد خبر:1102617
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

امکان ترجمه زبان دلفین ها تا سال ۲۰۲۱ وجود دارد

تصویر شاخص

دلفین ها از جمله پستاندارانی هستند که به عقیده اکثر قریب به اتفاق دانشمندان دارای سیستم ارتباطی پیچیده ای هستند. تاکنون دانشمندان زیادی سعی در درک زبان دلفین ها و درک افکار آن ها داشته اند. اما اخیراً شرکت Gavagi با مشارکت موسسه KTH Royal در حال بررسی زبان دلفین ها با استفاده از سیستم هوش مصنوعی هستند.

به گزارش کلیک، در یک استارتاپ سوئدی به نام Gavagai AB یکی از شرکت های فعال در حوزه تکنولوژی که زیر شاخه یکی از شرکت های فعال در حوزه علوم کامپیوتر در سوئد است و تا کنون توانسته بیش از ۴۰ نوع زبان انسانی زنده دنیا را توسط نرم افزار های خود تحلیل و تفسیر نماید، شرکت داشته است. اما اکنون محققان موسسه KTH Royal با مشارکت Gavagai AB در تلاش برای طراحی و ساخت سیستمی هستند که با استفاده از آن بتوانند افکار و ذهن دلفین ها را بخوانند.

این تیم تحقیقاتی از اصواتی که دلفین های پارک های وحش تولید می کرده اند برای تحقیقات خود استفاده می کنند. در واقع این ضبط می شوند و سپس توسط سیستم هوش مصنوعی Gavagai تحلیل و رمز گشایی می شوند. اگر تمام مراحل بر اساس نقشه پیش برود، به احتمال قوی نتیجه به صورت یک دیکشنری به زبان دلفین منتشر خواهد شد. این تیم تحقیقاتی اطمینان دارد که می توانند این کار را به درستی انجام دهند و نتیجه مورد نظر را به دست آورند. آن ها بر این باورند که سیستم هوش مصنوعی Gavagai  بسیار قدرت مند طراحی شده است و از طرفی داده های زیادی از دلفین ها در دسترس است و بنابراین هر چه تعداد این داده ها بیشتر باشد، بررسی و تحلیل و نتیجه گیری دقیق تر خواهد بود.

مؤسس Gavagai و سرپرست این تیم تحقیقاتی، پروفسور جوسی کارلگرن در خصوص این پروژه به خبر نگار بلومبرگ گفته است که این تیم تحقیقاتی امیدوار است تا با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی بتواند زبان و افکار دلفین ها را درک نماید. او در ادامه توضیح داده است که دلفین ها دارای سیستم ارتباطی پیچیده ای هستند اما ما هنوز نمی دانیم که آن ها در مورد چه چیز هایی صحبت می کنند.

موسسه gavagai پیش از این توانسته است بر روی ۴۰ زبان مختلف تحقیقات خود را انجام دهد. تحقیقات آن ها بر پایه تحلیل متون هر زبان قرار دارد. برای تحلیل این متون از یک نرم افزار کامپیوتری استفاده می شود که با داده های این زبان ها آموزش می بیند. این تحلیل و آنالیز شامل بررسی و مقایسه جنبه های مختلفی از زبان از جمله مفاهیم زبانی، نمونه های دیداری و حتی احساسی در هر زبان از این ۴۰ زبان است.

تصویر متن 1

هر چند درک و فهم زبان دلفین ها برای عده ای هدفی عجیب و غیر قابل دسترس باشد اما به همان اندازه می تواند جالب توجه باشد. هر چند یکی از گروه هایی که از این کار فایده زیادی می برند در واقع جانورشناسان باشند اما به نتیجه رسیدن این هدف یعنی فهم زبان و فکر دلفین ها می تواند عواید تجاری زیادی در بر داشته باشد. بسیاری از شرکت های بزرگ مثل آمازون و آلفابت در حال حاضر از تکنولوژی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای پاسخ و رفع سریع مشکلات مشتریان خود استفاده می کنند. اما تحقیق بر روی زبان دلفین ها بر اساس گفته های سرپرست این تیم تحقیقاتی می تواند علاوه بر بالا بردن توانایی سیستم هوش مصنوعی در درک زبان به محققان و پرورش دهندگان دلفین نیز کمک نماید.

در واقع دانشمندان در نظر دارند در صورتی که بتوانند نتایج مثبت مورد نظر خود را از این تحقیق به دست آورند از این نتایج در جهت انجام اهداف کاربردی بیشتری استفاده نمایند.

پیش از این نیز سازمان های دیگری به هدف درک زبان و فکر دلفین ها تحقیقاتی را انجام داده بودند که به نتایجی نیز دست یافته بودند.

همچنین در کنار پروژه درک زبان و فکر دلفین ها محققان به پروژه دیگری در خصوص درک و فهم زبان موجودات فرا زمینی نیز فکر می کنند. شاید یکی از مواردی که دانشمندان را در یافتن حیات فرا زمینی دچار مشکل کرده است عدم توانایی آن ها در بر قراری ارتباط است. چون سیستم هوش مصنوعی Gavagai توانسته است بر روی ۴۰زبان زنده دنیا آزمایش شود و در واقع در مورد ۴۰ زبان زنده دنیا آموزش دیده است از این رو دانشمندان معتقدند می توانند از این توانایی و قدرت در کنار هوش مصنوعی برای بر قراری ارتباط با موجوداتی که زبان خاص خود را دارند استفاده شود.

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
نامه سرگشاده ماسک و 1000 فعال حوزه فناوری: به‌خاطر بشریت توسعه هوش مصنوعی را 6 ماه متوقف کنید

جمعی از فعالان حوزه فناوری در نامه سرگشاده‌ای از آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی...

حالت مطالعه به نسخه دسکتاپ مرورگر گوگل کروم می‌آید

به‌روزرسانی جدید مرورگر گوگل شامل حالت مطالعه می‌شود که برای افزایش تمرکز و...

سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران کاهش یافت

طبق جدیدترین گزارش Speedtest، رتبه اینترنت ثابت و موبایل در فهرست اسپیدتست...

برای نخستین بار در جهان کامپیوتر کوانتومی IBM به یک کلینیک پزشکی اختصاص داده شد

 شرکت آی‌بی‌ام از اولین رایانه کوانتومی جهان که به تحقیقات مراقبت‌های...

قابلیت چت صوتی گروهی به زودی به واتس‌اپ اضافه خواهد شد

واتس‌اپ به شکل منسجم و متمرکز در حال بهبود است. هر چند خیلی از قابلیت‌های...

ذخایر آب جدید در ماه کشف شد

دانشمندان با کشف منابع جدید آب در کره ماه می‌گویند این آب‌های حبس شده در...

ایلان ماسک: به‌زودی فقط توییت کاربران تأییدشده در زبانه For You توییتر پیشنهاد داده می‌شود

ایلان ماسک ادعا می‌کند که این کار تنها راه مقابله با بات‌ها است.

مایکروسافت تیمز جدید معرفی شد

مایکروسافت تیمز جدید از نظر عملکرد بسیار سریع‌تر و سبک‌تر شده است و حالا...

شهر استثنایی گمشده در اعماق اقیانوس

 دانشمندان موفق به کشف شهری گمشده در اعماق دریا شده اند که چیزی شبیه به آن...

نوکیا، اوپو را از بازارهای اروپا بیرون می‌کند

آن‌طور که به‌ نظر می‌رسد اوپو به‌ دلیل نقض پتنت‌های نوکیا مجبور شده است با...