کاهش درصد افزایش حقوق معلمان در طرح رتبه بندی | ۲۵ درصد تبدیل به ۲۰ درصد شد!
توییت جدید دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، یک خبر بد در مورد لایحه رتبه بندی معلمان است. کاهش درصد افزایش حقوق معلمان که دولت و مجلس بر سر آن تفاهم کردهاند.
درصد افزایش حقوق معلمان چقدر کاهش یافت؟
فرج کمیجانی دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی در خصوص آخرین خبرها از نظام رتبه بندی معلمان در تویتیی نوشته است:
«متاسفانه خبرهای بدی از لایحه نظام رتبه بندی معلمان به گوش میرسد. گویا دولت و مجلس تفاهم کردند رتبه بندی را با رقم ١٢٥٠٠ میلیارد تومان با اجرا از ٣١ شهریور ۱۴۰۰ سرهم کنند و در صدها را از ٢٥ درصد به ( ٢٠ درصد برای پایینترین رتبه ) و ٧٥ درصد را به (٦٠ ٪ برای بالاترین رتبه) تنزل دادهاند.
رقمهای قبلی
پیش از این اعلام شده بود: «برابر نظر اعضای کمیسیون برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ۲۵ درصد، مربی معلم ۴۵ درصد، استادیار معلم ۶۰ درصد، دانشیار معلم ۷۰ درصد و استاد معلم ۷۵ درصد به مجموع حقوق، مزایا و فوقالعادههای مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان افزوده میشود.»
همچنین بخوانید: اعلام حداقل و حداکثر افزایش حقوق معلمان در طرح رتبه بندی
دومینوی تقاضای افزایش حقوق کارکنان دولت با تصویب رتبه بندی
غلامحسین کرمی دبیر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در مورد بررسی لایحه رتبهبندی معلمان گفت:
«آقای میرکاظمی؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در جلسه علنی صحن مجلس در رابطه با بررسی لایحه رتبهبندی معلمان گفت که دولت تا ۲۵ هزار میلیارد تومان را به بحث رتبهبندی معلمان اختصاص میدهد و بیش از این مقدار در توان دولت نیست.»
نماینده مردم دشتی و تنگستان در ادامه گفت: «اما به اعتقاد من بودجه لازم برای آن که رتبهبندی با مواد فعلی که در کمیسیون آموزش به تصویب رسیده است بخواهد به درستی اجرا شود قطعاً خیلی بیشتر از این است و من فکر میکنم بودجه لازم حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود. کرمی در پایان با تاکید بر لزوم مهار تورم در کشور گفت: ما نمیتوانیم از یک طرف بحث تورم افسار گسیخته را رها کنیم و صرفا به دنبال افزایش حقوق باشیم، بلکه باید همه جوانب را در کنار هم ببینیم و برای عموم مردم و منافع ملی تصمیم گیری کنیم.»
همسان سازی یا رتبه بندی؟
پس از اصلاح جدید لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون آموزش و توضیحات رئیس این کمیسیون درباره افزایش حقوقها و میزان حداقل حقوقها معلمان به نتیجه رسیده اند که اجرای رتبه بندی فرهنگیان اکثر معلمان در رتبه های یک و دو نهایت سه قرار خواهند گرفت و میانگین افزایشها، همان ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد بود.
بر همین اساس آنها معتقدند چنین افزایشی تاثیری در معیشت آنها نخواهد داشت و بهتر است دولت همسان سازی حقوق معلمان با کارکنان دولت را در دستور کار خود قرار دهد.
بیشتر بدانید: بیانیه اعتراض به طرح رتبه بندی معلمان چه میگوید؟
اکثر فرهنگیان در کدام رتبه قرار میگیرند؟
لایحه رتبه بندی معلمان به زودی در صحن مجلس بررسی خواهد شد. بررسی این لایحه دو روز پیش در کمیسیون اجتماعی به پایان رسید. پس از آن منادی رئیس کمیسیون آموزش از افزایش بین ۲۵ تا ۷۵ درصدی حقوق معلمان خبر داد. به طوری که برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ۲۵ درصد، مربی معلم ۴۵ درصد، استادیار معلم ۶۰ درصد، دانشیار معلم ۷۰ درصد و استاد معلم ۷۵ درصد افزایش حقوق اعمال شود.
اما معلمان میگویند با توضیحاتی که منادی داده است همترازی با ۸۰ درصد حداقل حقوق بعد از اعمال درصدها خواهد بود که عملا تمام معلمان کف حقوقی اعلام شده را رد میکنند. به طوری که شاید در سال اول برای نو معلمان کمی خوب به نظر بیاید اما بعد از دو سال بی اثر میشود.
با توجه به این توضیحات رتبه ۴ و ۵ شامل هر معلمی نخواهد شد و دقیقا مثل طرح دولت نهایت ۱۰ درصد افزایش حقوق حتی کمتر شامل این رتبه ها شوند که آن هم قطعا با شرایط خاص مثل داشتن دکتری و مدیریت و ....خواهد بود.
همچنین اکثر معلمان در رتبه های یک و دو نهایت سه قرار خواهند گرفت که میانگین افزایشها همان ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد بود. معلمان میگویند اجرای رتبه بندی فرهنگیان به هیچ وجه مشکلات معیشتی معلمان را حل نخواهد کرد.
در رتبه بندی معلمان ابتدا همه با توجه به امتیازاتشان در رتبههای پنج گانه قرار میگیرند و از درصدی افزایش بهره مند خواهند شد؛ اما در ادامه برای کف حقوق و تازهاستخدامهایی که غالبا در رتبه آموزشیار مربی قرار میگیرند و شامل ۲۵ درصد افزایش حقوق میشوند امتیاز دیگری نیز وجود دارد تحت عنوان همسان سازی ۸۰ درصدی با کف حقوق هیئت علمیها.
به اینصورت اگر با افزایش ۲۵ درصدی حقوق آنهایی که لیسانس دارند به ۵۹۰۰ یا آنهایی که ارشد دارند به ۶۹۰۰ نرسد، در بندی تحت عنوان تفاوت تطبیق این تفاوت جبران خواهد شد. به عبارتی در هر صورت حداقل حقوق معلم با مدرک کارشناسی ۵۹۰۰ و با مدرک کارشناسی ارشد نیز ۶۹۰۰ میشود.
نحوه اختصاص رتبهها و میزان افزایش حقوق در رتبهبندی معلمان
لایحه رتبه بندی معلمان پس از بررسی در کمیسیون آموزش به صحن علنی مجلس ارجاع شد و به نظر می رسد به زودی در صحن مورد بررسی قرار گیرد. در این میان اما امروز منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس توضیحاتی درباره نحوه قرار گرفتن فرهنگیان در رتبه ها و میزان افزایش هر رتبه در رتبه بندی فرهنگیان ارائه کرد.
به گفته او تشخیص قرارگیری در هر رتبه با هیئت ممیزه استان است. به طوری که ممکن است معلمی با ۲۰ سال سابقه در رتبه ۲ با مربی قرار بگیرد. افزایش حقوق معلمان بین ۲۵ تا ۷۵ درصد خواهد بود.
جزییات افزایش حقوق معلمان پس از رتبه بندی فرهنگیان
علیرضا منادی سفیدان در تشریح نشست (یکشنبه، ۱۸ آبان ) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، عنوان کرد: «بررسی مواد لایحه رتبهبندی مجلس به پایان رسید و این لایحه با اعمال تغییراتی راهی صحن علنی مجلس میشود.»
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس افزود: «برابر نظر اعضای کمیسیون برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ۲۵ درصد، مربی معلم ۴۵ درصد، استادیار معلم ۶۰ درصد، دانشیار معلم ۷۰ درصد و استاد معلم ۷۵ درصد به مجموع حقوق، مزایا و فوقالعادههای مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان افزوده میشود.»
منادی تصریح کرد: «همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون آموزش معلمان نباید از ۸۰ درصد حداقل مجموع حقوق و فوقالعادههای اعضای هیئت علمی، مربی آموزشیار و مربی دانشگاههای وزارت علوم دریافتی کمتری داشته باشند و این بند مهم با نظر کمیسیون باقی ماند.»
وی یکی دیگر از تغییرات لایحه رتبهبندی معلمان را حذف بند مربوط به لزوم تمام وقت بودن معلمان برشمرد و گفت: «با نظر اعضای کمیسیون، موضوع مربوط به تمام وقت بودن معلمان وزارات آموزش و پرورش حذف شد تا نگرانیها از بابت تدریس ۳۰ ساعته معلمان در آموزش و پرورش برای معلمان برطرف شود.»
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از ارائه لایحه رتبهبندی به صحن مجلس خبر داد و یادآور شد: «این لایحه با تغیرات اعمال شده در کمیسیون راهی صحن مجلس خواهد شد.»
منبع: راهبرد معاصر
واقعا جای تاسف دارد که مملکت داری مسئولین بی لیاقت ما بلد نیستن لعنت به همتون خیر دنیا واخرت نبینیدکه هیچ کاری برای رفاه معلمان تاحالا انجام ندایدهربار یه حرف می زنید
بنظرم برای آموزش و پرورش قصد هیچ کاری را ندارید ما دلگرم به این صحبتها نیستیم
چرا که شما در این بدنه قشر مظلوم جامعه نیستید
این طرح ها لوایح مانند جراحیزقورباغه در درس علوم می مانند که بعد از جراحی باید دفنش کرد خسته نباشید دلاور شیر مادر و هیبت پدر حلالت باشد
دم جمهوری اسلامی گرررررم…پدر معلمها رو دارید با این حقوقهای کم…این جماعت باید بمیرند از گشنگی
امثال کمیجانی دیگه نباید ادعایی داشته باشند دولت مورد حمایت کمیجانی برای رتبه بندی 5 هزار در نظر گرفته بود اونم آنقدر طولانی کرد به پایان عمر دولت خود رساند اگه مرد راستگو بودن همان سالهای اول این کار رو می کردند
این دولت 5 هزار رو رساند به 25 هزار بازهم زبان کمیجانی دراز است مردم خیانتهای کمیجانی و حزبشو سالهاست متوجه شدن ودر انتخابات هم نشون دادن یکی یکی هم دارن محاکمه میشن
اگه پولهای اختلاس شده رو برگردئنن سالها مشکل مردم حل میشه
بنظر من اگر میخواهیم که کشور پیشرفته داشته باشیم اولویت اول باید معلم بالاترین حقوق را در جامعه داشته باشد بعد خواهید دید که اینده روشنی در پیش هست در غیر اینصورت هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت وهر روز محتاج کشورهای غربی خواهیم شد
این ۲۰درصد حقوق هم دردی ازمن معلم ۲۴ سال سابقه درمون نمی کنه همون بهتر که اجرا نشه فقط چسبیدن به مدرک دیگه سابقه معلم کشک
این رتبه بندی بدرد عمه ات میخوره منادی ….
بالاخره ما هم بلدیم این پایین چیکار کنیم با دانش آموزان، والدین و در کل با آموزش و پرورش سقوط کرده کشور
پس بچرخ تا بچرخیم
همه فرهنگیان سرکار هستتد
دردهای بی درمان تمام عالم برسر این ادم های بیشعور ونفهم بشه
میخوام بدونم شما از کجا سواد خوندن یاد گرفتید نکنه در اومدین با سواد بودین اب بابا رو بلد بودین بنویسین ، اگه چوب معلم هم خوردی وحالا عقده ای شدی وتلافی میکنی حتما یه خنگ نفهمی بودین
البته مطمین شدم خیلی شما ها ازاین ادمهای مغز یخ زده بودین که حرف تو سرتون نمیشده چون الان نمی فهمین بابا معلم اضافه کار نداره یه ذره حقوق که نصفش خود اداره اش بر میداره واسه کسورات اخه این نفهم ها رو نمیدونم چطور راه میدن تو…. ای خدا ای خدا کجاست چوبت که بزنی به سرشون به زمین گرم بخورن پا نشن
دیگه ای خداتو که گفتی
چوبم صدا نداره ولی بزنم دیگه دوا نداره
ما حقمون دارن میخورن خدا چوبت محکم بزن دردش بفهمن
ما از حق خودمون نمیگذریم
اگر به خاطر تعطیل بودن در تابستان اینقدر معلمان بی مهری می بینند باشه مشکلی نیست تابستان هم می رویم.. هر چند مدیران ومعاونان همین الان هم تابستان سر کار حضور دارند
با سلام و احترام
نیازی به دفاع از حقوق و حقوق فرهنگیان عزیز نیست. شما فقط لطفا محبت بفرمایید در خصوص حقوق و مزایای قشر شریف جامعه بزرگ فرهنگیان صحبت نفرمایید. اگر یه زمانی واقعا توان و جرات دارید، از دریافتی نجومی برخی از مسئولان تراز اول کشور مطالب منتشر بفرمایید.
دم تون گرم.
با احترام نسبت به تمامی معلمان دنیا و ایران. من دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی درس خوندم و دو سال بین معلمین بودم. پس تمام مشکلات اونها رو بین دوستانم دیدم. خواهر و خاله های خودم هم معلم هستند پس مشکلات معلمین رو بین خانواده هم دیدم. خودم هم کارمند هستم. نمیگم معلمین حقوق زیاد میگیرن، اما به خدا نسبت به باقی اقشار جامعه بسیار وضعیت خوبی دارند. خصوصا معلمینی که دانشگاه هایی نظیر فرهنگیان و تربیت دبیر رجایی درس خواندند. یک کارمند از صبح ساعت شش صبح که سوار سرویس کارخانه بیرون شهر بشه تا برگرده منزل میشه حدودا ساعت پنج بعد از ظهر. دریافتی چقدر؟ اداره کار تعیین کرده حدود چهار میلیون تومان. حالا خدایی دوازده ساعت یک مهندس فوق لیسانس مثل کارگر کار کنه و حقوق کارگری بگیره سخت تر هست یا معلمی با سه چهار ساعت کار مفید سر کلاس و حقوق بیش از کارمندی؟ بنا بر مشکلی که برام پیش اومد، مدتی خواستم دور کاری کنم، اما بهم گفتند دور کاری اصلا کار حساب نمیشه!! حالا خودتون ببینید معلمین گرامی چه مدت هست دور کاری میکنند و حقوق دریافت میکنند؟ از اون گذشته کدوم شغل توی ایران هست که تابستون تعطیل باشه؟ به هر حال امیدوارم شرایط برای همه اقشار بهتر بشه. یه مورد دیگه که واقعا با تمام وجودم دیدم، از ده تا معلم پنج شش تا از اونها سواد کافی ندارند. اگر میگین که کشورهای اروپایی بهترین حقوق برای معلمین هست، این هم در نظر بگیرید که در اون کشور ها واقعا جامعه نخبه با بهترین تحصیلات رو برای شغل معلمی انتخاب میکنند. چیزی که متاسفانه در ایران چندان اهمیت داده نمیشه.
لطفاحقوق معلمان را نه ، به اندازه کشورهای عربی همسایه ،حداقل به اندازه کشوری مثل ترکیه در نظر بگیرند و از این ظلم و اجحافی که در طول این سالها در حق معلم روا داشته اند شرم کنند.معلم سرزمین من برازنده نیست،شغلهای دوم و سوم به آن شکل داشته باشد و این تبعیض و بی عدالتی لایق یک نظام اسلامی نیست.