جریمه های واکسن نزدن در ایران چیست؟ | عواقب سنگین در انتظار واکسن‌گریزها

در تشریح عملکرد سامانه مدیریت هوشمند کرونا، جریمه های واکسن نزدن در ایران و عواقبی که در انتظار افراد واکسن‌گریز است، اعلام شد.

جریمه های واکسن نزدن در ایران چیست؟ | عواقب سنگین در انتظار واکسن‌گریزها

کمک گرفتن از دانش‌بنیان‌ها برای کنترل کرونا

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تشریح نوع عملکرد سامانه کنترل و مدیریت هوشمند کرونا ، از اعمال محدودیت جدی بر واکسن‌گریزها خبر داد و گفت: «افرادی که واکسن نزنند قوانین جدی شامل حالشان خواهد شد؛ چراکه واکسن اکنون در دسترس است و همه باید واکسن بزنند.»

دکتر مصطفی قانعی در گفت‌وگو با ایسنا درباره طرح کنترل و مدیریت هوشمند کرونا ادامه داد: «هدف از هوشمندسازی قرنطینه کرونا این است که به جای آن که کلیه کسب‌وکارها پس از بروز همه‌گیری کرونا تعطیل شود، فقط کسانی که ناقل بیماری هستند یا واکسن نزدند محدود شوند. از این جهت چنین امکانی تاکنون فراهم نبوده است، اما از 2 سال گذشته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرد و این شرکت‌ها نیز زیرساخت خوبی فراهم کردند و امور آن را با وزارت کشور پیش بردند و موفق شدند که هفته گذشته مصوبه ستاد ملی کرونا را در این زمینه اخذ کنند.»

وی افزود: «موضوعیت این طرح این است که با این شیوه کسب‌وکارها بازگشایی می‌شوند و دیگر برای افرادی که ناقل بیماری نباشند و واکسن هم تزریق کرده باشند، محدودیتی اعمال نخواهد شد. بر این اساس بر جمعیتی محدودیت اعمال می‌شود که واکسن نزده‌اند و یا ناقل بیماری هستند. بنابراین سایر افراد کسب‌وکارشان برقرار است و اگر می‌خواهند تردد یا سفر داشته باشند، این اقدام برایشان تسهیل می‌شود.»

جالب است بخوانید: چطور کارت دیجیتال واکسن کرونا بگیریم؟ | آموزش ثبت‌نام و دریافت کارت

قانعی ادامه داد: «اصل کار در ابتدا با کیت‌های تشخیصی سریع انجام می‌شود و بخش خصوصی، ادارات و نهادها خودشان متقبل پرداخت هزینه انجام تست‌ها می‌شوند تا این موضوع متوجه خسارت تعطیلی کسب‌وکار یا ادارات نشود. انجام تست برای مشاغل مختلف مشمول دستورالعمل‌های مختلف می‌شود و وزارت بهداشت بر اساس میزان خطر گروه شغلی در تماس با مردم تعیین می‌کند که با چه توالی باید تست گرفته شود. پس از آن اطلاعات وارد سامانه شده و به شکل هوشمند کنترل می‌شود.»

تست‌های دوره‌ای برای واکسن‌زده‌ها

قانعی با تأکید بر اینکه افرادی که واکسن نزدند مشمول محدودیت‌های جدی خواهند شد، تصریح کرد: «موضوع یاد شده و اخذ تست سریع دوره‌ای درباره واکسن‌زده‌ها است. تزریق واکسن کف عملکرد سامانه است. کسانی که واکسن تزریق کردند به شکل توالی تست می‌شوند تا در صورت ابتلا، بیماری را منتقل نکنند. البته فکر می‌کنم در مورد کارمندان دولت تصمیمات گرفته شده است و کسی نمی‌تواند کارمند دولت باشد و واکسن نزده باشد.»

قانعی تأکید کرد: «سامانه مذکور برای هوشمند کردن مدیریت کروناست که از تزریق واکسن افراد، اخذ تست، شغل و... آن‌ها مطلع است و سبب تسهیل مدیریت می‌شود. بنابراین کسانی تست خواهند داد که واکسن زده باشند و افرادی که واکسن نزنند قوانین جدی شامل حالشان خواهد شد، چون واکسن اکنون در دسترس است و همه باید واکسن بزنند.»

او همچنین درباره رصد کردن سفرها و مسافران پس از آغاز به کار سامانه هوشمند مدیریت کرونا نیز بیان کرد: «اطلاعات هر کسی که واکسن دریافت کرده است (کدملی و خودرو) در سامانه موجود است. بنابراین زمانی که خودرو از مقابل دوربین عبور می‌کند مشمول جریمه نمی‌شود، اما برای کسی که واکسن نزده است جریمه‌های سنگینی قائل می‌شویم.»

بیشتر بخوانید: سفر هوشمند واکسینه شدگان با اجرای سیستم هوشمند کرونا چگونه است؟

شروع آزمایشی طرح قرنطینه هوشمند از قزوین

قانعی با اشاره به جریمه های واکسن نزدن در ایران و عواقبی که در انتظار افراد واکسن‌گریز است، ادامه داد: «البته میزان جریمه و نوع محدودیت‌ها به صورت تدریجی توسط دولت اعلام خواهد شد، اما فعلاً ستاد ملی کرونا با اجرای آزمایشی طرح در استان قزوین موافقت کرده است. باید طی 1 تا 2 ماه آینده نتایج منتشر شود تا تصمیم به کشوری کردن آن بگیریم. انشاءلله از 1 تا 2 هفته دیگر با دستور وزیر کشور، طرح در استان مذکور اجرایی می‌شود.»

قانعی درباره چگونگی آغاز به کار بنگاه‌های اقتصادی نیز تصریح کرد: «بنگاه اقتصادی اطلاعات خود را در سامانه‌ای که آدرس آن متعاقباً اعلام خواهد شد ثبت می‌کند و سپس شرکت‌های دانش‌بنیانی که تست تشخیص سریع می‌گیرند، به این بنگاه مراجعه می‌کنند و در فواصلی که وزارت بهداشت بنا بر پارامترهای مختلف تعیین می‌کند، از کارکنان تست کرونا می‌گیرند و اطلاعات را وارد سامانه می‌کنند و بر این مبنا و توالی کار انجام می‌شود.»

او ادامه داد: «استفاده از سامانه به معنای اجبار واکسیناسیون نیست؛ بلکه معنای آن این است که در صورت عدم تزریق واکسن، خدمتی به فرد ارائه نمی‌شود و چون او ممکن است عامل بیماری باشد، برایش محدودیت جدی ایجاد می‌شود.»

قانعی متذکر شد: «مخالفان واکسیناسیون اگر به علم و کارشناسی معتقد هستند که باید ببینند پزشکان که خود مطلع هستند، واکسن زدند و اگر به رهبران دینی نگاه می‌کنند که خب مقام معظم رهبری هم واکسن زدند و دلیلی برای مخالفت با واکسن از نظر علمی و دینی وجود ندارد.»

ارسال نظر