کد خبر:1351567
اشتراک گذاری
مرتب‌سازی نظرها براساس:

با کدام علائم کرونا به بیمارستان مراجعه کنیم؟

علائم کرونا به بیمارستان مراجعه کنیم

مدیر اورژانس بیمارستان سینا با تاکید بر اینکه پس از ابتلا به کرونا نباید در مراجعه به پزشک تاخیر صورت بگیرد، علائم مهمی را که نشان‌دهنده زمان مراجعه به مراکز درمانی است، شرح داد.

دکتر حسین کرمانپور با اشاره به اینکه برخی علائم وجود دارد که با دقت در آن‌ها مراجعه به بیمارستان دیر نخواهد شد، گفت: «مهم‌ترین عامل تب است. اگر افراد مبتلا به کرونا تب بالای ۳۸.۵ دارند که با مصرف دارو و پاشویه اندکی کاهش می‌یابد، اما مجددا به سرعت افزایش می‌یابد که اصطلاحا تب سرکش خوانده می‌شود، باید به علائم خود دقت کنند. با بروز این علائم دیگر نمی‌توان بیمار را در خانه نگه داشت و باید به مراکز درمانی مراجعه کند و داروهای بیشتری دریافت کند.»

او عامل مهم دیگر در بررسی حال بیماران را میزان اکسیژن خون آن‌ها خواند و ادامه داد: «میزان اکسیژن خون طبیعی ۹۴ درصد به بالاست. اگر فردی به شکل متناوب مثلا هر یک ساعت یک‌بار اکسیژن خون را اندازه‌گیری کرد و متوجه روند کاهشی درصد اکسیژن خون خود شد، یعنی بیمار باید برای ادامه درمان به مراکز درمانی مراجعه کند تا مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.»

وی افزود: «از سوی دیگر، تعداد تنفس در دقیقه بیمار حائز اهمیت است. حالت معمول تنفس کودکان ۵ تا ۱۱ سال ۲۰ تا ۳۰ بار در دقیقه است،‌ اگر تنفس بیشتر شده و به بالای ۳۵ بار تنفس در دقیقه برسد، باید به متخصص اطفال مراجعه کنند. در بزرگسالان حالت طبیعی ۱۲ تا ۱۸ تنفس در دقیقه است اما تا ۲۶ تنفس در دقیقه را هم طبیعی می‌دانیم؛ ولی اگر این عدد افزایش یابد باید به پزشک مراجعه کنند.»

کرمانپور تصریح کرد: «تعداد ضربان قلب هم یکی از علائمی است که می‌تواند هشداردهنده باشد. کسانی که مضطرب نیستند و برای انسان‌های معمولی، ۷۰ تا ۹۰ ضربان در دقیقه طبیعی است. در صورتی که این عدد از ۱۰۰ بیشتر شد و مستدام باقی ماند و روند کاهشی نداشت، حتما باید به پزشک مراجعه کنند.»

وی با اشاره به اینکه در برخی مبتلایان به کرونا اسهال و استفراغ مشاهده می‌شود،‌ اظهار کرد: «بیمارانی که دچار اسهال شدید می‌شوند که با دارو کنترل نمی‌شود، به دلیل از دست دادن آب بدن خود مستعد حملات بعدی کرونا می‌شوند و باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.»

او ضعف، بی‌حالی و خواب‌آلودگی غیرعادی را عامل مهم دیگری برای مراجعه به پزشک خواند و بیان کرد: «اگر روند طبیعی زندگی فرد مختل شده است و ضعف،‌ بی‌حالی و تعریق شدید داشته و تمایل دارد بیش از حد بخوابد، باید به پزشک مراجعه کند؛ چه بسا قلب،‌ ریه یا میزان اکسیژن خونش دچار مشکل شده باشد. با دقت در علائم ذکر شده و درمان به موقع، حال فرد پس از 5 روز رو به بهبودی می‌رود.»

کرمانپور در پایان تاکید کرد: «در سویه امیکرون پس از 5 روز انتظار داریم علائم بیمار کاهشی شود. اگر این فرمول رعایت نشود و بهبودی به مرور حاصل نشود، فرد باید به پزشک مراجعه کند زیرا ممکن است در حین ابتلا به کرونا به بیماری‌های دیگری مانند پنومونی، ذات‌الریه، سل و... مبتلا شوند که نیازمند بررسی بیشتر است.»

منبع: ایسنا

نظرها

سر‌خط آخرین خبرها

خبرهای بیشتر
این اولین لپ تاپ دنیا با پردازنده نسل ۱۴ اینتل است

 جدیدترین لپ تاپ MSI که در نمایشگاه کامپیوتکس رؤیت شد، به پردازنده‌ی نسل ۱۴...

سامسونگ گلکسی اس ۲۴ با دوربین زوم 5X اپتیکال ارائه خواهد شد؟

 شاید فکر کنید این شایعه که می‌گوید گلکسی اس ۲۴ اولترا سامسونگ با دوربین زوم...

BeReal به قابلیت پیام خصوصی مجهز خواهد شد

اپلیکیشن BeReal که برای ثبت و اشتراک‌گذاری لحظات واقعی استفاده می‌شود، در حال...

کشف بخار آب در یک سیاره فراخورشیدی توسط تلسکوپ جیمز وب

 تلسکوپ فضایی جیمز وب در جدیدترین کاوش خود، بخار آب را در جو یک سیاره...

موتورولا از گوشی‌های تاشو سری ریزر 40 رونمایی کرد

موتو ریزر 40 اولترا دارای بزرگ‌ترین نمایشگر بیرونی در بین گوشی‌های تاشو صدفی...

محققان موفق به توسعه دارویی شد‌ه‌‌اند که از ضعف بینایی در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند

تیمی از دانشمندان موسسه چشم ویلمر، جان هاپکینز موفق به توسعه داروی آزمایشی...

چطور پشتیبان‌گیری از پوشه OneDrive را در ویندوز ۱۱ غیرفعال کنیم؟

پشتیبان‌گیری خودکار از پوشه وان‌درایو، ویژگی آزاردهنده‌ی ویندوز ۱۱ است که...

بهترین اپلیکیشن های پخش پادکست برای iOS و اندروید

برای گوش‌دادن به پادکست محبوبتان باید از اپ‌های پادکست استفاده کنید؛ پس...

اپ جدید Reimagine منتشر شد؛ با هوش مصنوعی به عکس‌های قدیمی خود جان تازه‌ای ببخشید

شرکت MyHeritage با اپ جدید Reimagine قابلیت‌های هوش مصنوعی متنوعی را برای اصلاح و...

5 مهارتی که با وجود هوش مصنوعی دیگر نیازی به یادگیری آن‌ها ندارید

ابزارهای هوش مصنوعی موارد استفاده متعددی دارند که می‌توانند باعث صرفه‌جویی...