چه افرادی کرونای دلتا نمی گیرند؟ | واکسیناسیون چقدر تاثیر دارد؟
رسانه کلیک – تحقیقات جدید نشان میدهند افرادی که قبلا به کووید-19 مبتلا شده و دوز اول واکسن را نیز دریافت کردهاند، کمتر از سایرین به کرونای دلتا مبتلا میشوند.
کرونای دلتا مدام در حال پیشروی است و عرصه زندگی را برای مردم جهان تنگتر کرده است. اما شاید جالب باشد بدانید افرادی که از کرونا جان سالم به در برده و دوز اول یا دوم واکسن را نیز دریافت کردهاند، کمتر از سایرین در معرض ابتلا به این ویروس قرار میگیرند.
دانشمندان برای رسیدن به نتیجه مطلوب و قابل اعتماد، پاسخ ایمنی مربوط به افراد مختلف را مورد بررسی قرار دادهاند. این افراد به پنج گروه زیر تقسیم میشوند:
1. کسانی که دوز اول واکسن را دریافت کردهاند.
2. کسانی که دوز دوم واکسن را دریافت کردهاند.
3. کسانی که از کرونا نجات یافته و دوز اول واکسن را دریافت کردهاند.
4. کسانی که از کرونا نجات یافته و دوز دوم واکسن را دریافت کردهاند.
5. کسانی که علیرغم دریافت یک یا دو دوز واکسن، به کرونا مبتلا شدهاند.
طبق مطالعات انجام شده، گروه سوم تا پنجم بالاترین مصونیت را در برابر کرونای دلتا دارند. ظاهرا بهبود پاسخ ایمنی هومورال و سلولی که هر دو پس از تزریق واکسن حاصل میشود، نقش عمدهای در این امر دارد.
تاکنون 18 واکسن مؤثر برای کووید-19 با مجوز استفاده اضطراری در جهان تولید شده است. با این حال اثربخشی واکسنهایی که برای مقابله با کرونای دلتا مورد استفاده قرار میگیرند، 51 الی 94 درصد است.
پاسخ ایمنی بدن به SARS-CoV-2 با فعال شدن سیستم ایمنی ذاتی و پاسخ آنتیژن به سلولهای B و T آغاز میشود. لذا نحوه تأثیر برخی واکسنها روی افراد هنوز باید مورد بررسی قرار گیرد. به عنوان مثال، اثربخشی واکسن AZD1222 در انگلیس و برزیل برابر با 70 درصد و در آفریقای جنوبی تنها 22 درصد است.
بدن انسان در صورت ابتلا به کرونا خود به خود آنتیبادیهای طبیعی تولید میکند. به همین خاطر توصیه میشود افرادی که قبلا این بیماری را گرفتهاند، واکسیناسیون خود را به تأخیر بیندازند.
مطالعات مذکور نشان میدهد حتی با تزریق یک دوز واکسن، محافظت طبیعی بدن در برابر کرونای دلتا افزایش مییابد. همچنین اگر شخصی پس از واکسیناسیون کامل به کرونا مبتلا شود، شدت بیماری در او بسیار پایینتر از سایرین خواهد بود.
نظرها