۱۴ نکته مهم درباره تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

نکات متعددی درباره تغذیه سالم در ماه رمضان وجود دارد که با رعایت آن‌ها علاوه بر حفظ سلامت جسمی، می‌توان به پاک‌سازی بدن از سموم مضر و التهابات کمک کرد.

۱۴ نکته مهم درباره تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

انسان‌ ۱۱ ماه از نعمت‌های خداوند بهره می‌برد. یک ماه استراحت دادن به بدن پس از ۱۱ ماه،‌ در صحت و سلامتی بدن تأثیر فراوانی دارد.

روزه‌داری برای حفظ سلامت دستگاه گوارش، قلب و عروق و مغز بسیار مفید است و تأثیر آن در سم‌زدایی و سلامت کبد، کاهش وزن، کاهش فشار خون، کاهش التهاب و تقویت ایمنی بدن در تحقیقات گوناگون در جهان اثبات شده است.

روزه و کاهش التهاب

تحقیقات نشان داده است التهاب در بروز بیماری‌های مزمن مثل بیماری قلبی، سرطان و آرتریت روماتویید نقش دارد. برخی مطالعات انجام‌شده در مورد تأثیر روزه‌داری نیز بیانگر آن است که روزه گرفتن باعث کاهش التهاب‌های بدن و در نتیجه سلامت بیشتر جسم می‌شود.

بیماری قلبی مهم‌ترین علت مرگ در جهان محسوب می‌شود و بیش از ۳۰ درصد مرگ‌ها را در سراسر جهان شامل می‌شود. رژیم غذایی و سبک زندگی سالم مؤثرترین راه کاهش خطر بروز بیماری قلبی است. برخی تحقیقات نشان داده است گنجاندن عادت روزه‌داری در سبک زندگی افراد به‌ویژه برای سلامت قلب بسیار مفید است.

کارشناسان رعایت برخی نکات را برای بهره‌مندی هر چه بیشتر از ایام روزه‌داری و حفظ سلامت بدن ضروری می‌دانند. خوردن وعده‌های غذایی سنگین یا ننوشیدن آب کافی موجب کم‌آبی بدن می‌شود که می‌تواند مشکلات سلامتی را در افراد تشدید کند.

افزایش فواید روزه داری با رعایت نکات لازم

کارشناسان توصیه می‌کنند غذای روزه‌دار باید شامل تمام گروه‌های غذایی اصلی یعنی سبزیجات، غلات کامل، لبنیات، مغزها و میوه‌ها باشد تا فواید بهینه روزه‌داری برای فرد حاصل شود.

دکتر وارشا گوری متخصص تغذیه در مومبای هند برخی توصیه‌های غذایی را برای روزه‌داران در ماه مبارک رمضان بیان کرده است.

  1. در فاصله افطار تا سحر آب زیادی بنوشید.
  2. رژیم غذایی متعادل و متنوع از مواد غذایی مختلف داشته باشید.
  3. برای افطار آب گرم بنوشید.
  4. غلات کامل مثل بلغور و جو دوسر مصرف کنید.
  5. خوردن عسل و سیاه‌دانه را فراموش نکنید.
  6. خوراکی‌های سالم شامل بادام، زیتون، آووکادو و گردو مصرف کنید.
  7. از منابع پروتئینی شامل شیر، ماست، تخم مرغ، حبوبات و مغزها استفاده کنید.
  8. منابع ویتامین‌ها و مواد معدنی شامل خرما، میوه و سبزیجات، دانه‌ها و مغزها فراموش نشود.
  9. از مصرف نوشیدنی‌های مصنوعی سرد خودداری کنید.
  10. در ماه رمضان از مصرف چربی زیاد اجتناب کنید.
  11. از مصرف مایعات یا نوشیدنی‌های خیلی سرد یا خیلی داغ بعد از افطار خودداری کنید.
  12. غذاهای سرخ‌شده و چرب به‌خصوص هنگام افطار نخورید.
  13. در ایام ماه رمضان از خوردن غذاهای پرکالری و پرچرب اجتناب کنید.
  14. از مصرف غذاهای بسته‌بندی و فراوری‌شده پرهیز کنید.

منبع: ایرنا

ارسال نظر